Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiazy

Ile razy dziennie inhalować solą fizjolog?

Polecane posty

Witajcie, zakupiliśmy niedawno nebulizator, bo nam polecono że to fantastyczna sprawa, cała nasza rodzina ma teraz zapchane nosy łącznie z moją 20-sto mies.córką, ile razy można się dziennie inhalować? my dorośli mamy swoje maski i tak 3 razy dziennie po 10min (cała ampułka soli fizjologicznej 5ml) a córcia nie chce maski, więc taką końcówką po prostu paruję jej pod nosek i usta i też 3 razy dziennie solą fizj. czy robicie inaczej? mam jeszcze taką końcówkę co wygląda jak widły i to chyba wkłada się do nosa - ale boję się :) bo w instrukcji nic nie pisze :(

ja jak inhaluje moją małą to biorę pół ampulki soli i tak około 7-10min 2-3razy dziennie

ja inhaluje od tygodnia moją córkę 4 latka (pół ampułki 2,5ml ok 5 minut) ona jest przyzwyczajona do inhalowania ,więc sama sobie trzyma i ladnie oddycha(mam specjalną maskę dla dzieci)-4 razy dziennie ja też mam katarek i cala fiolkę 10 minut:)-specjalna maska dla doroslych ja 3-4 razy dziennie inhaLATOR TO WSPANIAŁA RZECZ zarówno przy kaszlu jak i katarze

Gość tamtaramtam tam tam
katarek masz ojojoj

ja mojego 8 miesięcznego synka póła ampułki soli i pół wody inhalacyjnej 1-2 razy dziennie po ok 8-9 minut dłużej się nie da i trzymam mu maskę a ktoś go zabawia pokazuje książkę autka takie tam. a te widły nie wkładaj do noska bo się obróci i uszkodzi nosek one są dla dorosłych

Gość PatrycjaZyg
W zalezności od zapotrzebowania - my tak 2 razy dziennie odpalamy nasz inhalator (mamy taki od Diagnostic, świetny jest) i widać poprawe...

Gość ulka1987
Ja dobrze trafiłam z modelem Pro Sanity. Wcześniej nic od Sanity nie miałam także trochę na czuja właśnie ich model wzięłam. Działa tak jak to było napisane na stronie – nie marnuje leku, nie hałasuje jakoś super, można łatwo złożyć i rozłożyć, wszystko się da dość szybko spakować do schowka, żeby gdzieś przenieść czy przewieźć.

Gość marekluca
Hej. Może sprawdź sobie Simple firmy Sanity. W necie jest dużo sklepów z tym modelem, z dokładnymi opisami parametrów. Ja dałem sto złotych z małym ogonkiem. Gwarancja na 3 lata, długi przewód, prosta i bezpieczna obsługa. Nawet mój syn sobie z przyjmowaniem mgiełki radzi, także dopasowanie oddechu do pracy kompresora nie jest specjalnie uciążliwe.

Gość beata123409
ja jak inhaluje moją małą to biorę pół ampulki soli z babycap i tak około 10min 2-3razy dziennie

Gość gość
Mam w planie zamówić sobie zestaw inhalator Baby i rozgrzewający Jednorożec polskiej marki Sanity z tego co się zdążyłam zorientować. Ktoś może używa? Szczególnie mnie interesuje ten inhalator – jak wygląda inhalacja dolnych dróg oddechowych, rzeczywiście lek dociera głębiej?

Gość gość
Przeglądam sobie ranking na http://rankinginhalatorow.pl i już mam jakieś pierwsze wnioski co do wyboru inhalatora. Pomocna stronka zdecydowanie polecam.

Gość gość
Dla rodziny bym podpowiedziała Novama Familino Pro. Jest wygodny dla dziecka ale też skuteczny przy terapii dorosłego. W zestawie wszystko co potrzebne, maseczki, irygator, wygodne długie przewody – rurka i kabel do zasilania, można się wygodnie rozstawić z całym sprzętem w mieszkaniu.

Gość Pola

Ok, ale jak często robić inhalacje z soli fizjologicznej u dorosłych? Czy są jakieś ograniczenia co do godziny, np. nie robić wieczorem itp. ?

