Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwonka13

miałam 4 dniową (regilarną miesiaczke) czy mimo tego moge być w ciązy ? :(

Polecane posty

Gość iwonka13

10 wrzesnia uprawiałam seks . Już dzień po odczuwałam bóle w krzyzu i dole brzucha. 23 września miałam miesiączke która trwała 4 dni (2 dni plamienia i 2 dni obfite) Ten ból dotrzymuje sie do dzisiaj, ale dodatkowo czesciej oddaje mocz i czuje przy nim ból i czasami nawet pieczenie . mam biały śluz przypominający śmietanke (bezwonny) Myślicie ze są jakieś szanse na to że jestem w ciązy pomimo tego że miałam miesiączke i że chyba za szybko na takie objawy ? Co do tego moczu mówiłam mamie i powiedziała ze pewnie mam zapalenie i kupiłam sb urinal. Mam nadzieje ze chociaż troche pomoże jak nie to pójde do gina . teraz nie ma mnie w domu i nie moge iść dlatego pytam sie was . Myślicie ze moge być w ciązy czy to raczej jakieś zapalenie ? dodam jeszcze ze pobolewa mnie głowa. Schudłam ostatnio 10 kg i stresuje sie. No bo raczej miesiączka w czasie ciązy dla mnie jest niemożliwa a tym bardziej ze dwa dni miałam obfite , a na jakiekolwiek objawy chyba tez za szybko .. Sama nie wiem , może wypowie sie jakaś mądra osóbka ?

male sprostowanie plamienia zaliczaja sie do starego cyklu wiec Twoja miesiaczka trwala 2 dni.. nie zbyt dlugo mysle jednak ze to zapalenie

Miesiączkę można mieć nawet jak jest się w ciąży, są to nikłe przypadki, ale się zdarzają. Moja mama miała np. jak była ze mną w ciąży;) zrób lepiej test, po co się niepotrzebnie martwić?

Gość iwonka13
hmm , no chyba bd trzeba zrobić ten test. Własnie wiem ze mozna mieć tą miesiączke podczas ciązy dlatego sie pytam . Ale skoro miałam ja regularnie i nie mam chyba innych objawów niż te co podałam ( na ciąze takie objawy to chyba za szybko , bo po dniu po stosunku juz mnie bolały te plecy i brzuch) . Ja sie tam własnie nie znam na takich spr, dlatego napisałam do was ;) Mam nadzieje ze to jakiś stan zapalny. Piecze mnie przy oddawaniu moczu i po jego oddawaniu tez . ;( Martwie sie bo nie jestem gotowa na ciąze. a co do tej miesiączki. pierwszego dnia miałam krew i wieczorem plamienie. 2 dzien - obfitość 3 dzien - obfitość 4 dzien - plamienie dodam ze miałam te "skrzepy" jak to dziewczyny ujmują .. wiec miesiaczka wydaje sie niby normalna . Mam przynajmniej taką nadzieje. Wole jakąś chorobe niż dziecko (;

Gość skóra z niedźwiedzia
"Miesiączkę można mieć nawet jak jest się w ciąży" BZDURA. Można mieć krwawienia, przypominające miesiączkę (np. skąpsze) albo wręcz wyglądające tak samo. Fizjologiczna miesiączka w ciązy nie jest możliwa. Pieczenie przy oddawaniu moczu kwalifikuje się do wizyty u lekarza. Bierz coś z żurawiną tymczasem i zrób badanie moczu.

Gość iwonka13
no własnie . A ja przez 2 dni miałam czerwone krwawienia ze skrzepami. Czyli moge wykluczyc ciąze ? Nie wiem nic o tych rzeczach i sie martwie. Teraz biore Urinal i mam nadzieje ze mi jakos pomoze . Jak nie to ginekolog bd potrzebny .

Urinal bierz, ale zbadaj mocz i nie czekaj z tym, bo możesz mieć infekcję, na którą są potrzebne konkretne leki. Zaburzone krwawienie możesz mieć od schudnięcia. Jak cię to mocno martwi, to zrób betę z krwi.

Gość iwonka13
na serio wystarczy lekarz rodzinny ? o tym nie wiedziałam . Myslalam ze trzeba isć do ginekologa. Biore ten urinal. Może tak jak mówicie mam jakieś zapalenie albo infekcje. A ta miesiączka nie była aż tak zaburzona co nie ? przecież niby w czasie ciązy jak sie ma "krawienie" to wygląda jak obrązowe plamienie.. A ja miałam przez 2 dni normalne czerwone krwawienie. Potem bylo normalne plamienie, tak jak wam opisałam wcześniej. Na serio nie chciałabym być w ciązy.

Nie denerwuj się. Wystarczy wizyta u rodzinnego i poproś o badanie moczu ogólne i na posiew - tam ci wyjdzie, czy masz jakieś świństwo, czy nie. Nie lekceważ tego, bo można się doigrać paskudztwa od zwykłego pieczenia podczas sikania. Ciepło sie ubieraj, wyparz stopy i idź jutro do lekarza. Na własną rękę zrób betę w laboratorium. Nie musisz być na czczo, ale ten test kosztuje ok. 30 zł. Moim zdaniem nie jesteś w ciązy, ale jak chcesz, to sobie to potwierdź czarno na białym.

