Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijevna

się wk*** - allegro - pomożecie?

Polecane posty

Gość kijevna

właśnie przekroczyłam magiczną liczbę 10 sprzedaży i pojawiła sie ich ocena i tadam! obniżona:( zgodność przedmiotu z opisem poleciała za brak wymiarów ktoś obniżył rating za brak kontaktu - jak próbował dzwonic to faktycznie polski telefon mam wyłaczony, ale zawsze prosze o kontakt na mejla... komuś za długo było czekać na dostawe, a zawsze wysyłam najpóxniej w wyznaczonym terminie, przewaznie jednak na drugi dzień po wpłacie i szybciej nie da rady, bo nie robię tego osobiście no i odwieczne koszty przesyłki...po kiego ktos kupuje, a potem ciacha opinię, nie dodając nic w komentarzach? akurat koszty mam i tak nie pokryte, bo ostatnie rzeczy słałam paczką, a opinia leci mam pytanie do WAs - na ile kierujecie się komentarzami, a na ile opinią sprzedaży, czy można jakoś sprawdzić kto te 'gwiazdki' poobniżał, bo szukam, ale nie mogę do tego dojść...i czy też da się zobaczyć szczegóły tych gwiazdek będąc klientem, bo ja widzę to tylko jak jestem zalogowana?

Gość lotkaklotka ej
mi tez ciaglektos daje za wysokie koszty wysylki. widzi taki znaczek za 2zl i wsciekly, ze zaplacil 6zl za wysylke. nie wpadnie na to, ze kolejna zlotowke kosztowala pieczatka "priorytet" a 1,80zl koperta bąbelkowa. ja dodatkowo jeszcze owijam przedmioty w folie strech, zeby w razie deszczu nie zamokly. strech tez kosztuje. no ale widzi 2zl na znaczku i wali opinie, ze zawyzone koszty wysylki.

Gość lotkaklotka ej
no wlasnie mi sie tez zdarzylo kilka razy, ze do przesylki jeszcze doplacilam.

Gość adikaposa
ja tez sprzedaje na allegro i juz sie tymi ocenami sprzedazy nie przejmuje. To jest bzfura bo to srednia z 3 miesiecy i czasem jeden kpmentarz choc pozytywny to ktos da 1 gwiazdke i ta ocena spada. Totalnie nieadrkwatne do rzeczywidtosci... Ale patrze zawsze na komentarze jak kupuje.. nie podawaj nr tel jesli nie jestes pod nim dostepna..

Gość kijevna
jak się 'zapisywałam' na allegro parę lat temu, to się nie dało bez telefonu - o ile pamiętam, ale pogrzebię, czy można to jakoś wykasować

Gość zinnejbajki
ja kiedys kupilam na allegro z hurtowni odziez uzywana dla dzieci sortowana w stanie bardzo dobrym i dobrym. Worek 10kg Finalnie dostalam : - polowa rzeczy spranych, zmechaconych, wyblaklych, - bluza zapinana na zamek agrafką :/ Dziurawe spodnie na nogawkach, brudne, - spodnie jeansy ktore wazyly mase dla doroslych bo ja mam rozmiar 36 i wchodzilam w nie bez problemu i byly dlugie, bluze dla doroslego faceta . A miala byc odziez dziecieca:/ I to w dobrym i b.dobrym stanie. Niestety nie wiem jak mozna spodnie dziurawe okreslic na stan chociazby dobry i to dla doroslych :/ Komentarzy bylo mase dobrych - wiec nie zawsze dobre komentarze świadczą o tym ze dostanie sie ekstra towar. Chyba ze tych komentarzy jest masa. tutaj bylo ponad 40 dobrych ale zaraz po mim zakupie zaczely sie sypac negatywy :/ Po prostu cwanie wyprzedali resztki z magazynu mix szmat :/ Oczywiscie w odwecie dostalam negatywa ze wzlekalam z wplata i oczerniam firme ;/ a zaplacilam do 48h od zakupu :/

Gość zinnejbajki
moim zakupie*

Gość lejla28
ja troichę patrze na te gwiazdki...jesli ktoś ma ponizej 4.8 to raczej nie kupuję...a ty jakie masz oceny?

