Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość supersupersuperrr

Ile obecnie zarabia nauczyciel stażysta NA RĘKĘ?

Polecane posty

dlaczego sądzisz, że mam pretensje o to ile oni zarabiają? już nawet pisałam wcześniej, że nie chodzi o to ile zarabiają ale o to, że im ciągle jest za mało, uważam, że biorąc pod uwagę nakład pracy zarabiają cholernie dużo, za dużo ale zostawiam ten temat, chodzi mi o to, że nauczyciele uważają, że ciągle za małą zarabiają, jak im chcą chociaż jeden tydzień w wakacje wczepić jako dyżur to zaraz krzyczą, że absolutnie A DLACZEGO? dlaczego mają nie pracować w wakacje? dlaczego ciągle im nic nie pasuje? mają baaaaaardzo dużo, o wiele więcej niż przeciętny człowiek ale ciągle im mało, powinno im być wsytd.

Gość wojikolkcbey
no i hugo !!!!! ja bym chciała miec te 1500 na rekę za 18 godzinek pracy gdyby nauczyciele pracowali 42 godziny tygodniowo to jak znam zycie pewnie dostaliby conajmniej ze 4 tysiaczki na raczkę i gdzie tu równość ? to jawna dyskryminacja

ja ci nie odpowieim na to pytanie dlaczego im ciagle malo, niestety nie siedze w glowie kazdego nauczyciela ;) nauczyciele sa wdobrej sytuacji, gdyby byl strajk, jak to by bylo ze zadna szkola by nie byla otwarta? co wtedy z uczniami? sa w tej dobrej sytuacji ze tylko jak beda straszyc strajkiem, dostana to co chca, albo chociaz czesc

wedłg mnie powinno być im wsytd bo to gołym okiem widać, że to klasyczne wyłudzanie i naciąganie a w ich zawodzie to chyba nie przystoi, musze uciekać do obiadu

Gość skoro bycie nauczycielem
to taka wspaniała fucha, to kurfffa- bądźcie nauczycielami wszyscy jedna z drugą nawet tygodnia by w szkole nie wytrzymały :O🖐️

Gość gość
taka j - uważasz, że nauczyciel ma łatwą pracę? Widać, że nie uczyłaś nigdy. Pomijając już wszystkie te papierkowe sprawy jak kartkówki i testy, zapomnieliście o jednym- rodzicach i uczniach, którzy mają zero wdzięczności do nauczycieli (czy wychowawców). Nie mówię tu o wszystkich rodzicach, ale niestety jest grono takich, którzy nie dość że bronią swoje dzieci jeśli coś przeskrobią w szkole, to jeszcze mają pretensje do nauczycieli o zachowanie ich dzieci. Więc trzeba się zastanowić, bo pod tym względem nauczyciel wcale nie ma lekko, zwłaszcza jeśli ma wychowawstwo i uczniów stwarzających ciągłe problemy, a przy tym 'milusich' rodziców, którzy myślą, że szkoła odwali za nich robotę i wychowa ich potomstwo na wzorowych obywateli. Plusem tej pracy jest to, że nie zapieprzasz po 12 godzin w pocie czoła i w dodatku na zmiany, bo fakt faktem, nie jest to praca wykańczająca fizycznie, jednakże może męczyć psychicznie. Jest wielu ludzi- co widać tu na forum- którzy mówią : "a bycie nauczycielem, co to jest, masz wakacje, weekendy wolne, siedzisz wygodnie"- to same zalety, ale kazałabym tym ludziom popracować z uczniami w niektórych szkołach przez miesiąc i potem poprosiła ich o opinię na ten temat.

Gość gość
Jaka łatwa praca???? Pracowałam w szkole 4 lata i po 5 lekcjach wracałam STYRANA. A w domu też musiałam popracować. Po urodzeniu dziecka nie wróciłam do szkoły, pracuję teraz w firmie 8 godz. i jest duzo lepiej. Nigdy więcej szkoły!

Gość gość
Nauczyciel stażysta j.angielskiego-- zarobki 1400 zł praca z ''dziećmi '' z gimnazjum bezcenna! tyle w tym temacie jak widzieliście kiedyś surowych rodziców w tvn to pomyślcie że to 1/4 klasy to właśnie takie dzieci.

Gość gość
Skoro macie takie pretensje, że nauczyciel tyle zarabia to czemu nie poszliście w tym kierunku ?? Myślicie, że tak słodko jest uczyć dzieci, młodzież- zwłaszcza gimnazjalną?? to nie jest tylko realizacja podstawy programowej ale nauczyciel także jest rozliczany ze swojej pracy. Robiąc awans zawodowy jest "zawalony" masą dokumentów, które musi mieć w jednym paluszku a Minister Edukacji wprowadza wciąż nowelizacje i wymagania...Sprawdziany nie mogą być wciąż realizowane z "gotowców". Pisząc własny program nauczania musisz się go trzymać a jak nie to możesz szukać nowego zajęcia bo nikt nie będzie trzymał nauczyciela idącego na łatwiznę...poza tym to jest praca z różnymi dziećmi, którym wpajane w domu jest to, że nauczyciel nie jest już tak szanowanym zawodem..każda praca jest w większym lub mniejszym stopniu odpowiedzialna...Nauczyciel swoją pracą tworzy nowe społeczeństwo a nikt spoza kręgu pedagogicznego im tego nie ułatwia...

Gość gość
Ludzieeee !!Nauczyciele pracują 18 godz. ale tylko przy tablicy, a ktoś się zastanawiał ile tak naprawdę wynosi ich czas pracy? Otwarty dzień dla rodziców, rada pedagogiczna, sprawdzanie testów i kartkówek, dyżury w czasie egzaminów, dodatkowe 2 godz tygodnowo zajec wyrownawczych, przygotowanie sie do zajęc (jestem nauczycielem angielskiego wiec poswiecam ok godz codziennie by zajecia nastepnego dnia byly interesujace), spotkania z wydawnictwami, szkolenia, przygotowania do przedstawień szkolnych, projekty, wystrój klas i szkoły i jeszcze wiele...wiele....wiele...

Gość gość
Ktos sie orientuje jak to wygląda teraz? Ile zarabia stażysta po mgr?