Gość iwonka13
dziekuje ci za odp.;) No mam wielką nadzieje ze nie jestem w tej ciązy. Pojde w piatek do lekarza bo jutro niestety czasu nie mam . Mam jeszcze jedno pytanie .. tak jak pisałam 23 dostałam okres. Teraz mam taki biało-przezroczysty, lepki, bezwonny sluz (przypomina troche smietane) Czy to jest śluz na owulacje czy moze dni płodne ? Bardzo sie martwie :( Czy jednak według cb sa jakieś szanse na tą ciąże ? :(

Śluz płodny i typowo owulacyjny jest rozciągliwy, płynny, na pewno nie lepki, bo plemniki muszą mieć poślizg ;) Zalezy, jak długie masz cykle, bo owulacja wypada teoretycznie na 14 dni przed następnym okresem, czyli 30-14=16, ale teoria często mija się z praktyką ;)

Gość iwonka13
ogl to miesiączke miałam 24 sierpnia a potem 23 września. No ten mój sluz jest płynny i biały. Czasami przezroczysty ..

No coś tam wiem, bo borykałam się z zapaleniami pęcherza i infekcjami. Często infekcja z pochwy i infekcja w moczu dają razem objawy, dlatego bierze się np. tabletki dopochwowe i doustne. Możesz mieć jakieś bakterie od seksu, tak się często zdarza, stąd być może te bóle po stosunku. Badanie moczu musisz zrobić koniecznie, a przy okazji możesz bachnąć test na ciążę z krwi (ale to w terminie okresu), chociaż ja bym ją wykluczała.

Gość iwonka13
No ja własnie miałam ten stosunek z dużą przerwą .Bo ostatni przed tym miałam jakoś w lipcu.. Ale nie jestem już z nim. On miał przede mna dziewczyny. MOże to on mnie zaraził czymś ? i przed to infekcja ? która juz sie objawiła bólami dzień po stosunku ? a jak te twoja zapalenia wygląły ? Podobne do moich ? no ciesze sie ze ją wykluczasz. Też bym chciała , bo jak logicznie myśle to wychodzi na infekcje.. ale jak czytałam o tych dziewczynach które miały plamienia w ciązy to zaczynam sie martwić . Chociaż moja miesiączka i tak była dosyć obfita i czerwona ..

1. nie czytać historii z internetu! U mnie od czasu do czasu pojawiały się pieczenia po stosunku i problemy z sikaniem. Ból podbrzusza, swędzenie, czyli typowe objawy infekcji moczowo-pochwowej. Teoretycznie chłopak mógł cię czymś zarazić, jakimiś bakteriami. Mogło cię też coś ot tak dopaść albo przewiać. Moja koleżanka ma tak wrażliwy organizm, że jak sama mówi: "od samego patrzenia na sedes w innym domu niż mój, już mam zapalenie pochwy."

Gość iwonka13
no własnie.. A ja za duzo chyba sie tego naczytałam u już mam schizy . Nawet mam wrazenie ze brzuch mi jednego dnia urósł. ;/ "U mnie od czasu do czasu pojawiały się pieczenia po stosunku i problemy z sikaniem. Ból podbrzusza, swędzenie, czyli typowe objawy infekcji moczowo-pochwowe" - mam to samo . Tylko że do tego boli mnie jeszcze krzyż. Teraz własnie także czuje swedzenie. A podczas sikania pieczenie , czasem ból podbrzusza.. ;( wgl głowa mnie pobolewa .. :( totalne schizy mam , chyba ze to ciąza której tak strasznie nie chce i sie boje :((

Nie, to nie jest ciąża :) Idź jutro o lekarza po skierowanie na badanie moczu. Albo od razu uderzaj do gina, żeby zbadał cię na fotelu, to zobaczy, czy masz grzybicę. Bo zwykły lekarz rodzinny cie oddolnie nie zbada i 2 razy będziesz musiała chodzić.

Gość iwonka13
dziekuje ci za pocieszenie ;** ciesze sie ze trafiłam w końcu na cb ;) chyba bede spokojniejsza i nie bd myśleć o ciązy. A czy zwykły lekarz da mi antybiotyk na to ? Wtedy fajnie by było. A te skrzepy w misiączce sa dobrym znakiem ? Bo miałam normalne przezroczyste na początku.. Wyglądało jak galareta . tylko ostatniego dnia miałam wieksze i czarnawe . I tak mi sie miesiączka skończyła. ;) Ale powiem ci że obydwie moje ostatnie misiączki wyglądały podobnie. Tylko ze w tej były te skrzepy.. Czytałam że to niby złuszczająca sie macica i że to nic złego .. Dobrze ze to NIE jest ciąza ;** dziekuje ci za wszystkie informacje ;)

Lekarz rodzinny powinien dać antybiotyk, ale lepiej iść do ginekologa, bo cię zbada. W razie czego rodzinny może ci przepisać jakieś tabletki dopochwowe z nystatyną, to taki standardowy środek na grzybicę. Do antybiotyku nie ma się co spieszyć, bo od niego ma się najczęsciej grzybicę i to właśnie pochwy, czyli błędne koło. Może warto zrobić badania hormonów, skoro zmienił ci się okres? Tyle, że to płatne. Zbadaj może chociaż tarczycę (hormony z krwi), jak uważasz. Ale możesz mieć też tak od schudnięcia. Zrób morfologię, może masz coś z żelazem.

Gość iwonka13
poradze sie jeszcze mamy co z tym lekarzem.. ;) ale kurcze nw co z tymi skrzepami. najważniejsze pytanie dla mnie to : czy na pewno NIE JESTEM W CIĄŻY ???? to jest dla mnie najważniejsze bo z ciązy sie nie wyleczysz a z grzybicy albo infekcji tak..