Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12 no własnie

Czy w tym przypadku właściciel może podnieść mi czynsz?

Polecane posty

Gość 12 no własnie

Wynajęłam mieszkanie w tym roku wyremontowałam i fajnie urządziłam- wszystko na swój koszt. Wynajemca zgodził sie na wynajem na 5 lat. Po wizycie w "odnowionym" mieszkaniu stwierdził nage że musi je sprzedać i wywalił ogromną cenę!! Umowa chroni mnie jako że nie musze sie ani wyprowadzić ani kupić mieszkania i gdy mu to powiedziałam wyśmiał mnie i powiedział że tak mi dowali czynsz ze sie nie podniosę....qrwa nie mam pojęcia co mam robić:(

najlepiej wybierz się z umową do prawnika,on będzie najlepiej wiedział co robić-moim zdaniem nie ma do tego prawa,wręcz przeciwnie za wyremontowanie powinnaś płacić mniej,ale nie wiem czy uzgodniłaś remont z właścicielem?

Gość ja bym juz pozalowala
pozaaowalabym tej kasy co wydalam na remont, i wyprowadzila sie ... ale najpierw powrocilabym mieszkanie do pierwotnego stanu przed remontem . Po drugie co Ty myslalas sobie remontujac nie swoje mieszkanie :O

Gość 12 no własnie
Mieszkanie było w opłakanym stanie i własciciel nie chciał dużo za wynajem i zgodził sie na 5 lat najmu. Skoro wam podobało by sie mieszkanie w dziupli przez 5 lat to ok- podziwiam. Ale nie w tym rzecz i nie o to pytam.

idź z umową do prawnika,poza tym mogłaś porobić fotki mieszkania z przed remontu i po remoncie-miałabyś dowód

Gość misiaaja
Idź do prawnika. Ale wydaje mi się, że się po prostu na własne życzenie wkopałaś i niewiele można zrobić. Trzeba było jak zamierzałaś remontować iść wcześniej do prawnika i obgadać jak to zapisać, żeby właściciel nie robił potem właśnie takich numerów. A jak chce Ci podnieść czynsz, to musi to zrobić pisemnie i zachować okreś wypowiedzenia taki jak masz zapisany w umowie.