Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

problem-komp

Problem z komputerem kto się zna???

Polecane posty

Zakładam wątek po raz drugi ze względu na debilne dzieci, które się podszywały i w efekcie nikt mi nie poradził Cześć, mamy w domu 2 kompy, ja korzystam z mojego laptopa. Modem z netem jest podłączony do stacjonarnego. Od wczoraj nie mogę się połączyc z netem z laptopa. Gdy wchodzę w kreatora konfiguracji sieci, jest napisane "Kreator znalazł odłączony sprzęt sieciowy". Nie wim o co chodzi. Czy ktoś wie jak posprawdzać co się odłączyło??? Bardzo proszę o pomoc.

Gość zmartwionamonika
przecież napisałam ,że ci naprawie, gdzie mieszkasz, ale ty nie chcesz pomocy widać, tylko chcesz sobie popisać

prawym na mój komputer -> właściwości -> sprzęt -> menadżer urządzeń -> karty sieciowe i sprawdź czy wszystkie są włączone.

Tak, są włączone. Przed chwilą pojawił się dymek "kabel sieciowy odłączony". Nie bardzo rozumiem, korzystam teraz ze stacjonarnego i jest net, a w laptopie nie ma mimo włączonych kart, o które pytałeś

Gość zmartwionamonika
przecież napisałam ,że ci naprawie, gdzie mieszkasz, ale ty nie chcesz pomocy widać, tylko chcesz sobie popisać

Levviatan i jeszcze jedno. Czasami gdy miałam problem z netem to klikałam na ikonkę "połączenie sieci bezprzewodowej" prawym i potem na "wyświetl dostępne sieci" i wtedy wyświetlały się różne. Teraz nie wyświetla się żadna a w oknie jest napis "System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego"

I jeszcze jedno, co chwilę pojawia się komunkat "Nie znaleziono punktu wejścia procedury ClosePopupTipbar w bibliotece MSUTB.dll. Nie wiem czy ma to związek, ale wcześniej to się nie pojawiało

Gość zmartwionamonika
musisz pogrzebać w cipie to znajdziesz punkt wejscia

Nie wiem czy powiem z sensem, ale ja nie łączę się przez taką zewnętrzną wkładaną do USb kartę wi-fi, tzn ta karta jest w laptopie ( o ile ja w ogóle dobrze to rozumiem)

Tzn wiesz, modem jest wpięty do stacjonarnego, potem jest ruter. Ale restartowałam i modem i ruter, działają normalnie bo w stacjonarnym net działa. To ewidentnie coś z laptopem.

no cóż wchodzisz na stronę producenta modemu szukasz sterowników. potem usuwasz je z lapka i instalujesz nowe ;]

Gość Aeuq
na stacjonarnym znachodzisz sterowniki do laptopa, pozniej wgrywasz na cd/dvd/pendrive i zarzucasz do laptopa ;p.

Miałem identyczny problem kolego lecz sam dokładnie Ci nie odpowiem jak to trzeba zrobić dostałem wytyczne instrukcję na chacie od informatyka z którym kontaktowałem się tutaj www.OnlineAid.pl . Naprawdę fachowiec zna się na rzeczy zaoszczędziłem troszke pieniazków bo w serwisie by pewnie ładnie ze mnie ściągneli

Gość gość
Trzymajcie namiary na odpowiednie rozwiązania - http://www.stormshield.pl A na przyszłość kupujcie taki sprzęt sieciowy, gdzie dostaniecie normalne wsparcie i nie będziecie mieli problemów z załatwieniem najbardziej banalnych rozwiązań.

Gość Michał

Dobry sprzęt sieciowy można kupić w WISP , która   oferuję urządzenia  do budowy sieci internetowych, radiowych, przewodowych, światłowodowych, a także monitoringu. W firmie znajdziemy  również  anteny, części serwisowe, okablowanie, routery i wiele innych.