Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyChocolate

Bezrobocie, temat dla bezrobotnych:)

Polecane posty

a orientuje się ktoś czy przyznadzą mi kasę z uni na sklep z odzieżą roboczą??? musze jeszcze wynając lokal... itp :)

Ja też liczę na lotka. Kupiłbym sobie mieszkanie, własny lokal + kilka lokali które bym wynajmował. I żyłbym sobie spokojnie.

Musisz mieć biznesplan i zgłosić się do programu 6.2. Znajdziesz informacje w internecie o tym progranie. Warunkiem jest, że jesteś bezrobotny i masz do 25 lat. Kosztorys firmy musi opiewać się na ponad 50tys., żeby przyznali Ci te 40. Ale poszukaj dokładnie w internecie. Jest to Kapitał ludzki program 6.2

Gość dsdsdso
powiem Ci tak...pieniądze z UE jest strasznie ciężko dostać,ale zaryzykuję. Za pieniądze z Urzędu Pracy jedynie byłoby mnie stać na zakup jednej maszyny i po kasie. Ciężko jest powiedzieć kto ma realne szanse a kto ich nie ma. Teraz to jak gra w lotka.

A jeśli chodzi o dotacje z uni to też trzeba byc bezrobotnym??? myślałem że jeśli chodzi tylko o pożyczkę z urzędu pracy to są takie warunki?

W sumie to wszędzie takich ubrań potrzebują. W moim zakładzie może byłyby nawet mundurki szkolne. Takich ubrań potrzebują do szpitali, do fabryk, do restauracji. Dlatego przyszedł mi do głowy właśnie taki interes.

Gość dsdsdso
macie jakiś link do tego programu 6.2. ? ja znalazłam,ale tylko jakieś dane na 2009 rok :/

Gość dsdsdso
nie ma tego zbyt dużo,więc pomysł nie jest zły. Ja chcę otworzyć gabinet kosmetologia i medycyna estetyczna. Współpraca z lekarzem. Co jakiś czas chciałabym organizować dla klientów spotkania w formie wykładów i jakies spotkania z ludźmi z branży medycznej i kosmetologicznej

Powiem Ci, że nie mam linka, ale jak kilka miesięcy temu szukałam to też miałam problem, ale w końcu znalazłam. A co do odzieży roboczej to zależy ile jest firm w Twoim mieście i jakie jest zapotrzebowanie... Oczywiście czy jest już taki sklep czy nie

Jak myślisz Twój interes jest opłacalny??? Ja oprócz tych ubrań roboczych myślałem żeby włożyc do tego sklepu jakieś kołdry, pościele itp???

W miejscowościach o których ja myślę są może z dwa ale ja akurat upatrzyłem sobie takie bardzo ruchliwe miejsce gdzie przechodzi mnóstwo ludzi.

Gość dsdsdso
miejscowośc w której ja chcę założyć swój biznes liczy 25 tys.i jest już 22 gabinety

Gość dsdsdso
tak, 2 z medycyną...ale zastanawiam się czy ten biznes mi wypai

Gość dsdsdso
lola to nie czekaj tylko składaj wniosek do Urzędu Pracy i otwieraj coś swojego :) Dobrą opcją jest też otworzenie sklepu z rzeczami z Primarka :) W tym roku nakupiłam od groma biżuterii po 1 funcie a sprzedawałam po 40-50 zł :) Wszystko poszło :) To samo było z butami :) Tam to kosztuje grosze a tutaj możesz sprzedać za dużo więcej :)

Gość smuuuu
oj ciezko z praca, cos wiemm o tym szukam dlugo w moim miasteczku i jedyne co mi zostalo to dojezdzc co dzien do stolicy 100 km w jedna strone no ale co zrobic jak kasy brac na podstawowe potrzeby;-(

Gość dsdsdso
smuuu a z jakich okolic jesteś? w kierunku Radomia czy Białegostoku?

Gość dsdsdso
ja też dojeżdżałam wcześniej 100 km do pracy za marne grosze

Kilka uwag: Hiszpanin- takiej odzieży nie sprzedaje się w sklepach. Dobra lokalizacja to tylko wysokie koszty. Głównymi odbiorcami są fabryki, firmy budowlane. Wystarczy str.internetowa, a naljepiej bezpośredni kontakt ze wzorcami pod pachą. Nieraz takie zamówienie trzeba kupić :( Publiczna służba zdrowia nie płaci. Tu uważaj. Pieniądze trzeba robić tam gdzie one są, a nie tam gdzie ich nie ma.