Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatezchce sie wygadac

kiedy wasze dziecko przestalo jesc w nocy?

Polecane posty

mam 5mczne niemowle i zastanawiam sie kiedy z reguly dzieci przestaja jesc w nocy? dodam ze robie tak - nie wiem czy wlasciwie - jak maly kreci sie z boku na bok, mlaska, wklada rece do buzi, wierzga wiem ze sie wybudza wiec przygotowuje mleko i je na pol spiaco chyba ze jakis szelest go obudzi wtedy placze i je lapczywie po czym polowe butli na polspiaco. Jak wasze dzieci zaczely przesypiac noce? po kaszkach na kolacje czy wczesniej?

Moja już w 2 miesiącu nie budziła się na jedzenie. Ostatni posiłek zjada o 20 pierwszy koło 6 rano. Podobno można dziecku dawac wodę zamiast mleka zeby je "oszukać" i przywyczaić że nie ma po co wstawac w nocy, ale to hcyba starszemu bo 5m to jeszcze maluszek. Widocznie potrzebuje jeszcze tego nocnego jedzenia.

Gość mama sama w domu...
jak miał rok i 10 miesięcy przestał jeść w nocy

mój sie budzi 3-4 razy na jedzenie niestety, ale mając w pamieci słowa pediatry nie próbuje go oszukiwac bo to maluszek jeszcze. Zmęczona jestem max, bo nawet podanie mm nie skutkowało ale trudno. Okres niemowlectwa jest tak krótki że mozna sie dla dobra dziecka przemęczyc :)

a myslicie ze powinnam dawac w nocy? czy czekac az samo sie wybudzi tylko ze to wiaze sie z placzem ale moze to bedzie godzine pzniej, moze sie godziny przesuna....

Jak nie ma problemów z niedowagą to ja bym czekalą aż się wybudzi. Poplacze pewnie tylko do czasu kiedy nie dostanie butli "w dziubek" potem zje i pojdzie spać. Jak mu dajesz o stalej porze to się przyzwyczaja do tego ze w nocy się je i nie bedziesz wiedziala kiedy tego jedzenia nie będzie juz potrzebować. Pozwól mu sobie samemu uregulować posiłki. No chyba ze ma niedowagę lub slabo przybiera to wtedy karmić jak najbardziej.

hmm moze tak zrobie...

Dominika- miała pół roku jak przestała jeść w nocy, Krystian miał rok, Marika miała około 6 tygodni.

Gość kaskadaaa
moja córa ma 16 miesięcy i nadal wstaje w nocy.

Gość ile wiecie tyle zjecie
około 8 miesięcy miał mój bratanek kiedy zaczął przesypiać całą noc

szczęściary,których dzieci już spią :P mój przez pierwsze 1,5 miesiąca budził się co 2 godziny,potem stopniowo zacząl zmniejszać nocne jedzenie.Teraz flaszka po kąpieli 210ml,potem budzi się o różnych godzinach,ale maksymalnie 2 razy.Okolice 23-24 i okolice 3-4 chociaż czasem jak dobrze śpi to odpuści sobie jedno nocne karmienie.I potem butla na dzień dobry różnie-6,7,po 7.Je chyba często,prócz mleka ma 2 posiłki stałe (6miesięcy) i nie jest gruby.

Gość gość
moj syn ma 15 miesiecy i nadal je w nocy

Gość gość
A moja ma 18 i też się czasami budzi, dzisiaj była to 1.30, ale są noce że przesypia całe. Natomiast maja starsza nie jadła w nocy już jak miała 3 tygodnie, to było złote dziecko, ale teraz pokazuje różki.

Gość gość
mij maly od momentu jak przeszlismy na mleko kokejne czyli 2-ke...je ostatni posilek o 18.00 a okolo 19.00 juz spi do rana do 6.00 butla i zaczynamy dzien.