Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swietlanaaa

Co sie teraz dzieje z tymi matkami?

Polecane posty

Gość swietlanaaa

Dzisiejsze matki nie radza sobie z najprostszymi rzeczami, z umyciem dziecku zebow, ze zdrowym odzywianiem, z wychowaniem dziecka. A juz patologia na maxa jest dziecko 2,5 letnie z pampersem pijace przez butle i o zgrozo ze smoczkiem.

Gość nie wiem czy fanka
ojejku rzeczywiscie to straszne, ze smoczkieeeem? ojej chyba zgłoszę to do rzecznika praw dziecka, bo to juz zupełne zaniedbanie bleeeeeeeeeee

Gość swietlanaaa
Po to jest forum, zeby dyskutowac, wiec dajcie sobie spokoj z komentarzami "zajmij sie soba".

Gość 0908ja
Dzisiejsze matki są coraz bardziej leniwe i tyle w temacie Po co uczyć dziecko sygnalizowania potrzeb fizjologicznych jak można założyć pampersa Po co karmić łyżeczką jak można dać butlę do ręki i niech się samo karmi Po co odzwyczajać od smoczka, przecież będzie ogromny płacz i mamusia nie będzie miała jak obejrzeć ulubionego serialu Taka prawda niestety, na wszytko przychodzi odpowiednia pora i nie ma co sobie tłumaczyć, że 3 letnie dziecko z pampersem na tyłku i smoczkiem w buzi to nic takiego albo, że próbowałam wszystkiego ale moje dziecko nie chce się nauczyć.Wystarczy konsekwencja a na pewno się nauczy

Gość nie wiem czy fanka
gery trzeba było rzucić inny komentarz niz ten Twój, bo Pani jak widać już złapała zajęcie

Gość głupie krowy, nie zwalajcie
winy tylko na matki, bo same sobie tych dzieci nie zrobiły, są jeszcze ojcowie, może was mają w dupie i wam nie pomagają, ale w normalnych rodzinach jest podział obowiązków

Gość nie wiem czy fanka
a kiedyś tak pieczołowicie uczono dzieci wszystkiego, tak,napewno, mam zdjecia i moje i kuzynek i co wszystkie mamy to leniuchy, bo na nich widniejemy ze smoczkami rzeczywiscie, tylko, żeby im to nie zostało do pełnoletności, bo jak nastolatek wyglądałby ze smoczkiem, po prostu straszne buhhhahahah

Gość kalina*
Moje dziecko ma 2,5 roku i na spacer i na noc zakładam mu jeszcze pampersa. Co w tym dziwnego?

Gość Weź zwykle mydło toaletowe
O matko ! Z jednym malym dxieckiem sobie nie radzą ! No masakra normalnie!

Gość nie wiem czy fanka
ale w czym prblem, problem z tyłka wzięty czego się jeszcze czepicie? a pijaki i śmierdziele na ulicy to ok?, a psy srające ok? nie? tylko dziecko ze smoczkiem was razi zajmijcie się rzeczywiscie sobą, a nie z d..y problemy wyszukujecie

Gość swietlanaaa
No dobrze, w takim razie "co sie teraz dzieje z tymi rodzicami?" A co do pomagania, sadze ze wiekszosc matek musi sobie radzic sama. Na palcach policzyc tych ojcow, ktorzy z wlasnej inicjatywy konstruktywnie zajmuja sie dzieckiem nie ograniczajac sie do wlaczenia mu bajek lub pobujania wozka z niemowleciem. Tylko ze zadna, a szczegolnie zadna zaczerniona nie przyzna sie do swoich i meza bledow wychowawczych i nie powie: tak, moje dziecko ma 3 lata i sika w pampersa, ssie smoka i pije z butli, a rola meza jako ojca ogranicza sie do przynisienia wyplaty i wypicia piwa.

mnie przeraza to jak matki swoje miesieczne dziecko trzymają w pozycji pionowej... oslabiają im kregosłup... bo im tak wygodniej eh Nie przesadzaj z tym kręgosłupem . Afrykanki noszą te swoje dzieci pionowo od urodzenia i potem wyrastają z nich całkiem zdrowi ludzie

Gość nie wiem czy fanka
a mnie przeraża jak idę z dzieckiem w wózku przez przejście (też traszne?) a kierowca pędzi samochodem 200 na godzinę

Gość spektakularna 1986
Ta znowu krytyka mam I przez kogo?Najczesciej przez zawistne baby ktore swoich dzieci nie maja Nigdy sie innym nie dogodzi I za pozno dziecko czegos sie nauczyło to zle (znaczy matka leniwa) i za wczesnie to tez zle (tez matka leniwa) Zajmijcie sie raczej soba Nie kazde dziecko jest takie samo jak wasze wiec mozna co najwyzej opisac swoje a nie podciagac pod to inne Tyle w temacie

Gość swietlanaaa
nie wiem czy fanka - skoro nie pasuje ci dyskusja na temat, zegnam. Zaloz sobie swoj temat o pijakach i o czym jeszcze chcesz.

