Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toranaga

Czy otwieracie korespondencję, która nie jest zaadresowana do Was?

Polecane posty

Kochani, piszę bo już sama nie wiem, czy ja źle rozumuję?wyprowadziłam się od rodziców jakiś czas temu, ale jeszcze czasem przychodzą tam jakieś listy do mnie, często polecone. Moi rodzice otwierają każdy list. Co ciekawe- u mojego męża jest to samo. Już nie wspomnę iż wg mnie listonosz nie powinien zostawiać listów poleconych osobie nieuprawnionej, ale to inna bajka.Niebotycznie wkurwia mnie to otwieranie poczty przez naszych rodzicow, oczywiscie uwage zwracalam, ale jak można nie szanować czyjejś prywatności?Nie da się wszystkim podac swojego nowego adresu. Ja nawet nie wezmę czyjegos telefonu komórkowego do ręki!czy ja mam rację?

Gość asdfasfasggggggggggg
Ja nie otwieram :P Ale twoi rodzice mogą odbierać twoje polecone listy bo są twoimi rodzicami więc tutaj nie powinnaś mieć problemu o to do listonosza tylko do rodziców skoro nie życzysz sobie żeby je odbierali. A jak nie chcesz żeby je czytali to każ im ich nie odbierać to listonosz zostawi awizo ;)

Gość ptasiek nastroszony
zawsze!:classic_cool: kim my jestesmy ze wogole takie kwestie sa poruszane i istnieja...

Otwieram tylko rachunki, które są na mamę, a dotyczą mojego mieszkania. Innych listów nie otwieram i kiedy ktoś otworzy mój to robię karczemną awanturę. Pomaga.

tak-zastrzege na poczcie, bo rodzicom juz tłumaczyłam, ale nie dociera, wszystko muszą wiedzieć. A te listy polecone to chyba czemuś służą?Mianowicie podpisuje się pokwitowanie, które czemuś tam służy...Ja kiedyś pilnowałam dziecka koleżanki, czyli jestem obcą osobą,przyszedł listonosz i spytał tylko czy tu mieszka taka i taka pani i dał mi list...nawet mojego dowodu nie chcial...a przecież wiadomo-listy sa różne-z sądu, z banków itp.Kurwica mnie bierze1

Gość felkonaaa 000
moi rodzice otworzą jak im pozwolę, np . przez telefon, powinnas zadzwonić na tę pocztę i powiedzieć żeby listonosz nie zostawiał poleconych twoim rodzicom

do pierwszej osoby wypowiadającej się na ten temat(sorka ale nick nie do zapamiętania). Jest różnica odbierać listy a je otwierać!