Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochamM dzieci

ILe macie dzieci, ile chcecie miec?

Polecane posty

Gość gość
Jedno i na tym koniec .

Gość gość
mam 2 i chce jeszcze! marzy mi sie duza rodzina!

Gość gość
mam 1 córeczkę i za jakies 3 lata planujemy drugie i na tym zakończymy;))))

Gość gość
Mam 0 i chce mieć dwoje albo troje. Jak będzie więcej też się nie popłaczę :)

Gość gość
Ja mam 2 chłopców rok po roku, marzy mi sie 3 dziecko bardzo chciałabym córeczkę. Widze, że poprzedniczka bedzie miała córkę ...no właśnie masz jakiś sposób?

Gość gość
mam synka 12 lat bardzo pragnęłabym drugiego dziecka--ale na razie to nierealne--ze względów finansowych oczysiwscie. może za 2-3 lata...

Gość gość
osobie powyzej życzę córeczki, bo cię kojarzę z innych topików... Mam nazieje ze spelni sie twoje marzenie. Ja mam jedno, ma niespełna 3 lata, baaardzo mi się podobają rodziny z 3 dzieci, sama nie wiem, jakoś tak mam, duża wesoła rodzinka. Ale nawet na 2 nie możemy się zdecydować. Myślę że 2 to będzie max.

Gość gość
Chciałabym mieć 3 albo 4 ale nie stać mnie na obecną chwilę a po 30 już dzieci mięć nie chcę :) xxx mam jedno i drugie w drodze

Gość gosc z daleka
mam dwoje, chcialabym nawet szescioro ale nie znosze chodzic w ciazy i siedziec z takimi maluchami w domu. Uwielbiam dzieci podchowane, takie okolo 2, 3 roku zycia. Jakby sie takie od razu rodzily to moge miec nawet 10 :)

Za miesiąc zostanę mamą córeczki :-) chciała bym 4, ale narazie tylko mąż pracuje, więc na resztę dzieci troszkę poczekamy :-)

Gość gość
mam 0, chce jedno, najlepiej córunie :D nie chce przesiedziec polowy zycia w domu nianczac dzieci :P jedno wystarczy :)

Gość gość
Tez mam jedno dziecię i tak już zostanie .

Gość maryś15555
Mam 16-letnią córkę, Julię. Zawsze pragnęłam mieć dwójkę dzieci i urodzić je w małych odstępach czasowych, niestety warunki mieszkalne (1 pokój, kuchnia i łazienka) nie pozwalały mi na zrealizowanie marzenia. Kilka lat temu, 9-letnia wówczas córka zaczęła mi ględzić całymi dniami, że chce rodzeństwo. Więc wyszło, kupiliśmy z mężem dwupokojowe mieszanko i ustaliliśmy, że zaczniemy się starać o dzidziusia, bo Julka od 4 lat nie dawała nam spokoju ;) Długo próbowałam zajść w ciążę, a po niespełna roku mi się udało. Teraz spodziewam się bliźniaków (chłopczyk+ dziewczynka). Jestem w 7 msc. ciąży, więc za niedługo urodzę, a nawet lada dzień, bo mam w końcu swoje 44 lata, a poród w tym wieku wiąże się z przedwczesnością (do tego noszę dwójeczkę szkrabów). Nie wiem jak się w piątkę zmieścimy w takim malutkim mieszkanku, ale przynajmniej będziemy skompletowaną, szczęśliwą rodzinką :) ! Planujemy nazwać bliźniaki Tobiasz i Natasza :) Już nie mogę się doczekać porodu! Życzcie mi szczęścia i wytrwałości, bo będę staaaaaarą zmęczoną mamą ;) Ale cór****a i mąż mi pomogą, na pewno.

Gość gość
Ja mam córeczke w styczniu skonczy 5 lat.Chciałabym drugie,zeby corcia nie byla sama jak nas juz nie bedzie.

