Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate040385

Złe wyniki hormonalne a chce dzidziusia

Polecane posty

Witam serdecznie Bardzo pragniemy mieć dziecko razem z moim partnerem ale moje wyniki hormonalne są bardzo złe mój ginekolog powiedział że już więcej mi nie może pomóż, ratuje mnie tylko klinika niepłodności i najprawdopodobniej in Vitro :-[ a ja nie mam funduszy na tak drogi zabieg może jest jeszcze inne wyjście z tej sytuacji. Więc od zawsze mam nieregularne miesiączki w wieku 18 lat brałam tabletki antykoncepcyjne przez 3 miesiące i w tym okresie miałam co do godziny ale jak tylko skończyłam je brać mój okres się zatrzymał na 1,5 roku lekarz mi przepisał luteinę i wrócił mi okres ale od tych 7 lat miałam nie regularne co 2-3 miesiące leczono mnie tak abym tylko miała ten okres i każdy lekarz miał podejście do mojej dolegliwości bardzo obojętne teraz mam 26 lat i trafiłam tak mi się wydaje na dobrego ginekologa który zlecił mi badania z których wynika że mam poważny problem żeby zajść w ciążę a już od dłuższego czasu zaczeliśmy się starać o dziecko i nic :-[ Tak miałam krwawienie bez pomocy leków 14.02.2010 25.05.2010 16.06.2010 11.08.2010 08.10.2010 26.12.2010 Oto mój cykle od lutego gdzie robiłam badania 10.02.2011 krwawienie Progesteron 1,50 ng/ml (0,2 - 1,3) FSH 6,62 mlU/ml (3,35 - 21,63) LH 1,38 mlU/ml (2,57 - 26,53) Prolatyna 9,47 ng/ml (1,20 - 29,93) Wolny testosteron 5,59 pg/ml (0,0 - 4,1) SHBG 26,96 nmol/l (26,1 - 110) 29.03.2011 wywołane krwawienie lutenylem 2x1 przez 5dni 8 d.c. Estradiol 22,64 pg/ml (12,5 - 166) Progesteron 1,3 ng/ml (0,2 - 1,5) 15 d.c. Estradiol 25,35 pg/ml (85,8 - 498) 21 d.c. Wolny testosteron 12,5 pg/ml (0,0 - 4,1) 22 d.c. Progesteron 1,43 ng/ml (1,7 - 27) Po tych badaniach zaczęłam mieć trzy miesięczną kurację hormonalną tzn od 4 d.c Progenova 2x1tabl. oraz Androcur 1x1 przez 10 dni od 15 d.c Luteina 2x2 do pochwy przez 10dni czekałam na kolejny cykl który się rozpoczął po tamtych badaniach żeby zacząć terapię 07.06.2011 krwawienie 4 d.c Progenova 2x1tabl. oraz Androcur 1x1 przez 10 dni od 15 d.c Luteina 2x2 do pochwy przez 10dni 11.07.2011 krwawienie 4 d.c Progenova 2x1tabl. oraz Androcur 1x1 przez 10 dni od 15 d.c Luteina 2x2 do pochwy przez 10dni 14.08.2011 krwawienie 4 d.c Progenova 2x1tabl. oraz Androcur 1x1 przez 10 dni od 15 d.c Luteina 2x2 do pochwy przez 10dni 17.09.2011 krwawienie 4 d.c Progenova 2x1tabl. oraz Androcur 1x1 przez 10 dni od 15 d.c Luteina 2x2 do pochwy przez 10dni Wyniki badań 3 d.c. Estradiol

Gość kawa z mlekiem i cukrem
nalepeij udajcie sie do kliniki tak bedzie najleppiej niema innego wyjscia ale zmienic gienekologa

Gość kawa z mlekiem i cukrem
idz do ginekologa z wynikiami lekarz niewe a my mamy wiedziec?:O zmien lekarza albo klinika leczenia nie plodnosci

Gość ojjjj_ojjjj_ojjj
co my mozemy wiedziec - za dużo szczegolow :) Napewno cześć hormonow mozna zmienic - tzn mogą wrocic do normy dzieki lekom Dlatego lekarz powinien zobaczyc to wszystko, jesli Twoj lekarz nie jest dobry to zmien, ja poszlam raz do nowego z calym plikiem badan od poprzednich lekarzy i wreszcie ktos sie zajął moim problemem - tez sie staramy o dziecko, ogolnie wszystko u nas dobrze - ale jak widac to tez nie jest dobre - bo jesli dobrze, to co leczyc? mialam zabieg laparoskopii nawet i tez okazlo sie ze drozne wszystko wiec ja jzu sama nie wiem.. teraz dostaje wspomagający lek i zobaczymy

Gość ojjjj_ojjjj_ojjj
klinika leczenia nieplodnosci to nie wyrok - nie znaczy ze skonczy sie na invitro, tam porprostu zajmą się Toba lepiej, będa działać kompleksowo - żeby poradzic sobie z Twoimi hormonami Glowa do gory :) a mąż badanie plemnikow miał?

Dokladnie. Idz do dobrego lekarza - najlepiej ginekologa - endokrynologa ! Masz niski estardiol, progestron niski , bo cykle bezowoualcyjne. Ale to sie da leczyc ! Powiem ci ze ja 5 lat zmarnowalam, chodzac do "zwyklych" ginow. Jak poszlam do kliniki nieplodnosci w koncu , to z koncem maja mialam pierwsza wizyte, a z poczatkiem pazdziernika dwie krechy na tescie ! Grunt to dobry specjalista !

Gość anooo
dziewczyny dobrze ci radzę, w klinice przebadają Cię dobrze, kompleksowo i szybko i bez proszenia sie o skierowanie na badania, jak to jest u wielu ginekologów...

Ja akurat lecze sie za granica. Ale generalnie polecam specjalistow ktorzy wiedza co robia, a nie slepo bladza, bo wiedza, ze dzwoni tylko nie bardzo wiedza w ktorym kosciele :o A tak ma niestety wiekszosc ginow poloznikow. Jak klopot z hormonami koniecznie trzeba chodzic do ginekologa - endokrynologa, lub dobrej kilniki nieplodnosci. Bo trzeba sie nauczyc nazywac rzeczy po imieniu. Jesli dziecko nie pojawia sie przez dluzszy czas to jest nieplodnosc, ktora mozna leczyc. ( oprocz malego odsetku nieplodnosci niewyjasnionej )