Gość ma-ma...
Nie da się sprawdzić kto Ci zaniżył ocenę, a za co to tylko wskazówka dla Ciebie gdzie masz się "poprawić" . Ja patrzę na ocenę tylko jeśli chodzi o zgodność z opisem, jeśli ktoś ma niską to sobie daruję, a resztę widzę w aukcji, więc jak mi za droga przesyłka to nie kupuję np. szmatka dla dziecka kosztuje 5 zł, a przesyłka 25! Odlot!

Gość zinnejbajki
ja ostatnio widzialam zabawke fisher price za 20zl a wysylka 80zl:)

Gość kijevna
no tak, czyli się nie ma za bardzo co przejmować, tylko pracowac na pozytywy:) i tez się zastanawiam, bo to broń obosieczna trochę - własnie bedę wystawiać komentarz pani, która przeoczyła moją wpłatę i towar wysłała grubo po terminie... dużo sprzedaje to się może zdarzyć, ale jednak chyba powinien być neutralny... ciekawe czy dostanę pozytywa w zamian;)

Gość kijevna
no teraz mam 4.6 - mało sprzedaży i po jednym punkcie w dół, dlatego taka niska na razie wychodzi

Gość ma-ma...
telefon podajesz, ele w danych dla Allegro i potem kupujący dostaje wszystkie Twoje dane po zakończeniu aukcji. Ja dobrowolnie w aukcji nie podaję, raz sprzedawałam wózek i wtedy dałam i ludzie normalnie wstydu nie mają.

Gość kijevna
mama - ale widzisz - w ocenie za zgodność jest punkt o braku wymiarów i za to mam obniżona ocenę - oczywiscie moge to poprawić łatwo, ale Ty nie widzisz za co konkretnie mam obniżone prawda?

Gość lejla28
no to mało jak 4.6..moze to odstraszyć kupujących... ma-ma---> czemu wstydu nie mają,co robili?

Gość lotkaklotka ej
za negatyw jest zawsze negatyw. kupilam kiedys buty Puma. wplacilam kase od razu, bo bardzo je chcialam. kobieta wyslala mi buty z plama od kleju na samym przodzie. nie dalo sie jej usunac, buty byly zamszowe. do koperty wlozyla 10zl oraz dolozyla pare skarpetek w ramach rekompensaty za plame na bucie. oczywiscie, ze dalam negatyw, bo nie po to zaplacilam za buty 200zl, zeby dostac 10zl i skarpety bo w butach sie nie dalo chodzic. wygladaly jak osrane. w zamian dostalam negatyw.

Nie jestem doświadczonym użytkownikiem jeśli chodzi o allegro w kwestii sprzedaży - organizuje tylko czasem "wyprzedaż z mojej szafy", wystawiam wtedy dużo aukcji od 1 PLN i ludzie licytują. Na swoich aukcjach zawsze dodaje informację co składa się na koszt przesyłki - czyli koszt paczki wg cennika poczty polskiej plus koszt dużej koperty albo pudełka. Zawsze wydawało mi się , że podchodzę do tego uczciwie, a wynik za koszt przesyłki mam i tak 4,9 (w pozostałych wszędzie 5) - czyli komuś się nie podobało. Sama kupując na allegro kieruję się raczej komentarzami a nie tą oceną. Zresztą z reguły jak już coś zamawiam, to albo to jest coś kosztownego albo kilka rzeczy i wybieram opcję kuriera. Nie ma tak żeby każdemu dogodzić - mnóstwo ludzi najpierw kupuje a później stwierdza, że jest za drogo.

