Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaTrawka

Urlop macierzyński a umowa o pracę

Polecane posty

Witam, Mam pytanie. Jak to jest z urlopem macierzyńskim? Ile dokładnie on wynosi? U mnie sytuacja wygląda tak: umowę o pracę mam na czas określony do końca stycznia. Termin porodu wypada 12 listopada. Kto będzie mi płacił i czy będzie płacił w czasie urlopu macierzyńskiego? Jestem pewna, że nie mam szans na powrót do pracy, mimo że chciałabym tam wrócić. Mój pracodawca w ten sposób "karze" kobiety, które ośmieliły się zajść w ciążę.

Gość niewiem jak6
no to niezły ten Twój pracodawca macierzyński w tym roku 20 miesięcy + 2 tygodnie na wniosek, a od przyszłego roku jeszcze 2 dodatkowo a jak narazie to zwolnić Cię nie moze, bo jesteś chroniona

Gość makoto
20 tygodni przy jednym dziecku. Cały masz płatny.

Teoretycznie to on już mnie zwolnił. pod koniec czerwca poinformował mnie, że ma już kogoś na moje miejsce (mimo, że ja deklarowałam, że będę pracować przynajmniej do października i nic nie wskazywało na to, by tak być nie mogło) i że po urlopie, który przypadał mi od połowy lipca nie mam po co wracać do pracy, bo i tak dla mnie zajęcia nie będzie. Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość niewiem jak6
mówić to sobie może, ale Ty jesteś chroniona i do zakończenia macierzyńskiego zwolnić Cię nie może