Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaska ania 19

Jestem gruba :( Nie potrafię przejsc na diete ,kocham jeść!!

Polecane posty

musisz troche pokombinowac jak obejsc kalorie,a jesc dalej to co lubisz-wiec jak chcesz chipsy,to obierz ziemniaki i pokroj w plastry-mozesz je albo usmazyc bez tluszczu na petelni teflonowej albo w piekarniku,pod koniec dodaj sol,papryke,oregano i moze jakas przyprawe do ziemniakow-wychodza naprawde dobre:) jak chcesz ciacho,to najlepiej bierz zwykle herbatniki z miodem,sa niskokaloryczne,ale szybko ma sie dosc slodkiego:) dobre sa tez warzywa na patelnie-mozesz dac troche wody na dno,a przyprawy sa super:)

zdrowa i dietetyczna jest piers z kurczaka - mozna ją robic na milion dwieście sposobow... jesli lubisz drob to najlepsze dla ciebie sałata, warzywa ... tez moga byc smaczne jak tylko je odpowiednio przygotujesz a jak zjadasz ciagle to samo bo chude itd to szybko sie zniechecisz :/

sama kocham chipsy,gdyby byly zdrowe i sie od niech tylo,to bym jadla tylko to:) ale niestety.... dlatego wlasnie zapiekane ziemniaczki kiedys sie u mnie bardzo dobrze sprawdzily:)

Gość karolina 28 28 28 :)
no wlasnie a radzina nic nie mow? jestes jedynaczka? mama nie moze mniej tlusto gotowac ? zamiast batonika nagradzaj sie , np kup sobie fajna gazete , albo kolczyki male cos codziennie :)

Gość słodyczom powiedz NIE
takie rzeczy jak ziemniaczki , chlebek , kluchy, knedle (ogólnie skrobiowe) , biały ryż tuczą bardzo niestety a razem z tłuszczykiem jak masełko i smalczyk to szczególnie, postaraj się na poczatku zamieniać np biały chleb na pełno ziarnisty , ziemniaki i biały ryż oraz kluchy na pełnoziarniste kasze i ryż naturalny(nie polerowany czyli ten z łuską) surówek więcej , surowych warzyw i mniej słodkich owoców jak banany morele daktyle melony .Musisz sobie uświadomić ,że nawyki żywieniowe musisz zmienić na całe życie a nie chwilowo bo potem bardzo często jest efekt jojo+ ,a dlaczego plus bo spowalnia metabolizm i odrabiamy swoją wagę z dodatkowymi kilogramami.Można jeść wszystko ale w o wiele mniejszych ilościach i są na to dwie metody IG(indeks glikemiczny albo liczenie kalorii np dieta 1000 kcal)

ja tak zamienialam produkty ze teraz lubie ciemny chleb , kawe bez cukru , owoce , jogurty , pomidory , bazylie , znajdz smaczne przepisy , ja jak mam ochote na zapiekanke , to robie nie na bagietce tylko na cukini , faszeruje pieczarkami , cebulka , papryka i posy puje serem normalnie ( ser to moja slabosc , wieksza niz slodycze i alkohol z czym ty autorko pewnie problemu nie masz ) i smakuje PYCHA , polecam :)

ja kocham się lenić, kocham wydawać pieniadze i jeszcze parę innych czynnosci kocham, a jednak potrafię przestać, bo życie zwyczajnie wymaga wyrzeczeń więc albo folgujesz swojej miłości i jesteś gruba, albo się nie ojadasz i nie masz powody do histerii

aha i musisz sie powaznie zastanowic , bo jak przytyjesz jeszcze bardziej to bedzie ci ciezko sie zmotywowac , wiem bo kiedys wazylam 88 a mam 170 i juz wtedy mialam podciete skrzydla , bo wydawalo mi sie ze schudnac 20 kg to za trudno i nie ma co zaczynac , ale dalam rade a teraz chce ok 8 schudnac i wiem ze dam rade bo to kwestia max np 2 miesiacy , pociesze cie ze im wiecej sie wazy tym wiecej sie chudnie na poczatku , tylko czy ty aby na pewno chcesz ?????????????????????????????????/ czy piszesz po to zeby pisac ?

wydaje mi się, że odchudzanie jest proste (tak jak proste jest wtedy nieprzybieranie na wadze) kiedy z jedzenia nie robi się łatwo dostępnego pocieszacza, poprawiacza nastroju, coś na kształt substytutu przyjaciela, kochanka, czy innej bliskiej osoby

Gość gość
;)

Gość NieGrubasom
Wracaj do morza wielorybie bo wyciągnę harpun!

