Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 27mama27

dwoje dzieci w jednym niewielkim pokoju? macie tak? jak to wygląda u Was?

Polecane posty

Gość 27mama27

jak to wygląda z meblami,łóżkami,zabawkami,pierdołkami? dodam, że pokój ma tylko ok.9,5m2 (szer.2,dł. 4,75), a na dodatek okno jest naprzeciw drzwi, więc można zagospodarować 2 ściany tylko:/ ... drugiego dziecka jeszcze nie ma, ale jak będzie i skończy roczek to starsze będzie miało 3lata i 9miesięcy...nie wiem jak ja tam ich pomieszczę, nie widzę tego w swojej głowie...no i te zabawki - córka dopiero co 2latka skończyła, a już ma jakieś wózki,nosidełka,lalki,pluszaki,krzesełka,pełno zabawek interaktywnych i pierdołek, bo na każdą okazję tj. : dzień dziecka, urodziny i gwiazdka dostaje od nas,chrzestnych i dziadków prezenty...a potem dojdzie jeszcze drugie dziecko i ta sama sytuacja:) macie podobnie? da się to tak zorganizować, by pomieścić wszystko? jakie polecacie rozwiązanie, jakie meble i łóżka?

Ja mam akurat spory pokój, ale w takich malych pokoikach fajnym rozwiązaniem są łózka z antresolą. Można na dole pouklądac zabawki, albo wstawić stolik do rysowania, a u góry łóżko. Zyskuje się dużo miejsca. Warto też zawiesić sporo polek ściennych bo to tez pozwala zyskać miejsce. Na polkach mozna poukladac pluszaki, ksiazki, albo nawet pudelka kartonowe z malymi zabawkami. Jak dla mnie fajne rozwiązania ma Ikea. No i jak masz ciasny pokoik raczej wystrzegaj się "wielkich" zabawek. Mozesz też zrobić segregację zabawek. Podzielić na dwie cz ęści. Jedną schowac do piwnicy lub na strych a drugą zostawić dzieciom. Po miesiącu wymienić zabawki. Dla malucha takie "schowane" zabawki będą jak nowe.

Gość 27mama27
wiosenna dzięki...ale jeśli będzie 2dzieci to wtedy pozostaje tylko łóżko piętrowe prawda? co do tego? jakie meble wybrać, żeby to wszystko upchnąć? :) i żeby się przede wszystkim zmieściły i było jeszcze kawałek miejsca do zabawy:)

Piętrowe to też dobre rozwiazanie, albo dwie antresole, ale po 1 czy sie zmieszcza, a po 2 czy maluch nie będzie za maly? Koleżanka mi wysląla fotki pokoju jej dzieci i sami zrobili łóżka dla bliźniaków (Ania sorki ale myślę ze autorce się przyda) i to łózko jest jakby wzdłuż ściany i jest ciut wyższe. To nie antresola ale takie troszkę wyższe łóżko (na wyższych nogach) i pod tym na poukladane pudla z zabawkami. Super rozwiazanie do małego pokoju. Podaj mi maila to zapytam tej dziewczyny czy mogę Ci podeslać fotki tego łóżka, jeśli chcesz je zobaczyć.

Gość 27mama27
patrishka88@op.pl :) wielkie dzięki;*

Gość 27mama27
dancing - nie wymyślam, po prostu zastanawiam się czy się wszystko pomieści:o co do postu o bachorach to pozostawię bez komentarza:)

Gość 27mama27
dancing queen : może i nie na suficie, ale na pewno będzie bardzo ciasno w takim pokoiku małym tym bardziej z tyloma klamotami...z resztą pytałam o co innego...

Gość dancing queen jesli nie masz
nic sensownego do powiedzenia to stul dziob, bo jak na razie wylewasz swoje frustracje na innych, ale to nie nasza wina, ze siedzisz z 2dzieci w jednym pokoju:o

Moja tym bardziej, idioto :D Nie wylewam frustracji, tylko mnie drażnią tacy problematyczni ludzie, którzy wymyślają jakieś pierdoły, zamiast zająć się czymś pożyteczniejszym ;)

Gość 27mama27
cieszę się niezmiernie...ale zawsze mogłoby być lepiej...wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. dla Ciebie to jest dobrze, ale ten, kto ma 4-5pokoi uważa inaczej i dla niego 2pokoje to mało, więc:)

Gość 27mama27
hehehe, nie jestem problematyczna i mam pożyteczne zajęcia. nie musisz być złośliwa:o...może to być mój mały problem, a co Ci do tego? Ty masz swoje, ja mam swoje:o

Gość 27mama27
dzięki wiosenna, jak zawsze pomocna!;*

9,5m to maly pokoik? No sorry, ale to mozna urzydzic nawet i scianka dzielaca. A co do zabawek, to radze polowe, tak POLOWE schowac do piwnicy, czy wywiesc do babci jak ma wiecej miejsca i za pol roku zrobic wymiane z tymi co zostaly w domu. Zobyczsz jaka radosc dla dziecka. Dzieci maja duzo, za duzo rzeczy teraz. Sama zreszta wiesz najlepiej, ze wiekszosc tylko lezy. Dobre rozwiazania ma IKEA.

