Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula768

Łamiące się koncówki

Polecane posty

Gość Paula768

Witam :) od dawna zapuszczam włosy , po odrostach widze ze rosna bardzo szybko ,lecz po dlugosci sie skracaja :( łamia i to tak cały czas ... ma ktos na to sposob??

Zetnij końcówki (najlepiej jakieś 5cm) - jeśli są połamane to już ich nie uratujesz. Przy zapuszczaniu włosów należy pamiętać o podcinaniu końcówek - włos jak ci wiadomo rośnie od cebulki, więc końcówki są niekiedy bardzo stare i narażone na działanie szkodliwych czynników. Bardziej zadbaj o włosy - spróbuj zmienić szampon lub odżywkę (może są nieodpowiednie). Możesz wybrać szampony do włosów długich, ułatwiające rozczesywanie. Z odżywek polecam jedwab w płynie (firmy Marion) - koszt niewielki, łatwa aplikacja, wydajny, nie obciąża włosów, a efekty daje świetne.

Gość Paula768
dziekuje bardzo :)

Gość Gość2
Witam. Mama problem, łamią mi się końcówki :( Niestety muszę włosy prostować. Czy macie jakieś rady, co robić?? ;)

Gość Gość23
Na pewno nie polecam jedwabiu, daje on rezultaty chwilowe, długotrwałe stosowanie może mieć przeciwny efekt. Lepiej zastosować kropelkę olejku arganowego, który składa się z wielu witamin w tym omega. Na noc polecam olej kokosowy lub rycynowy. Stosowałam też amla ale nie przypasował mi. Jeżeli prostujesz włosy wcześniej spryskaj je spreyem chroniącym przed wysoką temperaturą. A może pomysł nad prostowaniem keratynowym? Jest to dość spory wydatek ale włosy są zregenerowane i jednocześnie idealnie proste:)

Jest taki trik fryzjerski - zawiń pasemko na palec tak, żeby włosy z końcówki odstawały w różne strony i zetnij rozdwojone końcówki (jeżeli masz włosy cieniowane).