Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2 latka

Czy dobrym pomysłem jest posłanie dziecka do prywatnego przedszkola?

Polecane posty

Gość mama 2 latka

Witam. Mój syn ma 2 lata ale ja już zastanawiam się nad przedszkolem dla niego. Od przyszłego roku muszę go posłać do przedszkola. Zastanawiam się czy wybrać zwykłe przedszkole prywatne czy lepiej takie językowe z masa zajęć dodatkowych? Na pewno różnica jest w cenie ale czy tylko? Warto posyłać dzieci do przedszkoli? Powiedzcie z własnego doświadczenia.

Gość mój syn poszedł do prywatego
przedszkola, gdy skończył 2 lata początkowo byłam zadowolona pomimo, że dziecko za nic nie chciało tam chodzić:O wiadomo, że taki maluch jeszcze nie powie co i jak, ale ta niechęć musiała skądś się brać chodził tam cały rok i codziennie rano nie chciał iść:O dziś z perspektywy czasu odbieram przedszkole prywatne jako "przeczekalnię":O gdy przyprowadzałam synka dzieci oglądały bajkę, gdy go odbierałam to samo:O nie zauważyłam by przez ten rok nauczył się czegokolwiek w tym przedszkolu dlatego na pewno nie zapiszę dziecka do przedszkola prywatnego nigdy więcej tylko do państwowego

Gość mama 2 latka
Ja własnie waham się pomiędzy prywatnym takim jak mówisz a prywatnym z zajęciami. W ofercie mają język, basen, ćwiczenia i zajęcia z logopedą, rytmikę. Rozwiałaś moje wątpliwości. Dziękuję.

Gość fyfisia
Jeśli chodzi o prywatne to zlaeży jakie. Jest ich mnóstwo i każde jest inne. Nie można generalizować, że jak w jednym dziecko nic się nie nauczyło to w innnym tez tak będzie.

Gość jamam labradora i jest
najwazniejsza w przedszkolu jest kadra. moja corka w zeszlym roku chodzila do prywatnego przedszkola, gdzie mialam wrazenie - nauczyciele byli z pierwszej lapanki. na czele z pania dyrektor, ktora z pedagogika wczesniej nie miala nic wspolnego. panie nie potrafily zorganizowac dzieciom czasu, no wygladalo to strasznie. moja corka co rano niesamowicie plakala, budzila sie z krzykiem w nocy. no cos strasznego. panie wyrywaly mi ja z rak w szatni.ona plakala i ja tez. zrezygnowalismy,nie bylo sensu katowac dziecka. teraz jest w zwyklym przedszkolu i chodzi z ochota. wiem, ze panie maja doswiadczenie i gdy rano ja prowadze to dzieci juz sie bawia, tancza, spiewaja. wiem, ze nie bedzie tam pozostawiona sama sobie. ale to wszystko nie zalezy od tego czy przedszkole jest panstwowe, czy prywatne. przedszkola w ogole dziela sie na lepsze i gorsze. nie patrz na zajecia, czy bedzie angielski i basen. patrz kto tam pracuje i kieruj sie opiniami innych rodzicow.

Gość Ewaff
Ja dziecko posłałam do przedszkola prywatnego - nie miała szans dostać się do publicznego. Ale powiem tak: zostawiając dziecko na cały dzień w publicznym wszelkich opłat i tak wychodzi jakieś 400 zł, więc jest to tylko troche mniej niż prywatne. A które jest lepsze? nie wiem, na pewno w prywatnych są mniejsze grupy i to jest lesze dla dziecka. Pozdrawiam, Ewa http://ewalazinska.blogspot.com/