Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

co przygotowac na przyjecie?

Polecane posty

poza tym koreczki zawsze super schodzą. ja robie je na jabłkach przeważnie robie takie nieduże daje po kawałku kielbaske ser papryka ogórek i wbijam w jabłko. wychodzą jeżyki albo galaretki w pomarańczach. robisz ze 2 galaretki czerwoną i zieloną. pomarańcze dajesz na pół i wybierasz srodek żeby zostaly same skorki wlewasz galaretke i jak zastygnie kroisz na cwiartki http://www.google.pl/imgres?q=galaretki+w+pomara%C5%84czach&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1366&bih=575&tbm=isch&tbnid=glB2BhTgKwPKtM:&imgrefurl=http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/galaretki_w_pomaranczach&docid=yYzmxxl3xAnzNM&w=572&h=650&ei=cy-UTo_aCM7Oswa9if3BBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=168&vpy=119&dur=306&hovh=239&hovw=211&tx=93&ty=112&page=1&tbnh=118&tbnw=104&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:0,s:0

albo zonko skrzydelka pieczone na soli bez grama tluszczu bierzesz palki i skrzydelka myjesz osouszasz na blache sypiesz grubsza warstwe soli roztrzasasz aby rownomiernie bylo ukladasz na tym miesko przyprawiasz wg uznania i wio do pieca solic nie trzeba :) a ta sol sie zbryli z latwoscia odejdzie od spodu z mieska pyyyyyyyyyyyyyycha testowane multum raxy ;)

Gość b. dobry pomysł
Żona - nie wiem dlaczego przeczytałam, że Twój syn będzie miał 16 urodziny :D Nawet miałam napisać, że nieźle się trzymasz :D A to gości będzie 16... To dla maluchów to nie wiem.

b dobry pomysl >>>>> maluchy ez uwielbiaja fast foody i inne tego typu jedzonko ;) a masz racje to co w domku zrobimy przynajmniej mamy pewnosc co jemy nie damy starego oleju czy cos w tym stylu ;)

zamiast robic sos mozna kupic, edzie prosciej, a banany tylko podsmazyc i masz ;) mozna do tego sosu jakies wiorki kokosowe dodac czy cos. o sajgonkach pisalam? nie wiem czy nie za tluste.

albo deske z warzywami, pokrój cienko marchewki tak wzdłuż papryke i do tego zrób np sos czosnkowo majonezowy. można też w nim maczac chipsy mini kotleciki w orzechach. mięso robisz jak na mielone. formujesz maleńkie kulki wielkosci rafaello, obtaczasz w orzechach i smazysz. w sumie można tez w niczym nie obtaczc. ja te kulki zawsze układam na półmisku w taką piramide jak w reklamie tych fererro

no wlasnie, banany dobra rzecz, szybko a jesli chodzi o sosy masz zupelna dowolnosc ;) mozesz jeszcze zrobic salatke arbuzowa, tylko nie wiem gdzie arbuza znajdziesz teraz ladnego :) ale na pewno dzieciom i doroslym by smakowalo :P

to zetnij arbuzowi czubek, tylko tak, zeby od dolu ladnie stal, srodek wykroj, pokroj tego arbuza i wrzuc z powrotem, do srodka powrzucaj tez pokrojone na kawaleczki banany, jagody, truskawki, jalka, maliny czy co tam zlapiesz, jak to pusci sok to bedziesz miala pyszny, slodki sok, a reszta to salatka.