Edyciak 2 Napisano Październik 11, 2011 Moja przyjaciólka ma problem... już od prawie roku okres ma raz na około 3 mies. Była u ginekologa, ale on niczego podejrzanego nie widzi.. Cytologia wyszła w normie, anatomicznie tez wszystko ok.. I zwracam się do was z pytaniem, co ona teraz powinna zrobić, bo znowu okres jej sie 3 tyg spóźnia (czyli chyba zaczyna się znowu to samo), żadnego plamienia, upławów nie ma.. Żadnych sportów nie uprawiała, nigdzie nie podróżowała do innego klimatu, jedynie co to ma troche stresu. A ma 22 lata. Co byście zaproponowały w tej sytuacji zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skóra z niedźwiedzia Napisano Październik 11, 2011 Wizyta u ginekologa-endokrynologa, bo chyba coś z hormonami szwankuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Październik 11, 2011 Znaleźć lepszego ginekologa. Cytologia i badania paluchami niewiele tutaj daje. :o Należałoby zrobić USG i badania hormonów. Albo właśnie poprosić o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edyciak 2 Napisano Październik 11, 2011 Też jej to radziłam właśnie.. że albo bad. hormonów albo USG.. i też sugeruje jej zmianę lekarza.. A co to może byc, powiedzcie? bo ja jej nie chce straszyć, ale widać, że jest przerazona.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Październik 11, 2011 Prawdopodobnie jakieś zaburzenia hormonalne, ale jakie to już bez badań i na podstawie jednego tylko objawu jakim są rzadkie i nieregularne miesiączki trudno stwierdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edyciak 2 Napisano Październik 11, 2011 Oczywiście, rozumiem :) Nie spodziewałam się porady lekarskiej, a jedynie wskazówki, co dalej należy działać.. Dzieki i w imieniu swoim i koleżanki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edyciak 2 Napisano Październik 11, 2011 jeszcze jakies podpowiedzi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach