Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hamster12

ubezpieczenie w niemczech

Polecane posty

Gość hamster12

Witam Czy w Niemczech można do swojego ubezpieczenia podpisać rodziców ? W obecnej chwili w Pl ubezpieczam swojego ojca bo nie ma renty ani nic,ale mam ciekawe oferty pracy w Niemczech i w ogóle mam zamiar tam się osiedlić na stałe ojca chcę zabrać ze sobą nie może tu zostać sam, no i kwestia ubezpieczenia ja w Niemczech będę ubezpieczona u pracodawcy no a co z ojcem ? Mogę go też dopisać do siebie ?

to zalezy jakie to bedzie ubezpieczenie od tego pracodawcy. Nie chce wprowadzac nikogo w blad, wiec jesli sie myle to prosze mnie poprawic !!!! Z tego co mi wiadomo, mozesz ubezpieczyc ojca pod siebie jesli mieszkacie na stale w Niemczech, nie jestescie ubezpieczeni nigdzie indziej nie wiem czy kazda ubezpieczalnia umozliwia taka opcje, musisz zapytac bezposrednio, zlozyc antrag, sprobowac. Powodzenia.

Gość hamster12
Dziękuję bardzo My,będziemy na stałe mieszkać w Niemczech pod jednym adresem a ubezpieczenie od pracodawcy najprawdobodobnie bedzie w kasie AOK ..

AOK.. no ja niestety nie mam pozytywnych wspomnien z ta ubezpieczalnia, ale to nie znaczy, ze moga Wam robic w tym przypadku problemy. Calkiem normalne jest kiedy rodzice pracuja i sa ubezpieczeni, ze dopinaja swoje dzieci do tego aby byly rowniez ubezpieczone - wiec w druga strone tez nie powinno byc problemow. Nie wiem jak to wyglada finansowo.

Gość hamster12
słyszałam że pracownik może sam wybrać gdzie może być ubezpieczony tz w jakiej kasie....... nie wiem bo wszędzie co innego pisze :D