Gość gość
NABÓR DO GRUPY TERAPEUTYCZNEJ Trwa nabór do grupy terapeutycznej dla osób z zaburzeniami odżywiania. W ramach grupy możliwe jest otrzymanie wsparcia terapeutycznego, podzielenie się z innymi swoimi trudnościami i wątpliwościami a także uzyskanie odpowiedzi na nurtujące pytania. Spotkania odbywać się będą we wtorki: 1, 8 oraz 15 grudnia 2015 roku o godzinie 17.00 w Pure Clinic przy ulicy Droga Męczenników Majdanka 181 w Lublinie. Czas trwania spotkania będzie wynosił 1,5 godziny. Udział w spotkaniach grupy jest bezpłatny. Osoby zainteresowane udziałem w grupie prosimy o kontakt pod numerem telefonu (81) 477-57-96. Czy ta grupa jest dla mnie? Jeżeli: • dbałość o szczupły wygląd jest dla Ciebie bardzo ważna • często kontrolujesz swoją wagę oraz kaloryczność posiłków • uważasz, że jesteś osobą otyłą pomimo znacznego spadku wagi • nie akceptujesz swojej sylwetki • odmawiasz sobie jedzenia i starasz się to ukryć przed innymi • zdarzają Ci się niekontrolowane napady objadania się • masz problemy z samooceną lub niskie poczucie własnej wartości • zamykasz się w sobie lub unikasz kontaktów społecznych • masz wątpliwości związane ze swoim sposobem odżywiania • chcesz skonsultować swoje nawyki żywieniowe • posiadasz doświadczenia związane z zaburzeniami odżywiania i chcesz pomóc innym nasze spotkania są właśnie dla Ciebie. Co może dać mi grupa? • możesz bez lęku opowiedzieć o swoich trudnościach i problemach • zostaniesz wysłuchany a nie oceniany • możesz skorzystać z doświadczeń innych • zostaniesz zrozumiany • nawiążesz kontakt z osobami borykającymi się z podobnymi problemami • uzyskasz siłę i nadzieję na rozwiązanie problemu • poznasz nowe sposoby radzenia sobie z własnymi trudnościami wypróbowane przez innych • uzyskasz wsparcie w rozwiązywaniu swoich problemów • zredukujesz lęk związany z problemami z odżywianiem • otrzymasz pomoc w przezwyciężeniu trudności związanych z chorobą • zobaczysz, że nie jesteś sam ze swoimi problemami! Spotkania grupy terapeutycznej będą prowadzić: Adrian Piasecki – psycholog i psychoterapeuta w nurcie psychodynamicznym Aleksandra Kuźnik – psycholog specjalności: psychologia rodziny Jeśli chcesz w spokojnej i bezpiecznej atmosferze podzielić się swoimi problemami i doświadczeniami zapraszamy do kontaktu. www.pure-clinic.pl

Gość gość
też nie potrafiłam sobie odmawiać dlatego przeszłam na catering dietetyczny diet4u, który przywozi mi 5 posiłków na cały dzień dzięki czemu oduczyłam się podjadać :) Dodatkowo polubiłam zdrowe produkty które serwowane są w bombowy sposób :)

Gość gość
a dokładnie jaką dietę polecisz z tego diet4u? Podają oni pochodzenie produktów, czy są one z naturalnych hodowli itd?

Gość gość
zapraszam na forum kobietaxl .fora i wiadomo pl

Gość ola123456789
Nie przejmujcie sie opinią innych osób pamietajcie dziewczyny :)

Gość Michajiłka31
Niektóre osoby nie mogą schudnąć bo nie mają motywacji lub usprawiedliwiają się genami. Jak ktoś naprawdę chce schudnąć i coś w tym kierunku robi, to schudnie. A najlepszą na to receptą, jest ruch http://brukselki.pl/treningi-biegowe-jako-doskonaly-sposob-utrate-kilogramow/ Co do jedzenia, to nikt nie powiedział że zdrowe posiłki są niedobre. Można przecież jeść kurczaka itp. Byle unikać dużej ilości tłuszczu i fast food-ów.