Gość cztery z plusem
Pisałam już w tym temacie 2 lata temu ;) Tym razem mam już prawie 4 a chciałabym... no właśnie nie wiem ile bym chciała. Może jeszcze synusia jednego. Się okaże co przyniesie przyszłość. Ostatnio mam wrażenie że powiedzenie "chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz mu o swoich planach" w moim życiu mocno się sprawdza ;) "Będzie co ma być, już wiem że nic nie zmienię. Poczekam i popatrzę. Nie cofnę kijem Wisły..." :D

Gość gość
ja mozei bym sie postarala mama 33lata ale......nie mam gdzie mieszkac i szans n amieszkanie brak, to glowna przyczyna dla ktorej nie chce dzieci

Gość gość
mam 3 dzieci, w tym córka z nieprawego łoża męża dwójka swoich - chłopcy bliźniacy córka ma 9 lat, bliźniacy 4 lata, myślę że jak dzieci dorosną, to chciałabym jeszcze jedno "na starość"

Gość gość
Mam 1,chcialabym 3,ale w dzisiejszych czasach to zostane max przy 2.

Gość gość
ja bym chciała 5 a nie mogę mieć dzieci !!!!!!!!! Ale za to kasy mam jak lodu i co mi z tego

Gość gość
Mam 4 dzieci,chcielismy wiecej,ale nie wszylo :(

Gość gość
do matki z córką z nieprawego łoża i co pewnie traktujesz ją jak piąte koło u wozu co?

Gość gość
"traktuje pasierbicę jak piąte koło" - wręcz przeciwnie, męża poznałam gdy córka miała rok z hakiem wydaje mi się że córka jest bardziej za mężem, bo wiadomo ojcowie do córek mają delikatne podejście, nie to co wymagające matki natomiast i od synów wymagam i od córki wymagam chyba wyniosłam to ze swojego domu, gdzie po szkole był i angielski i szkoła muzyczna, tak teraz dla córki angielski nie stanowi najmniejszego problemu, chodziła przez 4 lata do przedszkola językowego, teraz bliźniacy tam chodzą córka trenuje również balet, i ma niemałe sukcesy w juniorach a z córki jestem bardzo dumna,

Gość livvy
3, ale tylko 1 własne, bo 2 jest z poprzedniego związku. Podobają mi się duże rodziny i na pewno kiedyś chciałabym mieć jeszcze chociaż z 1 własne biol., ale w tej chwili musimy się najpierw uporać z ukończeniem wicia naszego obecnego gniazda, bo to póki co wór bez dna. W każdym razie 2 więcej biologicznych to na razie w moim przypadku brzmi nieomal jak wyuzdana fantazja :) ale jest takie mądre powiedzenie: "nigdy nie mów nigdy", dlatego nie wykluczam i takiego scenariusza w przyszłości. Choć z drugiej strony 5 dzieci pod jednym dachem kojarzy się z ogromem pracy.. może o tyle byłoby łatwiej, że 2 byłaby już prawie pełnoletnich, samodzielnych i być może nawet w innym mieście na studiach, to byłoby nam nieco łatwiej na co dzień. Sama nie wiem.

Gość gość
mam jedna corcie nie chce juz wiecej dzieci stawiam na jakosc nie na ilosc;P

Gość gość
co znaczy "stawiam na jakość a nie ilość" w ilości dzieci? jak kogoś stać wykształćić 3 dzieci, zapewnić im dobry start to czemu nie nas stać, więc myślę o 4 dziecku

Gość gość
A co swiadczy o jakości dziecka ? Co swiadczy o jakości człowieka ? Na pewno taki druny komentarz swiadcy o człowieku, ale o jego jakość ? :p Cóz, ja mam dwójke, z duz róznica wieku , prawie dwóch jedynakow :) Zawsze chciałam troje..nie wyszło.

Gość gość
kiedys chcialam miec 5.potem sie dowiedzialam ze mam bardzo ciężką postać pcos i około 6 lat na dziecko - a że ani faceta ma horyzoncie, ani chęci by pakować się w samotne macierzyństwo przed 30 nie mam, ani nadziei na to ze kogos sensownego znajde kto jeszcze by chcial byc ojcem przed 30 tez nie mam, to chyba w ramach obrony przed smutkiem i rozczarowaniem sama się podświadomie przekonuję, że macierzyństwo wcale nie jest takie fajne i że wcale mi na tym nie zależy. I chyba skutecznie, bo od kilku miesięcy dzieci wybitnie mnie wkurzają - a jeszcze przed diagnozą miałam do nich anielską cierpliwość. siła autosugestii...

Gość świętolubna
ja chce trójkę :) mogą być adoptowane