Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spektakularna 1986

Stanik markowy a ten z "bazarku"

Polecane posty

Gość spektakularna 1986

Hej:) Mam pytanko Gdzie i za ile kupujecie staniki?Ja do tej pory kupowałam te tanie biustonosze Ale mam ich dosc - wyglądaja dobrze tylko przy pierwszym nałozeniu POTEM wygladaja jak z 2 rozmiary za duze, sa jakies powyginane i generalnie do wyrzucenia Troszke mnie przeraza kupowanie stanika za 200 czy ile złotych ale chyba lepiej zainwestowac w cos lepszego Kiedys kupiłam stanik w promocji za 89.90 w markowym sklepie i tez był do niczego Jak to jest u was?OPŁACA sie kupowac drozsze?

Gość kirje elejson
wiesz co nie wiem co ci doradzić, bo ja kupuje staniki za 20 zł, czyli nie te najtańsze z Tesco i nie te markowe, i zawsze trzymają mi kilka lat bez problemu, ale może dlatego że ja mam miseczkę C a nie większą. Trzeba też zawsze kupować za ciasne staniki w obwodzie pod biustem np. 70 lub 75 bo potem się rozciągają i być może dlatego są za luźne.

Gość a ja pollleeecammm
Ja kupuje tylko freye i panache (glownie uwielbiam linie panache- cleo, zobacz sobie w internecie) i bardzo polcecam. Dobra jakosc, na dlugo starczaja. Kupuje najczesciej w internecie, np w dopasowanej albo karoline albo body sklep. :)

Gość ja kupuję staniki
Naturany za ok 70 zł i też nie mam tego problemu co ty :)

Gość spektakularna 1986
Wydaje mi się że dobrze dobieram rozmiar Przy pierwszym nałożeniu jest dobrze A potem to tak jak pisałam - wygląda jak za duży, wygina się Po praniu to już nie wspomnę

Gość ja kupuję staniki
a może pierzesz w pralce? Ja zawsze piorę ręcznie bo w pralce się defasonują

Gość a ja pollleeecammm
Ej no chyba takie za 20 zl to juz sa najtansze? Tanszych to juz chyba nie ma :o

idz do markowego sklepu, niech Ci pomoga dobrac rozmiar. nie musisz tam kupowac tylko poszukaj w necie sklepu firmowego - przewaznie jest duzo taniej

Zawsze kupuję w sklepach z bielizną, nie muszą być koniecznie firmowe, ale w cenie nie mniejszej niż 50 zł :) Próbowałam tańszych, ale się nie sprawdzają bo zazwyczaj szybko sie niszczą. Nie kupuję też droższych niż za 150.

Gość spektakularna 1986
Staniki piorę wyłącznie ręcznie Chciałabym mieć chociaż jeden taki dopasowany i na dłużej Mąż się na mnie drze ze chyba oszalałam chcac kupic taki drogi stanik skoro mozna za 30zł:P Do dziewczyn które kupują w necie: A rozmiar zawsze trafiony?Same mierzycie czy ktoś wam zmierzył profesjonalnie?

Gość joirgi
ja do niedawna miałam same markowe staniki i jakoś "nie leżały" mimo tego, że były dobierane przez fachową obsługę. w zeszłym miesiącu nabyłam 2 staniki za obłędną kwotę 30zł (za dwa). nawet jak będą ładne tylko kilka tygodni to i tak warto, ładnie przylegają pod biustem (bardzo drobna jestem) i ładnie leżą.

Gość rzecz nie polega na cenie
i czy markowy czy nie !!!Cała filozofia to odpowiednio go zmierzyć ! Piersi muszą ładnie leżec ,musza być schowane ,nic nie moze uciskac .ramiączka itd itp ...sama juz potrafie sobie dobrac stanik a wiele kobiet niestety nie!Czesto udało mi sie kupić za 40-50 zł porządny ,dobry stanik a czasami na bazarku za 20 zł ale to już rzadko 🖐️

Gość spektakularna 1986
No to fajnie:)Może spróbuję kupic stanik z wyższej półki I jeszcze poproszę obsługę o dobranie rozmiaru bo może rzeczywiście źle dobrałam

Gość adibi
ja kupuje raczej markowe, ale z racji rozmiaru, 70g, ciezko byloby mi dostac bazarowke. mam i takie za 250 i takie za 80 (polskie firmy z duza nr). i poki szukalam sobie bazarowek jako gowniara, nigdy nie maialm dobrego stanika. teraz mam i zaznacze ze te super drogie wcale nie sa najlepsze. mi najbardziej podchodza te polskich firm, za okolo 80-100zl

