Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

Pytanie do mam! Ubrać dziecko:/

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

Witam! Mam pytanie do mam małych dzieciaczków:) Zastanawiamy się z narzeczonym nad poczęciem:D hehe, w każdym razie byliśmy ostatnio na zakupach i z ciekawości podeszłam do działu z ciuszkami dla dzieci... i oczy mało nie wyszły mi z orbit na widok cen! :) Zwykła sukieneczka dla dziewczynki, czy bluza dla chłopca a ceny jak dla dorosłego człowieka:/ A przecież dziecko i tak zaraz z tego wyrośnie. Skąd bierzecie ubranka dla swoich dzieci? Kupujecie nowe? Czy dostajecie od znajomych, rodziny? Czy chodzicie do lumpeksów po używane? Jak to jest?

Gość ,.bfg,.g,hgh
kupuje nowe w osiedlowym sklepiku oraz uzywane a czasami nowe w lumpeksie

Gość jeszcze nie mama
A przez internet? np. na allegro czy innym serwisie kupowałaś? Tam jest zawsze tanie, ale nie wiadomo jak z rozmiarem, dziecko chyba trudniej zmierzyć niż siebie co? :)

Gość panna domu....
Ja nie jestem mamą, moja kumpela kupuje wszystkie ubranka w lumpeksie, nierzadko trafiają się jak nowe bo przecież maluch nie zdąży nawet zniszczyć ciuszka. Powiem Ci, że dziecko jest ubrane za grosze a wygląda jak z katalogu, naprawdę ślicznie :) I zazwyczaj są to ubranka dobre jakościowo, dobrych marek.

W lumpeksach jest mnóstwo ciuszków dla maluchów, niektóre jeszcze z metkami, bo dzieci tak szybko rosną. Jeśli chodzi o rozmiar, to na metce masz napisane na ile to miesięcy.

Gość jeszcze nie mama
no tak, właśnie widziałam fajne ubranka dziecięce w lumpeksach.. a jakie marki preferujecie? w sensie jakie są znane i dobre jakościowo?

H&M ale nie wiem czy robią dla noworodków. Widziałam takie dla "starszych" dzieci (ok. roku), świetnie zrobione. Tylko pamiętaj, że to w lumpeksach, bo ubrania zachodnie różnią się gatunkiem od tych polskich, są po prostu lepsze

Gość jeszcze nie mama
czaje czaje :) dzieki za podpowiedż