Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sie zastanawiammm

uk czy niemcy??? co byscie wybrali und dlaczego?

Polecane posty

Gość sie zastanawiammm

kto sie wypowie? gdzie lepiej sie zyje. gdzie jest lepszy standard zycia ?

Gość lepiej zrobić
nieeemcy! Tylko niemcy albo austria! mieszkalam w austrii ale to był tylko staż i teraz robie wszytsko żeby tam na stałe sie przenieść. a ty jakie masz plany?

Gość nie wrócilabym
Niemcy, bo bliżej i jedno i drugie nie zachwyca.

Gość kjfhkdfjhjdfh
miszkam w uk od dawna, ale dzis bym wybrala niemcy lub austrie. pracowlam tam dawno temu ,szkoda tylko ze nielegalnie;)

Gość maximma
ja pracuje teraz w holandii jest srednio !!jednak 2 lata temu bylam przez 6 miesciecy opiekunką dwojki dzieci w szwajcarii w przepieknym spiez daje rade z niemieckim to potrafilam sie tam odnalesc:-) to bajkowa kraina i zima oraz latem, jednak teraz mysle o wyjezdze do niemiec ,kolezanka mnie namawia ,fajna praca kelnerki w knajpce ,lubie zmiany w zyciu moze sie skusze ???

Gość tylko wyspy
Szkocja jest przepiękna, jestem w niej zakochana tylko ta pogoda w kratkę :( zraża trochę Holandia jest fajna,przyjazna,tolerancyjna,człowiek czuje się tam swobodnie niemcy no....tak sobie, duże miasta sa ok,wiele ciekawych rzeczy jesli chodzi o kase,standard zycia to raczej niemcy lub kraj eskandynawskie

Gość kopadaga
Standart zycia to jednak chyba w Niemczech wyzszy. Ale ja nie zamienilabym "mojej" ;-) deszczowej wyspy za nic :D

Gość Zostań w Polsce!
Jeśli ty masz takie dylematy, to zostań w Polsce. To już nie rok 2004, kiedy na Polaków czekali. Dziś, żeby się wpisać w środowisko, znaleźć pracę, musisz mieć albo pomoc kogoś, kto cię w jakiś sposób ustawi, choćby załatwi pracę, pozwoli pomieszkać, albo mieć konkretny zawód i konkretne plany, że o języku nie wspomnę. Moja rada - z tymi dylematami nie masz żadnych szans, zostań w Polsce!

Gość taak ziostaan z polsce
tak zostan w polsce gdzie sa wspaniale perspektywy na zycie;) bawi mnie jak Tusk mowi wam ze w Polsce ludzie IT bez problemu znajduja prace w 'miedzynarodowych kompaniach' za dobre pieniadze! buahhahah. Oczywiscie ze kompanion amerykanskm czy europejskim oplaca sie przenosic do polski i wyzyskiwac tania sila robocza za 3500zl (ok $1000?) juz chyba tylko hindusi i chinczycy sa tansi od nas. No tak, nie ma co, lepiej zistac w Polsce i pracowac za grosze dla tych multinarodowych gigantow;) a wracajac do watku to nie znam realiow zycia w niemczech, mieszkam w USA w anglii bylam kilka razy. wszystko zalezy od tego jakie masz ambicje - jezeli wiazesz z tymi krajami przyszlosc typu ze chcesz potem isc do szkoly dostac jakis dyplom i lepsza prace to popatrz na te miejsca pod katem dobrych szkol i mozliwosci zrobienia kariery jesli to tylko praca tymczasowa kelnerki to co za roznica?