Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka molka

Jestem za przywroceniem egzaminow wstepnych na studia

Polecane posty

Gość jolka molka

Niech sobie juz maja te tumany to 30% na maturze ale niech zdaja egzaminy wstepne po to by sie dostac na studia.

Gość vvvvvvwwwewee
Jestem za!

Gość koparko-ladowarka
ja też! tzn nowa matura jest lepsza - sprawiedliwsza alee egzaminy byc powinny. Ja np. na studia zdecydowałam się dopiero w wieku 23 lat (wczesniej musialam popracowac troche tu i owdzie) i niestety mialam problem, bo jako 19letnia siksa na maturze wybralam przedmioty kierując się sercem, a nie rozumem... Na szczęście udalo mi się dostac, bo było mało chetnych na mój kierunek, ale mialam tylko 1 z 3 wymaganych przedmiotów, co z tego, że na 92%? Miałam już poprawiac mature, jednak spónilam sie ze zgloszeniem formularza do OKE i na szczescie sie musiałam jej pisac znowu

Gość z 30% na maturze
to trochę ciężko dostać się na jakiekolwiek studia :D od tego są progi punktowe :classic_cool: ale też jestem za przywróceniem egzaminów wstępnych, dużo łatwiej byłoby pisać takie egzaminy niż zastanawiać się, co takiego cke miało na myśli :o do tego zdecydowanie mniej błędów jest na egz. wstępnym danej uczelni niż na arkuszu maturalnym🖐️

Gość koparko-ladowarka
no dla mnie najglupsze jest, ze bedac w sumie jeszcze dzieckiem, nie znajac zycia, musimy decydowac o przyszlosci. Wtedy sie kieruje sercem - lubie WOS to go zdam i git. A potem gdzie z taka maturą? Nigdzie! Dobrze, że jest ta matma obowiązkowa. Ja żaluje, ze z matmy zrezygnowalam (byłam na mat-fizie i zdałabym ja na pewno nie najgorzej) na rzecz lepszego przygotowania sie do innego przedmiotu, ktory uwazalam za wazniejszy. I ciesze sie, ze niebawem bedzie trzeba miec 40% zeby zdac, a potem juz 50%. Znajomosc materiały w niecalej 1/3 to smiech na sali, powinno sie umiec min. polowe, aby móc zdać

Gość simian raticus
Za dużo jest głupców z wyższym! Szczególnie Ci po płatnych uczelaniach prywatnych!

Gość jolka molka
zreszta chuj mnie obchodzi wasze zdanie! jebcie sie wszyscy! zamykam temat!

Gość koparko-ladowarka
nie wiem kiedy, gdzies tak czytałam, że zrobią to stopniowo, zenby bez szoku. Ale jesli pomysl padl w zeszlym roku, to najwczesniej za 3 lata to zrobią (bo inaczej byloby to nie fair w stos. do uczniow 1 i 2 klasy szkol srednich)

Gość wkurzonka123
POPIERAM Jako 19 letnia gówniara zdawałam biologie i chemie Studiowałam biologie A teraz zaluje Nie mam pracy, marzy mi sie architektura ale co z tego?Nie mam matury z matmy,sztuki wiec sobie moge pomarzyc Jeszcze raz zdawac nie moge a egz wstepnych nie ma.........ot tak tp jest gdy nastolatek decyduje o zyciu