Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poipoi

CIąża 14 tydz !!!!!!!!!! małe dziecko !!!

Polecane posty

Gość poipoi

Dziewczyny jestem w 14 tyg. ciąży , termin na 20 Kw. Wczoraj byłam na Usg i mój Lekarz powiedział że Bobas ma 60 mm (6 cm ) :O Wydaje mi się że to malo strasznie...:( Podaje moje badanie Crl-60 mm BPD-23 ->12 TMbd Fhr + ruchy + Na internecie niektóre dziewczyny pisza ze ich pocieszy w tych tygodniach maja po 10 cm:( Martwie się ...

Gość lakier do paznokci9090
od 12.tc wzrost jest indywidualna sprawa, wiec nie martw sie na zapas. pamietaj ze mozesz miec wyliczony zle termin i w rzeczywistosci dziecko moze miec 12 tyg. nie denerwuj sie.

Gość skóra z niedźwiedzia
Pytasz lekarza, jak masz wątpliwości, a nie porównujesz wymiary w necie, bo niepotrzebnie się być może martwisz. Wielkość płodu jest indywidualna i zależy np. od momentu owulacji/zapłodnienia.

Gość poipoi
to moje trzecie Usg. i termin mi pokazywał 28.04 24.04 i wczorajsze usg 20.04

No to normalne rozpiętości w terminach. Ja też mam 3 różne.

Kobietko ja co usg (czyli co wizytę) mam inny termin. Ostatnio byłam w 11, 5 i dziecko miało 44 mm. Też niby za małe, ale lekarz kiedy pytałam lekarza czy to jest niewporzadku powiedział, że w normie jest i tyle.

Na moich wydrukach z usg przy poszczególnych wymiarach są podane orientacyjne tygodnie i wychodzi, że np. brzuszek jest o tydzień większy niż wiek ciąży wg OM albo noga ;)

ja odpoczatku miałam maly brzuszeik i mała dzisdzie lekarz mowił najpierw 2 potem 10 maj br a od 23tyg mala tak zaczeła rosnac ze urodziłam 55cm i 3120 a miala nie wazyc 3kg i byc drobniutka a byla akurat :) wiec sie nie maerw na zapas a urodziłam jednak 10 maja bo pipa mała nie chciała wyjsc i miałam wywoływany