Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamajkaa

Zaniedlugo chcialabym zalozyc sobie aparat. najpierw mam isc do ortopedy, tak?

Polecane posty

Gość jamajkaa

jw. nagli mnie czas, mam jeszcze takie pytanie - czy ap staly usuwa tak zwana diasteme? dla tych ktorrzy nie wiedza, to jest taka luka miedzy jedynkami :(

Gość jamajkaa
tak, to mialam na mysli, do ortodonty:)

Gość jak ja nie lubie angielskiego:
do ortodąty

Gość jamajkaa
jesli zadzwonie tam do niego, to on mnie umowi na wizyte..i na kiedy okolo ona bedzie? to sie jakos dluzej czeka, ok kilka miesiecy, czy tak jak do zwyklego lekarza, np kilka dni? jak to jest dokladnie, powiedzcie prosze.

Gość ;kldas gsgadbdsbdagbsdfg
do ordodąty! :d hhihihhihhhi

Gość ........................,,,,,,
tak usuwa przerwie miedzy jedynkami. ja mialam nawet kila takich przerw wysuniete zeby... 2 lata i są prosciutke jak talala :)

Gość jamajkaa
........,,,,,,,,, - ile placilas za taka wizyte i jak dlugo na nią pierwszy raz czekalas, ustalilas z lekarzem wszystkie plany dotyczace Twoich zebow? jak to bylo?

zgłosiłam się że chce nosić aparat ortodontyczny, poszłam na wizytę aby sprawdzić czy mam wszystkie zęby zdrowe, a że miałam zdrowe, musiałam zrobić zdjęcie i kazała mi sie zgłosić ze zdjęciem za 3 tygodnie, popatrzyła i za dwa następne tyg zapisała mnie na wizytę, najpierw założyła klamerki, a na następny dzień łańcuszek. za aparat zapłaciłam 2500 bo mam ten porcelanowy. każda wizyta tzw podciągnięcie 50zł i od czasu do czasu zmiana łuku 100. ale to u mnie w mieście u Ciebie może być inaczej...

Gość jamajkaa
2500 za gore i dol raczej, prawda? czy za robienie zdjecie cos sie placi? i gdzie takie cos sie wykonuje? Powiedz mi prosze jeszcze, czy mialas kolorowe gumeczki i ile za nie zaplacilas, bo gdzies dzis przeczytalam, ze one sa juz w cenie ogolnego apartu i zmienia sie je co miesiac( co wizyte) bo bledną :)

2500 za samą góre, dół mam prosty. zdjęcie robiłam prywatnie więc zapłaciłam coś koło 20zł, nie pamiętam już dobrze:) mi moja ortodontka poleciła gdzie mam zrobić, więc udałam się na wskazany adres i zrobiłam. nie miałam gumeczek, nie chciałam,ale można jak najbardziej założyć. ja chciałam miec niewidoczny aparat wiec dlatego te moje wymagania :P . nie wiem jak to z nimi bo ja nie dopytywałam.

Gość stara raszpla wlasciwa
Dziewczyny, moze mi podpowiecie. Mam pytanie, nie mam gornych szostek i przeszkadza mi to bo przy usmiechu widac luke. szansa jest noszenie aparatu ok 2 lat zeby "sciagnac" zeby. Nie wiem czy to dobry pomysl i czy wytrzymam z blachami tak dlugo. Macie jakies rady czy sugestie? Dodam ze konsultowalam sie z 2 ortodontkami i wstawienie implantow nie wchodzi w gre - nie ma miejsca

Gość jamajkaa
rozumiem :) za zdj to wcale nie tak duzo, sluchaj, mialabym prosbe do ciebie, gdybys mogla dac mi numer gadu, i mialabym jakies pytania czy moglabym do Ciebie napisac? albo na mejla - olga.milena@wp.pl

jamajka, zaraz sie do ciebie odezwe. stara raszpla wlasciwa- tak jedyne co to sciagnac zeby, nosic aparat 2 lata to naprawde nic strasznego, bedziesz potem dumna ze masz ladne zeby. moja siostra ma 28 lat i nosila wlasnie, miala chora 4 i wyrwala jej dentystka i tez miała sciagane zeby, teraz jest bez aparatu i wyglada naprawde super :)