Gość nie wiem czy fanka
nie pasuja mi Twoje problemy, powtórzę z tyłka wzięte, wiec dlatego dyskutuję

Gość nie wiem czy fanka
i wolnoć tomku w swoim domku - znasz to powiedzonko?

Gość bo to nie trzeba czekać aż
książę sam się namyśli żeby zmienić obsraną pieluchę, trzeba pewne kwestie już wcześniej ustalić i pilnować żeby to wykonywał, nie ma zmiłuj, on też się takim samym rodzicem jak i wy i ma pomagać, to jego obowiązek

Gość mireczkaa
e tam, przesadzasz. Ja nie widzę nic dziwnego w tym, że trzylatek ma jeszcze pampersa ani smoczek. Czy to mu zaszkodzi w przyszłości? Skrzywi psychikę? Autorko, jesteś typowym przedstawicielem ludzi, których dzieci muszą "szybko, od razu, bo tak trzeba". Ja uważam, że to sprawa indywidualna każdego dziecka. Moja córka ma ponad dwa lata a śpi w pampersie! Smoczka nigdy nie miała ale znam dzieci w jej wieku, które zasypiają ze smoczkiem- i jakoś mnie to nie przeraża. Kiedyś z tego smoczka wyrosną- proste. Przeraża mnie natomiast, że przez takich ludzi jak Ty rodzice odpieluchowują niejako na siłe, bo inne dzieci już sikają do nocnika. Ze idą do logopedy, bo inne dziecko już mówi pełnymi zdaniami. Wywalają smoczek, męczą się z płaczącym dzieckiem bo trzylatek ze smoczkiem to wstyd! Nic bardziej mylnego! Więc wrzuć na luz i skieruj swoją energię na jakies pożyteczniejsze tematy:)

No ale autorka ma racje Ja wychowałam 5 dzieci w tym blizniaki bez pampersow smoczkow i drogich zabawek. I miałam czas dla siebie tez . W międzyczasie skończyłam studia :) fakt mąż mi pomagał ale na pomoc mamy czy teściowej już liczyć nie mogłam ...

Gość a mój mąż
nie ma cierpliwości do naszego dziecka, widzę , że woli w pracy siedzieć niż zająć się wyjącym czy obsranym maluchem

Gość swietlanaaa
nie wiem, czemu uwazasz, ze to problem :D Temat dyskusji jak kazdy inny. Wracajacac do tatusiow, wiekszosc mi znanych nie interesuje sie dziecmi, tzn w sensie emocjonalnym. owszem, loza na utrzymanie, jak zona powie, ze dziecku trzeba kupic kurtke/ buty to owszem, ale zeby sami wyszli z jakas inicjatywa to juz nie.

Gość spektakularna 1986
Ale dlaczego wy porównujecie swoje dzieci do innych????????Są identyczne czy jak?Kazde rozwija sie w swoim tempie i nie ma co zaraz panikowac i wymyslac matek od najgorszych

Gość świetlana betonie, przecież
tłumacze, że nie trzeba czekać aż facet sam się namysli, tylko powiedzieć co i jak ma robić i tego dopilnować, aby to wykonał, przecież to logiczne, że facet nie kiwnie paluszkiem, jeśli widzi, że kobieta go wyręczy

Gość nie wiem czy fanka
a czy autorka posiada dzieci wogóle? jeśli tak to są takie na meddal? i sama jest na medal?

Gość mireczkaa
mnie w pierwszej wypowiedzi autorki najbardziej podoba się hasełko, że 2,5letnie dziecko w pampersie, pijące z butli i , O ZGROZO, ze smoczkiem to patologia:):) Naprawdę gdyby dzieci doświadczały tylko takiej patologii świat byłby piękny...

Gość swietlanaaa
Nie chodzi o robienie czegos na sile. Ale dzisiejsze matki / rodzice same opozniaja pewne etapy rozwoju. Jeszcze10-15 lat temu nie bylo tylu dzieci kilkuletnich w pampersach, niesamodzielnych. Zastanawiam sie czy to kwestia wygody, lenistwa? Rozumiem, ze dzieci sa rozne, ale wiele zalezy od woli rodzicow.

Gość a mój mąż
a mnie to wkurza maksymalnie! ja też chciałabym wyjść, odpocząć od dziecka, a on myśli , że jak "siedzę" w domu z dzieckiem to mam taki relaks że hej! Muszę go prosić by wziął syna ma spacer (oczywiście ja go ubieram, szykuję herbatkę na specer, sprawdzam pogodę itd.) bym mogła spokojnie włosy ufarbować Boże, jakie te chłopy tępę i egoistyczne!!!