Gość DD Gniezno
to po co wystawiecie komentarze jak cos nie tak? przeciez wiadomo ze sprzedawca tez wystawi na zlosc negatywny. A jedna idiotka sie pytala czemu zabawka 20zl a przesylka 80zl, a no dlatego ze od tych 20zl placi sie prowizje allegro a za przesylke juz nie wiec chcac zarobic na zabawce powiedzmy 70zl ktos dobrze zrobil bo nie zapolaci allegro peocentów od 70zl a tylko od 20, a to jest roznica, a kupoujacemu jak nie pasi koszt przesylki to po co kupuje, a potem gały wytzerszacza i negatyw z koszt przesylki, znalazlabym i ze skory obdarla

Gość kijevna
z tą prowizją to fakt:) Może sobie zrobię stronę 'o mnie' jednak to się wątpliwości trochę wyjasni:)

ja nigdy nie patrzę na gwiazdki, raczej na komentarze, choć wiem, ze sporo ludzi tchórzliwie daje pozytywa lub nie wystawia komentarzy wcale. :o W efekcie oszuści mogą bezkarnie grasować na allegro.

Gość DD Gniezno
no trzeba jak nic bo niektore ludzie to takie matołki ze glowa mala. jak kupuje to jednoczesnie akceptuje koszt wysylki, czyz nie?

Gość DD Gniezno
messol, nieuczciwi sprzedawcy w zyciu pierwsi pozytywnego komentarza nie wystawia, i czekaja na twoj ruch, zeby odwdzieczyc sie tez negatywem.

Gość kijevna
bo jak sprzedawca wystawi pierwszy komentarz, to jak się obroni potem jak go ktoś będzie chciał oczernić? jak kupuję to wystawiam pierwsza, jak sprzedaję to czekam na komentarz kupującego, bo w końcu może mieć coś do towaru...

Gość DD Gniezno
no i jak bedzie mial cos do towaru i da negatywny to ty dasz poztywny za szybka wplate np hehe wątpie, dlatego czekasz co by sie nie pograzyc dajac poztywny i dobrze kupujacemu nie zrobic...

Gość DD Gniezno
jak sprzedaje to za wplate w teminie odrazu wystawiam poztywny, bo za co niby kupujacy ktory zaplacil odrazu moze zasluzyc na negatyw no za co? wiec po co czekasz ty pierwsza na komentarz?

Gość kijevna
nie wiem, w zasadzie akurat mi na szybkich wpłatach nie zależy - dobrze jak są, ale za to nikogo nie ścigam - uważam, ze jak klient chce miec szybko towar to szybko płaci, a moze być też tak, że czeka na przelew, więc płaci trzeciego dnia czy coś... może czekam dlatego, że jak się sprzedaje ciuchy przewaznie używane to mimo zdjęć i opisu ktoś może uznać, że go stan nie zadowala i zostawiam sobie tą furtkę na wyjaśnienie

DD Gniezno, większość sprzedawców nie wystawia pierwsza komentarza. Ale nieuczciwym daję negatywa, jego to bardziej zaboli niż mnie. Jest jeszcze cos takiego jak odpowiedź na komentarz i często to w pewien sposób rozjaśnia sytuację. Więc jak widzę, że ktoś ma np. 15 negatywów za wysyłanie brudnych rzeczy, a w odpowiedzi pisze, ze rzeczy były czyste, to domyślam się, że to oszust. Choć przyznaję, ze często denerwują mnie ludzie, którzy walą komentarz zamiast się wcześniej skontaktować. Sama dostałam neutrala, bo spodnie były rozprute w kroku. Naprawdę o tym nie wiedziałam i chętnie zwróciłabym pieniądze, bo 2 pary spodni kosztowały aż 15 zł. :o

Gość DD Gniezno
co z wziasku z ta odp na komentarz, czyli jak ktos napisze ze czyste wyslala to wiesz ze oszust? to zachwalasz czy negujesz ta opowiedz sprzedawcy na negatywa? i czemu poście wyzej bys zwrocila kase? ja bym poprosila o odeslanie spodni a po ich otrzymaniu wyslala zwrot pieniedzy.

Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że wszyscy złośliwie piszą, ze dostali brudne, a sprzedawca jest niewinny. A na odesłanie bym nie czekała, bo lepiej komuś zwrócić kilka złotych niz dopłacac do pzresyłek. Ale to tak na marginesie.