Ja złośliwa? Gdzie tam. Ok, mogę Ci pomóc umeblować pokój. Już lecę po miarkę, odmierzam wg podanych przez Ciebie długości i zaraz Ci napiszę co się zmieści a co nie :)

Gość 27mama27
Dori dzięki za opinie:) Wiosenna dzięki za fotki, przydadzą się w wymyślaniu koncepcji:) a co do Dancing queen to nie potrzebuje twojej pomocy, zachowaj swoje złośliwości i ironiczne żarty dla siebie:o ...rzeczywiście nie masz nic do powiedzenia, ale musisz dosrać:o

Ja mam trzy pokoje i mi ciasno! Szukam wlasnie czterech lub pieciu. Szukam domu lub blizniakow , albo duzeeeego mieszkania. I nie dziwie sie autorce, ze jej ciasno. Dla mnie bardzo wazna jest przestrzen . W malym czuje sie zle. A Ty jestes taka przeszczesliwa w Twoim jednym pokoju? ,.

Gość przeciez dancing
queen to strasznie zlosliwa i sfrustrowana baba nie wiesz autorko? bezczelna do granic mozliwosci! rzeczywiscie widac, ze wylewasz swoje frustracje! zmien mieszkanie na wieksze- dobrze ci zrobi:o i nie udzielaj sie jak nie masz nic do powiedzenia w temacie:o

Gość ellkkka
Ja mam dwoje dzieci w pokoju 3x3. Dzieci maja 8 i 13 lat. najpierw bylo lozko pojedyncze dla starszego i lozeczko dla malego. Potem bylo lozko pietrowe. (tylko pamietaj ze dziecko na pietrze moze spac dopiero jak chyba 6 lat skonczy i trzeba uwazac zeby maluch nie sie nie wspinal na drabinke) Teraz jak dzieci podrosly to dalam dwa lozka pojedyncze ulozone rownolegle do siebie, ale u Ciebie moze byc problem bo pokoj ma 2 m szer i lozka tez. Tez mam okno naprzeciwko drzwi, na tej scianie dalam takie polki na ksiazki (2 szersze i jedna waska-z Ikei, takie z drzwiami.)Nie moglam dac na calej scianie bo drzwi by sie nie otworzyly i nie moglam zaslonic okna ale jakos sie udalo. U mnie jeszcze na dodatek na jednej scianie sa jeszcze jedne drzwi co tez nie pomaga ;) Dasz moze rade wstawic rysunek -plan pokoju? moze cos wymyslimy:)

Gość przeciez dancing
oczywiscie ostatnie zdania byly do dancing skierowane... Dori, taaa jest szczesliwa jak widac;/ czepia sie i żali na swoj pokoik, bo jej zal doope sciska...;/

U nas sprawdziły się łóżka dł 180 cm z 2 szufladami, wszystkie zabawki w tych 4 szufladach są schowane i tylko te duże stoją luzem.

A dlaczego jak skończy 6 lat? :-o Moja miała 3 skończone jak spala na gorze. A młody no coż, zaliczył ostatnio skok z piętrowego łóżka i myślę, ze go to wiele nauczyło bo już tam nie wspina się i nie zagląda.

Gość 27mama27
ellkkka - dziękuję za pomoc, ale niestety nie mam w tej chwili fotki/planu pokoju...ale na pewno skorzystam z Waszych rad:)...a co do łóżka piętrowego to widziałam takie ze szczebelkami i na górze i na dole jak dla juniora, że na dole spokojnie może spać roczniak i nie spadnie, a na górze 4latek

O rany, nie naróbcie w gacie ludzie :D Będę pisała, bo żyję w wolnym kraju. Oczywiście, że żal mi dupę ściska, od kilku dni mam problem z wypróżnieniem :(

Gość 27mama27
ps. nawet w opisie przedmiotu było, że łóżko jest przeznaczone od 12miesięcy...te szczebelki to są właśnie dla bezpieczeństwa, chroniące przed upadkiem:)

Gość ale dancing
zablysnelas hahahha, co ma piernik do wiatraka? twoje sciskanie w sobie żałości i nijak sie ma do zatwardzenia hehehehhe idiotka!

Gość radom to zaglebie bezrobocia
moim pomysłem jest szafa komandor na całą ścianę na której są drzwi - od podłogi do sufitu, nad drzwiami też. Masz długi i waski pokój to rozwiązuje problem zagracenia go meblami - tym bardziej że 2 łóżka będą łożko pietrowe odradzam, sporo dzieci spada z górnego schodząc np siusiu w nocy

Do autorki Cos mi teraz do glowy wpadlo. Czy odrazu chcesz dzidzi wprowadzic do malego pokoju? Bo nie wiem czy te wielkie zmiany beda dobre dla pierwszego dziecka. To ogromna zmiana dla dziecka - rodzenstwo. Niedosc ze maluch !zabierze" mame, to jeszcze pokoik. A do tego moja rada z zabawkami. hmmm Zabawki tez zabierze, bo miejsca nie bedzie. Jesli chcesz przesortowac zabawki , to najlepiej teraz i nie mowic, ze to robisz , bo przjdzie dzidzius. Albo sprytnie nastawic dziecko, ze z braciszkiem, czy siostrzyczka beda razem. .