Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona w koszuli nocnej

Do prawdziwych warszawiaków

Polecane posty

Mam taki problem, może ktoś mi tu pomoże?? Szukam osoby która mogłaby mnie zameldować tymczasowo w Warszawie. Jest mi to potrzebne aby móc dostać staż z Urzędu Pracy w Warszawie. Nie jestem żadnym naciągaczem, nie chce nawet mieszkać u tej osoby. Meldunek w Warszawie jest tylko czysto formalnym wymaganiem które muszę spełnić, aby starać się o staż. W moim mieście szanse na otrzymanie stażu w Warszawie są prawie żadne. Mają mało środków, poza tym starają się wspierać lokalny rynek pracy. Osobie która mi pomoże jakoś się odwdzięczę. mój mail fetotomia@wp.pl

Pomoże ktoś???????

up up

Gość Bakczoj37
Ja sie zgodze za 2 tys złotych.

Wiem ze ludzie sie boją meldować obcą osobę. Naprawdę nie jestem żadnym naciągaczem. Zresztą meldunek tymczasowy sam traci swoją ważność. I jak pisałam wcześniej nie chce mieszkać u tej osoby. To tylko względy formalne. Mam własne mieszkanie ( w innym dużym mieście) więc nie ma co się bać że ktoś potem nie pozbędzie się mnie z mieszkania. Mogę po prostu za to zapłacić

2 tys? trochę dużo :( Chodzi tylko o meldunek tymczasowy. Zobaczymy sie tylko w urzędzie miasta trzeba wypełnić taki druk, i mieć ze sobą jakiś tytuł prawny do lokalu: umowa cywilno-prawna, decyzja administracyjna, orzeczenie sądu, wypis z księgi wieczystej lub inny dokument poświadczający tytuł prawny do lokalu

Nie wiem po co komu ten meldunek, tylko same problemy z tego powodu. Mieli zlikwidować ten obowiązek ale niestety :(

Nikt nie pomoże? 2 tys to dla mnie za dużo

Gość texelle
Hm, a myślisz że ktoś Ci uwierzy bo piszesz, że nie jesteś naciągaczem? Uważasz, że prawdziwy naciągacz by tak nie napisał? Co za logika :D

Na forum może mi i nie uwierzy, ale jeśli ktoś wykaże się odrobiną zaufania to w końcu się spotkamy i sam się przekona. Jak pisałam wcześniej nie chce mieszkać u tej osoby, chodzi tylko o meldunek (nie moja wina że takie jest prawo w Polsce :( ). Na siłę się do kogoś nie wprowadzę. Meldunek tymczasowy sam traci ważność. Na stałe jestem zameldowana w innym mieście i nie chce się wymeldowywać

Gość lkiouj
a co masz pod koszulką?

Do lkiouj, takie pytania to na erotycznym :P Ja tu mam inny problem, i w swojej naiwności wierzę ze ktoś mi pomoże

moze ktos by zechcial na seks jakis cwaniak? :P

Gość Zaraz ide z psem na spacer
O tym seksie to podszyw

Up up

no dobra.. moge zrobic loda za to kurcze pomkuzcie deile ; /

albo za pokazanie cipli?

Gość naprawdę jesteś naiwna
a jeszcze bardziej ten który Ci zaufa. Może ktoś mi pożyczy 20 tys? Jestem uczciwa... :-P

no kurwa gdzie ludzie?

Loda to sam możesz zrobić, podszywie

Gość Oczywiście że
mógłbym Ci pomóc.Jestem właścicielem mieszkania w Warszawie.Obecnie mieszka tam moja siostrzenica.Ja się wyniosłem z Warszawy,mieszkam na leśnym ranczo na Kujawach.I tu jest problem.Żeby to załatwić musiałbym jechać specjalnie do Warszawy/koszt ok.250 zł/.Inny problem/chyba/ polega na tym że akt własności tego mieszkania /notarialny/jest sprzed 10 lat.A teoretycznie ja mogłem w międzyczasie sprzedać je.Podejrzewam że będą potrzebne jakieś aktualne dokumenty.Dowiedz się dokładnie jakie dokumenty są potrzebne.

Do naprawdę jesteś naiwna. Masz trochę racji. Na forum jestem anonimowa i dziwnie to wygląda. Moja sytuacja wygląda tak ze muszę mieć meldunek tymczasowy czyli na 3 miesiące, potem on traci ważność, więc tak na prawdę nie ma się czego bać. Mam pracodawce w Warszawie który chce mnie zatrudnić na staż, ale żeby to było możliwe muszę się zarejestrować w UP w Wawie a do tego muszę mieć meldunek.

Do oczywiście że: dziękuję że zainteresowanie sprawa wygląda tak że według przepisów potrzebne są umowa cywilno-prawna, decyzja administracyjna, orzeczenie sądu, wypis z księgi wieczystej lub inny dokument poświadczający tytuł prawny do lokalu. Tak naprawdę trzeba trzeba zadzwonić do konkretnego urzędu w danej dzielnicy i spytać. Wiadomo jacy są urzędnicy

Dokładnie to wygląda tak trzeba pójść wypełnić druk, który musi podpisać właściciel mieszania i ja. Tam jest napisane na ile mam być zameldowana. Trzeba mieć dowód osobisty. Jeśli chodzi o dokument potwierdzający prawo własności do lokalu: może być akt notarialny, wypis z księgi wieczystej, zaświadczenie ze spółdzielni

Gość Lubię jabłka
Napisze do Ciebie na maila może będę mogła Ci pomóc

Gość Oczywiście że
rozmawiałem właśnie z Urzędem Dzielnicy W-wa Mokotów i nie ma problemu.Wystarczy akt notarialny stary .Jeśli jesteś zainteresowana podaję Ci kontakt na priv.:salmar@interia.eu