Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaRciaaaaahh

testy owulacyjne pomocy!!!!

Polecane posty

Gość MaRciaaaaahh

Mam pytanie kupiłam na allegro testy owulacyjne.Mam cykle bardzo nieregularne. Zrobilam test w 28 dniu cyklu tak zeby zobaczyc jak to działa. pojawiła sie ciemna kreska i druga jasna. okresu nie mam do dzis i tak zrobilam test dzis i to samo kreska ciemna i druga jasna. czekam na okres ale go nie widac. test ciazowy negatywny. wiem ze te testy oznaczaja brak owulacji. Pojawia sie moje pytanie dlacego te test caly czas wychodza tak samo?? Czy cos jest nie tak??

Gość skóra z niedźwiedzia
Jesteś pod kontrolą lekarza z nieregularnymi cyklami? Jak masz czas i pieniądze, to monitoruj cykl, a nie baw się w testu owulacyjne, bo one pokazują wzrost hormonu, ale nie pokazują, czy pęka pęcherzyk, dlatego mogą być mało pomocne.

Gość MaRciaaaaahh
Byłam u lekarza jakies dwa tygodnie temu niestety mojego nie bylo bo byl na urlopie wiec poszlam do innego opowiedzilam mu wszystko a ten mnie poprostu wysmial stwierdzil ze cykle nieregularne sa jak najbardziej wskazane a to ze chce byc w ciazy to nie jego sprawa nic mi nie przepisal na nieregularnosc i wyslal do domu. ale co oznacza ta slabsza kreska?? i to w tak poznym cyklu??

Daj spokój, ty się teraz zastanawiasz nad druga kreską, zamiast zmienić lekarza? :O Zresztą nie moja sprawa. Testy owulacyjne z allegro często okazywały się wadliwe. Poza tym: co to są twoje nieregularne cykle?

Gość MaRciaaaaahh
Ja mam swojego lekarza a ze moj byl na urlopie to poszlam do innego. No mam bardzo nieregularne a mianowicie nie wiem kiedy bede miec miesiaczk czasami sa 33 czasami 45 a i bywaja dluzsze.

No to trzymaj się swojego lekarza, bo te testy mogą ci nic wiarygodnego nie pokazać, a niepotrzebnie sobie w głowie namieszasz. I na pewno wiesz, że podstawa przy takich cyklach to badanie poziomu hormonów, to ci ułatwi zajście w ciążę, a nie tak na chybił trafił ;) z testami z allegro. Dlatego lepszy jest monitoring, ale przy tej rozpiętości cyklu, to trochę musiałabyś pochodzić na usg w miesiącu. Blada druga kreska może (?) wskazywać na zbliżającą się owulację.