Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no sama nie wiem

NIE WIEM JAKIE DAC IMIE SYNKOWI - 30 tc

Polecane posty

Gość no sama nie wiem

czy ktoras z Was tez tak ma ? myslalam, ze w 7 miesiacu ciazy bede juz mowila do mojego brzuszka po imieniu, a dalej sie waham...

ja jeszcze po porodzie się wahałam... miałam kilka wybranych ale nie wiedziałm, które pasuje do syna. To trudny wybór... powodzenia

Gość no sama nie wiem
o rany :) myslalam, ze najpozniej po porodzie, wlasnie jak zobacze malego to dostane olsnienia... no ale jak widze nie zawsze tak jest.. juz myslalam, ze bede pewna imienia jak sie tylko dowiem plci na 100% a tutaj tygodnie mijaja i dalej nie wiem:( podoba mi sie imie marcel, ale mam wrazenie, ze w kolo jest duzo marcelkow. poza tym to, ze jakies imie mi sie podoba nie oznacza, ze chcialabym tak dac synkowi. wiem, ze to bez sensu ;/

ja miałam obrane 3 lub 4 imiona,o płci dowiedziałam się już w 14 tygodniu więc do wjazdu na porodówkę się wahaliśmy pomiędzy tymi,potem ostatecznie się zdecydowaliśmy.Ale tak pomyślałam jakbym jednak miała dziewczynkę.. i w glowie czarna dziura jakby personel zapytał o imię córki :D masz jeszcze czas.ja w 7 miesiącu mówiłam o dziecku po nazwisku,tylko zdrobniale ;)

Gość bail
hmmm ciężka sprawa z mężem sie umówiłam że ja wybieram dla chłopca a on dla dziewczynki urodziła sie dziewczynka imie srednio mi sie podobało ale teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla niej pokochałam je:) jak moją córę:) ja miałam dla chłopca imię Hubert:)

Gość magdalenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja prze cala ciza nie moglam podjac decyzji. W sumie to z mezem sie nie zgadzalismy. Do kompromisu doszlismy jakos ze 2 tygodnie przed porodem;) Ale tak ci szczerze powiem ze imie to nie jest moim wymarzonym dla corki. Niektore mamy tak sie chwala, ze uwielbiaja imiona swoich dzieci czy ze imiona sa sliczne, a nasze jest poprostu spoko. Dzis nie jestem pewna jak bysmy ja nazwali.

ja miałam dla chłopaca Franek,Krystian,Adam lub Aleksander.I z mężem wiecznie byliśmy w sporze pomiędzy tymi imionami. Dla dziewczynek miałam dużo do wyboru, mąż prawie na wszystkie kręcił nosem.jedyne to podobała mu się Kornelia.

Gość D.BillI
a mnie chłop na 3 randce powiedział jak się będzie jego syn nazywał i nie było to tamto;)

Gość a ja wam powiem...
Ja od razu wiedziałam jak nazwę córkę( na którą nadal mam nadzieję) dla chłopca były 2 opcje, i jak przy dziewczynce kierowałam się literaturą w doborze imienia:P. drugie imiona po kimś z rodziny. Tak mi wyszedł syn nazwany po "Ludziach Lodu" i kuzynie i tak wyjdzie mam nadzieję córka po "Opowieściach z Narnii i mojej mamie Ale bardzo istotne było żeby imiona pasowały do nazwiska, żeby się nie gryzły i nie wyszedł połamaniec.

A ja mam innny problem: Jak tylko poznalismy płec ciąży to migiem wymyślilismy imię. I tak zaczelam mowic do brzuszka po imieniu. Rodzina i znajomi pytając sie o ciaze zaczeli zwracac sie do niego po imieniu -Jan. Ostatnio cos krąży mi po głowie Franciszek. Tak wiec wahamy sie pomiedzy Janem Antonim a Franciszkiem ...eeee...tylko jakie drugie imie pasuje do Franciszka?:) Wiec jakbym miała podpowiedziec to podobaja mi się imiona: Jan, Antoni, Franciszek. Wg mnie wazne jest tez to by imię pasowało do nazwiska.

Gość pisala sms do wlascieciela
mameljka w 21tc dowiedzialas sie o ciąży?

ja też jestem w 30tc i czekamy na syna my wybraliśmy imię Dominik jest mało spotykane bynajmniej przeze mnie ładne jest też Maciek , Michał, Szymon, Nikodem, Nataniel no ale to wszystko kwestia gustu

Gość mamamamammamamma
mi też się podoba Dominik i jak będzie syn to tak dam:) czy ja wiem czy niespotykane? wśród najpopularniejszych imion w 2011 w Wawie jest na 29 miejscu i nosi je już 450 chłopców:)

Gość mamamamammamamma
o właśnie, cytryniusia podała ten link:)

Gość mamamamammamamma
sory, 450 jest ogółem:) w tym roku to tylko 20pare;p

Gość Lidzia...
ja do końca nie znałam płci-więc ja wybierałam dla dziewczynki a mąż dla chłopca...no i jest Maksiu...

Gość mama julkiiiiiiiii
na poczatku myslalm ze bedize chlopak i mial byc DOMINIK

Gość pomaranczowa truskawka
ja bede miala dominika

Gość dellicje
Przepraszam, ale Dominik zupełnie mi się nie podoba. Dorosły facet - Dominik ? Jakoś mi nie pasuje

Gość belissimma
ja mam Bartosza, ale też był problem z imieniem, przekopaliśmy mnóstwo imion i mężowi nic się nie podobało, moje typy były: Bartek, Szymon, Kajetan, Jonasz, Jonatan, Antek, Tymon, Tymoteusz, Leon. Padło na Barusia i teraz nie wyobrażamy sobie by nazywał się inaczej, fajnie że ma dużo zdrobnień. W każdym bądź razie wybór imienia to nie taka prosta sprawa;)

Kwestia wyboru imienia to sprawa bardzo indywidualna. Na forum nie ma sensu pytać, bo każdemu podoba się coś innego, więc nie warto się nikogo gustem sugerować tylko słuchać własnych myśli i ...serca :) Więc mogę napisać tylko że np. wszystkie imiona wymienione przez użytkowniczkę Belissima (wyżej) mi się nie podobają poza Leonem. Ale ona przeciez nie będzie się sugerowac moim zdaniem, bo ma swój rozum ;) Poza tym ja do pewnych imion ma się sentyment którego i tak nikt nie zrozumie. Dlatego wybór imienia to sprawa indywidualna, każdej mamy (i ewentualnego taty). A że ten wybór to sprawa trudna to się zgadzam w całej rozciągłości, bo sama jestem w ciąży i nie znam jeszcze płci i mam okropny problem z imionami ;)

Gość szczerze???
a nie musisz mówić po imieniu... często imie się wybiera jak ziecko sie narodzi. Zaslyszalam od znajomej, że komuś urodził się syn a tez nie mieli imienia dla niego. Tak do niego pasowąło imię Mietek, że wkońcu tak dali... potem sie zastanawiali czy czasme nie przesadzili, ale cóz. Imie dziecko ma. Do mojego synka jak sie urodzil pasowalo idealnie gucio (gustaw) ale juz mial naznaczone ze bedzie maciek i jest maciek.

Gość sratatatatatataat
dellicje - Dominik to imię złe dla dorosłego? no coś Ty, właśnie fajnie. a ciekawe jak będzie z polskim nazwiskiem brzmiało u dorosłego imię: Brajan,Natan/Nataniel.Filip,Xawier,Oliwier,Alan,Kacper etc:o