Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadijka251

Boje sie pracy:(

Polecane posty

Gość nadijka251

Witam 2 lata temu skończyłam studia Nie od razu szukałam pracy bo byłam w ciąży Teraz bardzo bym chciala zaczac pracowac tyle ze sie strasznie boje OKAZUJE SIE ze bardzo mało pamietam ze studiow a byłam 5-tkowa studentka Nie bardzo wiem jak szukac - skoro nie ma ani ogłoszen w gazecie, ani w necie ani w urzedzie pracy....Strasznie boje sie kompromitacji Ktos mnie zatrudni a ja dam plame Jednak przez 2 lata nie miałam najmniejszeg okontaktu z przedmiotem Myślałam nawet ze skoro nie ma ofert dla mnie to moze chociaz do sklepu na kase pojde Tam nie zawiodę Czy wy tez tak mieliście?

Gość taaaka prawda
I tak marne szanse, ze dostaniesz jakas porzadna prace. Chyba ze telemarketerki. No ale dla tych pieprzonych politykow najwazniejsze sa igrzyska a nie los zwyklych ludzi.

Gość nadijka251
to akurat wiem - przykre ale prawdziwe Taki sobie kierunek wybrałam ze teraz sobie mogę tylko w łeb strzelić szczerze powiedziawszy Dlatego poważnie rozważam karierę w sieci spożywczej:P

Gość no bardzo jasny blond na pewno
no ale jakie studia skończyłaś? jak nie ma ofert pracy?? na pewno są, tylko źle szukasz. jeśli to będzie Twoja pierwsza praca to nie licz na kokosy - bo zawsze pierwsza praca nie jest najlepsza. no ale prezesem nie zostaje się od razu ;) więc się nie załamuj :)

Gość taaaka prawda
Probuj aleszukanie pracy w dzisiejszych czasach jest strasznie zniechecajace. Ty sie starasz z calych sil a i tak pani z parszywym usmiechem odpowie Ci ze ma juz kogos na Twopje miejsce. Pewnie po znajomosci i potraktuje Cie jeszcze wzrokiem jak smiecia.

ja w ogóle nie pracuję w zawodzie wyuczonym ani nawet w branży, więc nie patrz na to :)

Gość nadijka251
Albo drugi kierunek zaczne - lubiłam sie uczyc - poradzę sobie Tylko męża mi szkoda bo musi na mnie i dziecko pracowac Tez bym chciała dokładać się do domowego budżetu...

Gość nadijka251
Skończyłam biologię w olsztynie A sami powiedzcie co po niej mozna robic??W szkole nie - bo potrzebne przeszkolenie pedagoga W laboratorium?Tez nie bardzo bo tam raczej analitycy To gdzie Naprawde nie ma nic w tej dziedzinie dla mnie

Gość taaaka prawda
Pewnie, ze tak. To naturalne, ze tez chcialabys pracowac i meic swoj wklad finansowy.

Gość nadijka251
gdzie ja głowę miałam wybierając kierunek??Tak to jest jak smarkacze decyduja o swojej przyszłości........

Gość taaaka prawda
Mi podpowiedzieli rodzice i tez nic z tego. prace bardzo ciezko. W ogole szlag czlowieka trafia.

ja wybrałam jeszcze lepiej :D ale jakoś wychodzę na prostą :) jak lubisz pracę w labolatorium to próbuj, skąd wiesz, że akurat analityków potrzebują...ty po biologii też możesz być analitykiem.

Gość dajcie juz spokoj z tymi wybor
oo ja tez z olsztyna:D tutaj ciezko o jakas normalna robote.

Gość nadijka251
No niby tak ale wiesz u mnie na studiach nie uczyli jak analizowac wyniki krwi czy moczy - raczej jakies glony analizowalismy Dadza mi prace prbke krwi a ja stane jak glupia:P

możesz zrobić jakąś podyplomówkę, nie musisz iśc od razu na drugi kierunek. nie jest łatwo, zwłaszcza w warmińsko-mazurskim ale na pewno dasz radę :)

nie, no jasne, że nie w takim labolatorium - poza tym to nuda :/ ja mówię o labolatoriach badających wodę, glebę, powietrze, leki...szukałaś takiej pracy?

Gość nadijka251
Uczyłam się o pierwotniaczkach,grzybkach itp a teraz moge ta wiedze sobie wsadzic w d.... Studia mam i co z tego?A jak udalo sie tutaj komus znalezc robote nie w branzy?Musialo to byc jakos powiazane chociaz troszke co?

Gość nadijka251
Myslalam ale w mojej okolicy ciezko z tym Nie ma takich laboratoriów W wodociagach itp sprawdzalam - nie ma narazie etatów:(

Gość aguśka;)
NIE WIEM JAKIE STUDIA KOŃCZYŁAŚ ALE POWIEM CI TAK. ZARAZ PO LICEUM ZAŁAPAŁAM SIĘ NA STAŻ W PROKURATURZE REJONOWEJ ROK CZASU W MIESIĄC NAUCZYŁAM SIĘ WSZYSTKIEGO CO PANIE W SEKRETARIACIE TAM ROBIĄ WIADOMO JAKO STAŻYSTKA PRZYNIEŚ WYNIEŚ POZAMIATAJ OD NAJGORSZEJ ROBOTY BYŁAM ALE KAZDA Z OSOBNA TŁUMACZYŁA MI CO TAM ROBI I KIEDY KTÓRAŚ SZŁA NA URLOP JA BYŁAM NA ZASTĘPSTW I NIGDY OD NIGOKO NIE USŁYSZAŁAM ŻE ZROBIŁAM COŚ ŹLE . TAK MI SIĘ SPODOBAŁO ŻE ROZPOCZEŁAM STUDIA ADMINISTRACJE KTÓRE W OGÓLE NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z TYM CO SIĘ ROBI W SEKRETARIACIE ! PORAŻKA NAJLEPSZE JEST TO ŻE KOBIETY KTÓRE TAM PRACUJĄ OD 10, 15 CZY NAWET 20 LAT TEŻ ZOSTAŁY WYSŁANE NA STUDIA ! CO Z TEGO ŻE POTRAFIĄ ROBIĆ TO CO MAJĄ W OBOWIĄZKACH PAPIERKA NIE MAJĄ ! DLATEGO NIE PRZEJMUJ SIĘ KAŻDA PRACA JEST INNA NA POCZATKU I TAK BĘDZIESZ MUSIAŁA SIĘ WSZYSTKIEGO NAUCZYĆ CO GDZIE I JAK SIĘ ZAŁATWIA ALE NIE PRZEJMUJ SIĘ BO NIKT OD NOWEGO PRACOWNIKA NIE BĘDZIE WYMAGAŁ WSZYSTKIEGO IDEALNIE TAK JAK OD PRACOWNIKA KTÓRY JUŻ PRACUJE X LAT!

Gość nadijka251
agusja:) pocieszylas mnie:)No ja wlasnie boje sie ze beda od razu wymagac rzetelnej bezblednej pracy...A jednak przerwa robi swoje Najpierw musze sie na nowo niektorych rzeczy nauczyc...