Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anet21

Szef okrężny szyjki macicy

Polecane posty

Witam Mam prośbę napiszcie prosze ile czasu leży sie w szpitalu przy zakładaniu szwu -jestem w 28tc Bliźniaczej mam 1.5cm rozwarcia , a lekarz zaproponował mi abym pojechała do szpitala założyć ten szef , ale ja mam mały problem ponieważ mam 4-letniego syna Autystycznego i nie moge zostawić go dłużej samego niż na dwa dni - dla niego jest to zbyt traumatyczne przeżycie(no i nikt sobie z nim nie poradzi przez tyle czasu). Teraz nie wiem co robić , bo jak mnie zostawią w szpitalu na kilka tygodni...??? Prosze pomóżcie..

Gość co robi twój szeF
w twojej szyjce macicy? :D

droga autorko wszystko zalezy od tego, jak powiedzie sie zabieg. U mnie jak planowano zalozenie szwu, to mialam zostac w szpitalu tylko 1-2 dni i wyjsc do domu. Podczas zabiegu okazalo sie, ze jest kiepsko, szyjka macicy juz prawie zerowa, ciezko bylo cokolwiek "zszyc". A wiec po zabiegu lekarz zaproponowal, zebym zostala w szpitalu na 10 tygodni!!! Po to, by dociagnąć do 28 tygodni i utrzymac dziecko do tego czasu. Poprosilam o wyjscie na wlasne żądanie gdyż mam właśnie małe dziecko w domku i nie mogłam córeczki tak zostawic. Zatrudniłam nianie. Ale u Ciebie moze tego problemu nie byc w ogóle gdyz u Ciebie juz jest te 28 tygodni a wiec cokolwiek by sie nie stało, dziecko uratują, a wiec pewnie nie bedzie zagrożenia zebys musiala lezec w szpitalu.

Przepraszam za tego SZEFA (SZWA) To przez zdenerwowanie i postawienie mnie w zupełnie nowej sytuacji. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów , a drugą poroniłam w 10tygodniu. Tak więc pomimo trzeciej ciąży wiem bardzo mało na temat komplikacji.