Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkaaaaaaa

planowanie ciązy i L4?

Polecane posty

Gość nestea.......
idz do psychiatry i mu o tym powiedz to na pewno wypisze od razu l4 i wysle na terapie :D

Gość olkaaaaaaa
tylko pytam czy ktos miałpodobna sytuacje i jak to wygladalo

Gość no tylko jedna
czy należy ci się zwolnienie zdecyduje lekarz a nie ludzie z forum. W końcu to on wie czy ci jest potrzebne.

Gość no tylko jedna
ja tam nie słyszałam żeby ktoś dostał L4 z okazji cukrzycy i starań o ciążę.

Gość L444444444444444
z powodu planowania dziecka :O pierwsze slysze :O:O

Gość rack up rock out
dam ci dobra rade autorko-IDZ NA RENTE!!!! ps. taka głupota jak ty niepowinna sie rozmnazac:O:O

Gość iocjjjj
Akurat autorka wątku bez pudła dostanie L4 ze względu na niedorozwój psychiczny.

Gość olkaaaaaaa
widze ze nie rozumiecie niektorych chorob, a sami macie pustke w glowie na ten temat

Gość no tylko jedna
"Czy stres ma wpływ na podwyższenie cukru we krwi? 23 luty 2010 gagi752: Kiedy się zdenerwuję, zaraz podwyższa się mi poziom cukru we krwi, najczęściej jest on mniejwięcej 130-140, a kiedy się zdenerwuję, podnosi się do 250. Co robić? Odpowiedzi - Czy stres ma wpływ na podwyższenie cukru we krwi? Odpowiedź eksperta Lekarz Kalina Wysocka-Dubielecka Witam! Podczas stresu zwiększa się wydzielanie kortyzolu (potocznie nazywanego hormonem stresu). Wywołuje on między innymi wzrost stężenia glukozy we krwi. Jednak skoki cukru do poziomu 250 mg/dl to znacząco za dużo. Powinien Pan omówić ten problem ze swoim lekarzem. Być może trzeba będzie zmodyfikować dawki leków lub, jeżeli terapia opiera się na doustnych lekach przeciwcukrzycowych, przejść na leczenie insuliną. Przy prawidłowej kontroli cukrów nawet pod wpływem stresu skoki stężenia glukozy nie powinny być aż tak wysokie." Jak widać z wypowiedzi eksperta coś jest ewidentnie nie tak z tymi skokami u ciebie.

Gość olkaaaaaaa
widze ze nie macie co robic, daremne

Gość skóra z niedźwiedzia
Zwolnienie możesz dostać z powodu cukrzycy i astmy (tylko pytanie: ile czasu zajmie ci zachodzenie w ciążę?), ale nie z powodu starań o ciążę.

Gość l4
rozumiemy ale dlaczego w takim razie nadal pracujesz, powinnaś byc w domku i czekać na potomka

Gość L444444444444444
a co ty sie na forum pytasz idz do lekarza on ci poradzi to sie zwolnij i planuj ciaze nie bedziesz miala podwyzszonej glukozy :D masz problem a co przypadek do inny

Gość l4
no tylko jedna jest coś nie tak ze skokami, ale lekarz może jedynie zalecić leki lub zmienić dawki, ale nie wypiszez wolnienia, bo panna się w pracy stresuje i ma skoki

Gość kanapka z seremmmmmm
widze ze nie macie co robic, daremne to po co sie wogle pytasz????jak sama wiesz najlepeij co dla ciebie dobre a co nie a taka madra jestes:O

Gość l4
a poza tym w ciąży to tez stresów co nie miara i co wtedy zrobisz?

Gość no tylko jedna
ja nie twierdzę że to powód do L4 ale do tego żeby tymi skokami się zainteresować. Skoro z zacytowanej wypowiedzi wynika że skok z 130-140 do 250 jest znacząco za duży to co powiedziec o skokach z 80 do 300? Zastanawia mnie dlaczego lekarz autorki nic nie robi? W ciąży też się można zestresować i to nawet nie będąc w pracy więc dopiero takie skoki sa niebezpieczne dla dziecka.

Gość kanapka z seremmmmmm
moja znajome dwie jakos maja cukrzyce od dziecka i nie potrzebuja zwolnienia z pracy jedna pracowala do 8 miesaca ciazy i dzieci urodzily sie zdrowe