Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buty buty buuutyyy

co wsadzić do buta żeby go rozciagnąć wszerz?

Polecane posty

Gość buty buty buuutyyy

Nie mam prawideł w domu, a zresztą jak oglądałam na allegro - to one raczej są wąskie, do rozciagania na dlugość, nie szerokość... Tak myśle, co wlożyć... jakis sloik? ale sloik jest okragly w przekroju, a to cos powinno byc owalne. Ktoras z Was rzciagala buty? Nie są ze skory naturalnej, tylko ze sztucznej, ale takiej miekkiej, przypominajacej prawdziwą.

wloz torebki do polowy napelnione woda i dobrze zakrecone, i do zamrazalnika. jak woda bedzie zamarzała to zwiekszy objetnosc i rozepcha buta

Gość buty buty buuutyyy
a butom sie nic w zamrazalniku nie stanie? mają drewniany obcas. ta skora nie popeka? a zreszta torebka chyba jest miekka i jak bedzie zamarzalo to predzej albo ją rozerwie albo sie dopasuje skztałtem. Dzieki za rade, ale nie wiem, czy to sie uda

zmoczenie obuwia nie powinno nic zrobic ze skórą, ale nie wiem jak obcas. na pewno jest jakos zaimpregnowany, chyba producent przewidział, że czasem może być mokro? jeśli to nie były buty za milion milionów tryliardów dolarów tylko jakieś tańsze to bym zaryzykowała. a jak jakieś drogie to do szewca.

torebka nie może być wypełniona cała wodą, żeby właśnie nie pękła. nie napompowuj jej też powietrzem za bardzo. mniej więcej do połowy napełnij i zawiąż tak żeby tam jeszcze durgie tyle miejsca było.

Gość buty buty buuutyyy
ok, sprobuje na razie z jednym :D dam znac jak poszlo Buty jakies drogie nie byly, to atmosphere:-) ale i tak szkoda

Gość buty buty buuutyyy
no ale wiecie, ja nawet nie wiem jaka to skóra. kupiłam buty na allegro, bo jedna pare od atmosphere mam i nie jest za wąska. To myslałam, że inne buty w tym samym rozmiarze tez będą tej samej szerokości, nowe udalo mi sie utrafić za 20zł razemz przesylka, bo nikt nie zalicytowal. Nawet nie wiem, z czego są, tak sądze, że to sztuczna skóra, ale głowy nie dam. A co do noszenia na stopie - są cholery tak wąskie, że chodzic sie nie da, siedziec mozna góra 5 minut w nich.

Gość kup większe buty
baby to śa jednak gupie 🖐️

Gość smashhhhh
Mialam ten sam problem kilka tygodni temu. Pomoglo zalozenie na noge mokrej skarpetki frotte i pochodzenie troche po domu. :)

Gość buty buty buuutyyy
ale wieksze będa za dlugie, a te są na długosc idealne. Co ja poradze, ze mam szeroka stope?

Gość olgaola85
3 pary skarpet i w nich lazisz

Gość buty buty butyyy
gdybym mogła w nie wsadzic nogę z 3 skarpetami, to nie byloby potrzeby rozciągania! Melduję, iż buty siedzi w zamrazalniku, tak uformowalam ten worek z wodą, że go ładnie rozpycha - widac, ze ejst szerszy. Potrzymam jeszcze kilka dni i ocenie zmiany w stosunku do buta nr 2 który lezy w szafie :-)

Gość buty buty butyyy
a są tu może osoby z szeroką stopą? mam wrażenie, że dzis w sklepach są buty tylko dla osób z wąską stopką (nie mylić z szczupła. Strasznie nie lubie, gdy ktoś mówi "buty na szczupłą stopę" bo moja jest baaardzo szczupła - kosci widac i sciegna - ale i tak szeroka). Kiedyś myślalam, że jakk jakas firma robi szerokie buty, to wszystkie, a mam np. fajne buty z CCC Jennifer - kupilam wlasnie dlatego, ze są na szeroka stope dobre - ale inne modele tej firmy juz sa na b. wąskie stopy. Tam samo te atmosphere - mam 1 pare szpilek i są na normalna raczej stope, a te co kupiłam - na wąziutką. Kiedyś mo,zna było kupowac buty w różnej tęgości, dzis, nie dośćże jest masowka w uniwersalnym rozmiarze, to jest on coraz węższy. Moja przyjaciólka ma również ten problem co ja, więc nie jestem kims odmiennym chyba... Tylko ona ma 41 i takie buty robia szerokie, za to ja mam 35-37 zaleznie od firmy i te juz zawsze sa wąskie