Gość jagoda

jeśli macie zapchane nosy to może macie za ciepło w domu, jest suche powietrze 

Gość marta

Udalo nam się zaoszczędzić na zestawie   Baby i rozgrzewający Jednorożec już jakiś czas temu. Nie mam uwag. Inhalator rzeczywiście nadaje się do stosowania u niemowlaka już, smoczek bardzo ułatwia cały zabieg, nie męczy nam bobasa, nie ma rzadnych problemuw z podaniem aerozolu i prawidłowym wdechem przez dziecko.

Gość aaad

Mi portal inhalacja.pl poleciła znajoma i rzeczywiście przydaje się takie miejsce w sieci żeby się czegoś więcej dowiedzieć o inhalacji, szczerze polecam. Zwłaszcza jeśli chodzi o podawanie lekarstwa małym dzieciom to zdradzają kilka fajnych praktycznych patentów jak to zrobić żeby nie męczyć ani malucha ani siebie.

Gość renataa

Mamy  model Pro i też odczucia są generalnie na duży plus. Komfortowa szybka inhalacja i co najważniejsze – czuć po takiej kuracji efekty. Jak mam podrażnioną i przesuszoną śluzówkę to mgiełka działa jak łagodzący balsam. Z kolei na zatkany nos albo zatoki to można sobie tutaj pomóc irygatorem do oczyszczania.

Gość daaaa

Kupiliśmy z mężem inhalator Silent Mesh ostatnio. Fajnie pracuje nie hałasuje...nie czuję że rymuję ;))

Gość dariaa

Kupowałam zestaw inhalator Baby + rozgrzewający Jednorożec już ponad rok temu. Wszystko działa solidnie, nic się nie psuje, nie pęka. Akurat wyjątkowo dużo korzystam ostatnio – od jesieni praktycznie z rozgrzewającego okładu i bardzo mi się dobrze sprawdza podczas spacerów z dzieckiem.

Gość asdad

Jak prawidłowo korzystać z inhalacji od jakiegoś czasu edukuje marka Sanity poprzez Akcja Inhalacja. Warto sobie sprawdzić ich artykuły, dużo praktycznych porad odnośnie samej techniki wdechu, czy lekarstw jakie można stosować przy konkretnych schorzeniach metodą wziewną.

Gość renata

Polecam Pro z jednej strony mechanizm zaawansowany z drugiej w samej obsludze wszystko jest mocno intuicyjne, uproszczone

Gość nnmn

Będę również chwalił SilentMesh. Zdecydowanie inhalator dla całej rodziny z wygodnymi maseczkami dla dorosłego i dla dziecka.

Gość ile_razy_inhalowac

Zobacz sobie na inhalacja.pl - tam masz wszystko opisane

Gość Ada
Dnia 13.02.2019 o 14:56, Gość asdad napisał:

Jak prawidłowo korzystać z inhalacji od jakiegoś czasu edukuje marka Sanity poprzez Akcja Inhalacja. Warto sobie sprawdzić ich artykuły, dużo praktycznych porad odnośnie samej techniki wdechu, czy lekarstw jakie można stosować przy konkretnych schorzeniach metodą wziewną.

TO samo mam zdanie o tekstach w ramach Akcja Inhalacja. Wcześniej zeby się czegoś sensownego dowiedziec o inhalacji to trzeba było lekarza pytać i to też nie każdego bo większość o aerozolach wie wcale nie więcej niż ja ;P

Gość anna
Dnia 18.04.2019 o 14:06, Gość nnmn napisał:

Będę również chwalił SilentMesh. Zdecydowanie inhalator dla całej rodziny z wygodnymi maseczkami dla dorosłego i dla dziecka.

rowniez go polecam

Gość aska

Kupowałam Baby już dawno i cały czas chodzi tak samo wydajnie. Świetny model przy malutkim dzieciątku bo można fajnie wykorzystać tutaj smoczek, żeby mgiełka była maksymalnie wygodna i bezpieczna we wdechu dla malucha.

Gość marta

My kupiliśmy głównie dla dzieci Silent Mesh, i jesteśmy zadowoleni. Nieduży, dlatego możemy go także zabrać ze sobą i z tego chętnie korzystamy.

Gość marek

W sumie to chyba nie ma już znaczenia, jaki konkretnie model kupujesz ogólnie, co do Sanity to niezależnie czy to klasykę czy kieszonkowy Silent Mesh masz pewność, że produkt będzie dobrej, jakości i użytkowanie będzie komfortowe.