Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

dziecko przy karmieniu jest niespokojne i placze co może być?

Polecane posty

Gość calineczkacelina

mala ma 4 tyg. dotychczas bylo wszytsko w porzadku, jadła i spala. a teraz jest ciagle głodna. przy karmieniu wyciąga buzie od piersi i placze i znów wkłada brodawkę. czy moze to byc kolka???

Gość wyyykonczonAaa!
moze byc kolka bo moj jak na poczatku sie mu z kokami zaczelo to ciagle byl pil mleko albo obojetnie co wazne zeby cumel byl w buzi ,no chyba ze masz za malo pokarmu?uwazaj co jesz bo moga od tego byc tez kolki .wierci sie lub placze ?

Gość calineczkacelina
tak płącze itak skomli jakbym jej miala zabrac piers. je szybko. dzs 1 raz uzylam laktatora i dalam jej w butelce mleko to pila jak szalona. łykala bardzo szybko.. od rana jest taka nispokojna. od dzis zamiast cukru do herbatki dajemy glukozy czy to moze byc powód?

Gość ale po co ?
sorry ale po co ci ta glukoza i cukier w herbatce dla 4 tyg dziecka ???????

Gość ja bym sie przeszl a do
lekarza na wszelki wypadek,trudno jest powiedziec co twoje dziecko ma ale nie dawaj nic bez konsultacji z lekarzem

Gość Ojjejeje
Po 1sze po jakiego wała dajesz jej jakies herbatki? Moja corcia ma 8tyg i jest tylko na piersi nie daje jej nic. Moze to wyda ci sie glupie ale jakich uzywasz wkladek laktacyjnych?Jesli sa slabej jakosci to mleko ktore wycieka z piersi moze w nich kisnąć i dziecko nie bedzie chcialo ssac sprobuj myc piersi przed karmienim mydelkiem bambino Z moja jest nieraz podobniedawaj jej smoczek najlepiej zblizony ksztaltem do dziamanego sutka - np avent. i narazie niedokarmiaj mlekiem modyfikowanym,pij (TY NIE ONA) herbatke na laktacje polecam Hipp albo herbapol ale tez w rossmanie BabyDream sa spoko,i nie dawaj jej tej cholernej herbatki z cukrem pogielo cie?po co?zaburzasz laktacje dziecko jest glodne a ty jej wode z cukrem dajesz? Pokarm kobiecy ma to do siebie ze najpierw jest wodnisty (dziecko gasi pragnienie) a pozniej gesciejszy (dziecko zaspokaja glod) sprobuj tak jak ci polecam i nie zaklocaj laktacji mlekiem i herbatkami. Moja miala kolki ale przeszlo po espumisanie - swietny tez jest debridad. Jak to sie utrzyma idz do lekarza z dzieckiem Ale naprawde nie dokarmiaj i nie dopajaj. Sprobuj tylko swoim mlekiem i myj piersi przed karmieniem.

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaa
może być kolka u nas się tak zaczęło i to własnie w 4tyg a wczesniaj mały ciągle spał

Gość a co mi zrobisz
to zalezy kiedy to robi ? na samym początku karmienia czy pod koniec? ja miałam tak z synem, ale dopiero pod koniec karmienia, nawet wołałam do domu położną laktacyjną kazała zmieniac często piersi bo pod koniec dziecku leci słabo i sie denerwuje

Gość czepiam sie,bo musze
o jezu, znalazly sie matki polki:/ autorko, mozesz dawac herbatke,nie musi byc tylko na cycu. co sie stanie? NIC! herbatke koperkowa jak najbardziej. tez dodawalam glukozy dla corki, ale byla starsza troszke. dodawalam do wody i tak podawalam, bez herbatki. mysle,ze twoje dziecko sie nie najada. jak lapczywie pila z butelki? to pierwszy znak. z piersi leci ciezko, z butelki latwo. mysle,ze jest glodna. ja bym sprobowala dac mleko modyfikowane, raz, zobaczyc co sie bedzie dzialo. czy bedzie plakala itd. albo sa to kolki, albo dziecko jest po prostu glodne. ja stawiam na too drugie:) u mnie tak bylo. dalam mleko modyfikowane i dziecko psozlo grzecznie spac. wtedy wiedzialam,ze moj pokarm jest malo wartosciowy.