Gość kirje elejson
dokładnie, takie za 20 zł nie są najtańsze, można kupić w tesco za 10, w leclerku za 8 i u mnie w mieście nawet za 6. Te za 20 zł są już po prostu ładne i wszystko jest równo zrobione. Stanik zawsze trzeba kupić za ciasny w obwodzie, ale z dobrymi miseczkami które wszystko schowają. Musi przylegać do klatki piersiowej pod biustem. Naprawdę nie wiem, skąd twój problem. Musisz po prostu źle je dobierać. Może masz za krótką praktykę dobierania? :)

Gość hm............................
Jak się chce kupić stanik z obwodem 65 to na bazarku na pewno nie kupię.. A jak jeszcze powiem: 65G to kobiety zawału serca dostają: co to za dziwny rozmiar?:) Więc kupuję albo na allegro angielskie, albo na intymna.pl, olive.pl, i podobnych. Dobrze ściskają i piersi pięknie leżą:)

polecam porządne markowe staniki, tylko muszą być porządne triumpha możecie sobie odpuścić, bo co prawda jest drogi ale strasznie się rozciąga. Poza tym znalezienie 70E graniczy z cudem, albo można to porównać do zobaczenia Yeti ..... są dowody na to, że takie staniki istnieją, ale w moim sklepie nikt ich nie widział:D Jest mi zatem wciskane 75D które juz po drugim praniu jest 80D i podnosi mi sie na plecach Teraz kuzynka pokupowała mi bieliznę M&S w Anglii i w końcu mam swoje wymarzone dopasowane 70E, za cały komplet płacę ok 40zł więc taniocha jak dla mnie:D

Gość kirje elejson
tak fajne słyszałam o tej innej numeracji. wg niej mam 65 FFF czy cos takiego? ale nie będę się na razie w to bawić, skoro mi dobrze leżą te bazarkowe. :)

wiesz po co powinno się nosić dobre staniki??? Dobre staniki dobrze podtrzymują więc proces opadania piersi jest spowolniony dobrze dobrany stanik=inwestycja w przyszłość:)

http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html To nie jest "inna: numeracja.T o jest PRAWIDŁOWA! Ja nosiłam i 75 C, 75D i 80B i myślałam, że jest ok, a wiązadła czasami tak mnie napierdzielały, że szok. Nie mówiąc o tym, że miałam cycki pod pachami! Odkąd noszę dobrane staniki (2lata) to w piersiach mi przybyło 2cm (wróciły spod pach), są jędrnięjsze i piękniej się prezentują:) Cudo!

Gość spektakularna 1986
wg kalkulatora rozmiarów noszę 65B Tylko właśnie na tych bazarkowych nigdy nie słyszano o takim rozmiarze:P Dlatego kupuję rozmiar 75/36 czy jakos tak Staż stanikowy mam dość długi:PJuż ponad 13 lat więc chyba nie w tym problem:P

Gość kirje elejson
cieszę się razem z tobą z powrotu twoich piersi spod pach :)

Gość urodzona trzynastego
Ja kiedyś też kupowałam na bazarkach, ale to pieniądze wyrzucone w błoto. Odkąd pani w sklepie dobrała mi odpowiedni rozmiar jestem super zadowolona z moich piersi :) Noszę polski rozmiar 70G, a taki rozmiar można idealnie dobrać tylko w fachowym sklepie.

nie ma porównania między stanikiem bazarkowym a dobrze dobranym porządnym stanikiem i wcale ten drugi nie musi kosztować dużo, jak pisałam teraz komplet mam już za 40zł, to tak jak dwa bazarkowe zestawy:P

Gość spektakularna 1986
No ja też sprawdziłam i też mam 60 E a w innym 65B więc już nie wiem

Jest rozmiarówka angielska i polska. Polskie też są dobre, tylko nie triumph! A jak ktoś jest bardzo szczupły to on za dużo zaniża - ten kalkulator, dlatego ja mając 68-69 pod wpisuje 70, inaczej wyskoczyłoby mi 60I, a to już dla mnie za ciasne:)

Gość spektakularna 1986
No ja mam 68 pod:)Chyba najlepiej pójść i zmierzyć stanik Tylko czy jeśli źle dobieram rozmiar to czy wiem jak powinien leżeć ten właściwy stanik??/