Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karmelek_30

Wznawiamy starania

Polecane posty

Gość krowa rasowa
migotka, napisalam wyzej jak u nas .... :) przebadani jestesmy juz od dawna, przyczyna nieplodosci nie jest znana. lekarz prowadzacy twierdzi ze najczestsza przyczyna w takim przypadku sa wady genetyczne zarodkow. ale co ja Wam tu bede truc i w glowach macic, wiekszosi par udaje sie po paru miesiacach i z wami tez tak bedzie Karmelek, jakie to smutne :( chodzi mi o poronienie :( co do podejscia partnera, to moj choc idealny nie jest, to akurat w kwestii staran jest ogromnym wspaciem i zachowuje sie na serio super. choc przeciez wiem ze i dla niego nasze niepowdzenia sa trudne jednak jestem przekonana ze nie potrafilabym calej tej drogi przejsc sama. nawet chyba bym nie chciala

Gość krowa rasowa
Karmelku nie bedziecie mieli pod gorke migotka ma racje, uda wam sie dziewczyny zajsc w ciaze szybko i zdrowo ja donoscic

Swinka, nic dodac, nic ujac! Bez odpowiedniego partnera nie mozna walczyc o dziecko. Tej drogi nie da sie przejsc w pojedynke.

Gość krowa rasowa
podpisuje sie pod powyzszym :)

Czy mogę się Was o coś spytać? Nie odpowiadajcie jeśli nie chcecie... Czy Wasze poprzednie związki rozpadły się w dużej mierze przez brak wsparcia i problemy z płodności partnera?

mój były mąż, powiedział, że chciałby mieć dziecko iu mam mu je urodzić, choćby nie wiem co, i nawet zaczęłam starania, ale obrzydzało mnie to wszystko, że musiałam się przymuszac, powiedziałam sobie dość i odeszłam, przecież to nie może być przymus tylko coś pięknego, dziewczyny kibicuję wam gorąco i trzymam kciuki!!!!!!

krowa, przepraszam przeoczyłam wczesnej Twój wpis, jak opisywałaś swoją historię. karmelek, no wiem wiem, po przejściach jest siłą rzeczy inaczej, obciążenie psychiczne, ale trzeba się starać i nie myśleć ciągle o niepowodzeniach :)

Gość krowa rasowa
migotka, ja caly czas mam tego samego :D ale przypadek znajomej o ktorej pisalam - podobno tak. brak wsparcia faceta - podobno na in vitro tesc ja wiozl na transfer bo maz mial wazniejsze sprawy ....

Gość krowa rasowa
Karmelek - dziekuje :)

krowa - no jak to teść wiózł??? przecież to właśnie powinno się razem przez to przechodzić no i właśnie o takim wsparciu mówię

Migotko, tak, u mnie był to główny powód. Były jeszcze inne, mniej ważne, ale to właśnie brak wsparcia, zrozumienia i chęci walki był powodem, dla którego podjęłam decyzje o rozstaniu. Ps. Wybaczcie czasem brak polskich znaków, ale pisze z telefonu i nie wszystkie wyrazy wyskakuja w słowniku.

No współczuję braku wsparcia, ja je mam i bardzo doceniam...nawet dziś na tą kontrolę mąż koniecznie chciał ze mną jechać, chociaż przecież to nic takiego i mogłam sama.

Ja jeśli powiem, ze mój były dołożył cegiełkę do mojego poronienia to chyba nie skłamie. Oczywiście pewna byc nie mogę, ze to przez to co zrobił, ale przyczynić na pewno sie przyczynił:(

Gość krowa rasowa
swinka, taka historie slyszalam , niestety :( migotka to powodzenia dzis na wizycie :) Karmelek - jak to mogl sie przyczynic do straty dziecka? zrobil Ci krzywde?

krowa, już po wizycie ;). wszystko wyszło dobrze, ładnie sie pogoiło po laparoskopii i od listopada można znów działać :)

Kiedy próbowałam doszukać sie w tym wszystkim jakiegoś sensu. Oczywiście bezskutecznie. Jednak dziś wiem, ze wiele mnie tamtych kilka lat nauczyło i ze dzięki temu zmieniłem sie bardzo i zaczęłam doceniać wiele innych rzeczy w życiu. I chyba dzięki temu jestem teraz taka szczesliwa w nowym związku. I powiem Wam szczerze, ze gdybym miała przejść ta drogę jeszcze raz wiedząc, ze na jej końcu czeka mnie tak wspaniały związek, z tak cudownym mężczyzna to bez wahania przeszlabym przez to jeszcze raz. Mój ex nie był materiałem na męża, o ojcu już nawet nie wspominając wiec moze to lepiej, ze nie było nam dane mieć dziecka razem, bo pewnie nie udałoby sie nam zapewnić mu szczesliwego, beztroskiego dziecinstwa.

Gość krowa rasowa
migotka tym razem ja nie doczytalam :) nie ma to jak zielone swiatlo :) Karmelek, najwazniejsze to niczego nie zalowac i nie rozpamietywac przeszlosci. teraz wszystko jest inaczej :)

Karmalek, dobrze że tak to postrzegasz, bo każde doświadczenie życiowe, gorsze lata życia czeogś nas uczą...nie można tylko patrzeć, że to wstrętny los i inni mają dużo lepiej, wszystko dzieje się po coś...

każda z nas ma podobną historię, chętnie bym z wami została, ale kończe pracę i wracam do domku, nie mieszkam jeszcze z moim partnerem, ale szykujemy się do wspólnego zamieszkania gdzieś na początku roku, a na razie czekam aż przyjdzie po mnie i idziemy na spacer rozluźniający po pracy, pozdrawiam was i mocno trzymam kciuki

Rasowa, moze nie tyle fizyczna krzywdę, co psychiczna. Choć szczerze mówić tylko mały krok go dzielil od wyrzadzenia mi tez i fizycznej.

Mój lekarz dziś była prawie pewny, że musi się szybko nam udać zajść, aż odniosłam wrażenie, że do przesady :D

Migotko, bylismy kilkakrotnie w klinice leczenia nieplodnosci. Mam tez swojego ginekologa w moim rodzinnym miescie. A tutaj ze wszystkim chodzi sie do lekarza pierwszego kontaktu. On wysłał mnie do gina, ktory (uwaga!) nawet mnie nie zbadal! Wizyta polegala na rozmowie! Po tej tez wizycie skierowal nas do kliniki na ivf. Tam tez mnie nawet nie zbadano. Odrazu dostalam zastrzyki do stymulacj! Teraz chodze do gina raz w roku, w Polsce. Kolejne wizyte planuje w lutym i moze wowczas powtorze badania krwi jesli do tego czasu nie zajde w ciaze.

Mialam napisac, ze kilkakrotnie bylismy w klinice leczenia nieplodnosci w Polsce. Tam tez podeszlismy do inseminacji. A ivf to juz za granica.