Gość Magda285
Kolka? Według mnie to nie może być kolka,jeżeli dziecko płacze przy karmieniu.Ja miałam podobnie więc Ci napiszę.Dziecko przy karmieniu zachowywało się tak jak Twoje. Bez przerwy też było głodne, a ja zdziwiona bo przecież przed chwilą go karmiłam.Okazało się, że miałam za mało pokarmu,chociaż nic na to nie wskazywało.W dodatku mój pokarm był za chudy. Doktorka nakazała mi od razu dać butlę. Oczywiście pomogło.Dziecko spało długo nie budziło się i nie płakało.Widocznie dostało swoją normalną porcję.Może u Ciebie jest podobnie?

Magda dokladnie. zgadzam sie.

Gość nastepna madra...pokarm za chu
dy..przestancie pierdo..glupoty

Gość calineczkacelina
w szpitalu juz jej dawlAI TĄ HERBATE z cukrem jak miala czkawke. smoczka nie chce od poczatku wypluwa go. ja herbaty na laktacje pije ale ciagle mi sie wydaje ze ona jest ciagle glodna. wczesniej spala 3 h teraz juz 2.

Gość calineczkacelina
ona marudzi w trakcie jedzenia do czepiam sie bo musze: ona po odciagnieciu wczoraj 1 raz w latatora wypila z 80 ml jednym łykiem a potem jeszcze 60 ml herbaty. ja nie wiem gdzie jej sie to miesci. mnie sie ywdaje ze to kolki bo ma twardy brzuszek i sie prezy

Gość calineczkacelina
zaraz zadzwonie do lekarki. a co zrobic jak dam jej modyfikowane zeby sprawdzic jak sie bedzie zachowywac i okaze sie ze bedzie grzeczna i spokojna???. chce ja karmic tylko naturalnie

wtedy dokarmiac butelka, ale nie rezygnowac z piersi-wiadomo:) jesli po cycu bedzie sie darla, dac butelke. moze byc i kolka. daj cos na to i obserwuj. pozostala ci metoda prob i bledow.

dziewczyno zrozum ze darcie sie nie tylko oznacza glod.przeciez twoje dziecko nie mowi wiec jak ma sie z toba porozumiewac?nie panikuj tak ,bo zwariujesz,a wczesniej dasz mm i tyle.to moga byc kolki,albo slabo lecie z cycka.zreszta jak pokazesz,ze z butelki nie trzeba sie natrudzic dziecko moze w mig odrzucic piers i tyle.moze juz pokazuje,ze ja wkurza to,ze tyle trzeba sie napracowac przy piersi,zeby cos poleciało.jesli chcesz karmic tylko piersia wyrzuc ta butle w cholere,albo skonczysz i tak na mm.

do kogos wyzej: pewnie, niech dziecko sie nie najada(zakladajac,ze wlasnie tak jest). niech ryczy, bo mleko mm jest beee, trzeba karmic piersia, bo wtedy dziecko bedzie super. znam tyle matek, co w ogole nie karmily piersia i maja zdowe bobasy. wiec przestancie pie przyc glupoty,ze tylko cyc i cyc. niektore nie chca karmic i jakos dzieci maja sie dobrze. mleka mm tez maja wlasciwosci, dzieci sa bardziej syte i dluzej najedzone. trzeba tylko przepajac. matki polki sie znalazly. autorka sama musi dojsc co sie dzieje z malą. albo kolka, albo chce jesc. ja stawiam na to drugie.

Gość nie dokarmiaj mm
A może twoje dziecko przechodzi wlasnie skok rozwojowy. Pierwszy wystepuje ok. 5 tygodnia zycia. W tym okresie dzieci sa bardziej niespokojne, caly czas chca byc przy mamie (noszone na rekach) i znacznie czesciej domagaja sie karmienia (czasami chca ssac nawet pare godzin). Moja mala ma 5 tygodni i wlasnie tez przechodzi ten okres. Myslalam juz, ze sie nie najada, bo moze nie mam pokarmu ale polozna uspokoila mnie, ze tak nie jest. Moja corka tez wlasnie zachowuje sie w ten sposob. Czesto przy takim dluzszym karminiu, w pewnym momencie robi sie niespokojna i zaczyna plakac przy piersi. Polozna wyljasnila mi, ze to dlatego poniewaz dzieci w tym wieku maja bardzo silny refleks ssania i po prostu chca sobie sutek possac. Poniewaz sa jednak juz najedzone, to denerwuja sie, jak z sutka mleko leci.

do czepiam sie-kochana ona chce karmic piersia ,wiec nie trzeba jej sluchac rad takich bab jak ty,co pojecia o tym nie maja!kazda kobieta produkuje pokarm dla swojego dziecka tyle ile potrzeba.co ty myslisz ze jestes madrzejsza od natury?swoje karm jak chcesz,ona szuka rady u kobiet ,ktore karmily piersia ,a nie dawaly mm szajs.wiec zamilcz juz

Gość Magda285
Daj dziecku jeść tyle ile samo zechce.Jeżeli będzie najedzone i nie będzie płakać, wtedy wiadomo,że to nie kolka.

Gość Magda285
o następna mądra No jesteś naprawdę mądra.Nikt tu Cię nie obraża. A dlaczego jesteś taka nerwowa. Wszyscy piszą swoje rady dla dziewczyny i ona sama zastosuje to co będzie uważać za słuszne.Przecież tu piszą matki,które też wychowywały dzieci ja np. dwoje. Każda chce się podzielić swoimi spostrzeżeniami.A Ty atakujesz tak jakbyś tylko Ty jedyna wychowywała dziecko i ta dziewczyna musi wybrać Twoją radę bo jest najlepsza. Może wybierać przecież nikt jej niczego nie narzuca. Ale bez nerwów koleżanko.Zapamiętaj każde dziecko jest inne w wychowaniu.Mam dwoje więc wiem. Pozdrawiam!

Gość BO TAKIE RADY
JAK DAC MLEKO MM TO ZADNE RADY MASZ RACJE KOLEZANKO PARE LINIJEK WYZEJ.

Gość calineczkacelina
dzonilam do pediatry. powiedziala zeby podac 2 krople 2 razy dziennie Esputikonu i masowac brzuszek. kazala nie słodzic herbaty glukoza bo powoduje ona fermentacje wjelitach a słodzic cukrem

Gość calineczkacelina
do niedokarmiaj mm i jaką rade dala polozna na te dolegliwosci? bo moja ma tak samo

nastepna madra...pokarm za chu ty jakas nienormalna jestes. lecz sie dziewczyno! bede pisala co mi sie podoba i g owno ci do tego. usralas sie na cyca, jak wiele kobiet, czasem to nie jest wyjscie i trzeba podam mm. jesli autorka nie sprobuje ani tego,ani tamtego,to bedzie w punkcie wyjscia. nikt jej nie każe konczyc z cycem!!!! zaporoponowalam(i nie tylko ja) zeby sparwdzic jak bedzie po mleku w proszku. proste i logiczne. a ty sapiesz jak parowoz, mysle,ze nawet para z uszu ci leci przed tym monitorem. wyluzuj dziwna kobieto

autorko,jesli to ten skok rozwojowy i ma tak duzy odruch ssania, sprobuj ze smoczkiem. moze faktycznie chodzi tylko o "rzucie" cyca. tylko, ze twoje dziecko wypilo lapczywie mleko z butelki, mi sie wydaje,ze moze byc glodne. wypzredze odpowiedzi tych mega pseudo matek polek-tak wiem,smoczkis a niezdrowe blaaa bla bla. nikt nie kaze wam podawac go dziecku do 5tego roku zycia. ale czasem moze pomoc i dziecku i matce chociaz na pare minut. autorko powodzenia! zrob tak jak uwazasz.

Gość niedokarmiaj mm
Powiedziala zeby sprobowac dac smoczek lub herbatke koperkowa, zeby sobie possala i sie uspokoila. Moja jednak za bardzo nie chce brac smoczka a butelki wcale nie toleruje. Jak zaczyna plakac to odstawiam ja od piersi i nosze troche na rekach, kolysze. Jak sie uspokoi znow podaje piers i mala ssie.

wypowiem sie-jaki lekarz kaze slodzic cukrem??wogole to tak prosto z torebki ten cukier sypiesz???chyba jak juz przegotowany a herbate jaka dajesz???najlepiej nie slodzic niczym!!