Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prząsniczka ewelina

rozpoczęłam studia - póki co jestem prawie sama jak palec

Polecane posty

Gość prząsniczka ewelina

W te wakacje dostałam się na wymarzone studia do stolicy. Pochodzę z małej miejscowości 300 km stąd więc jest to dla mnie wypłynięcie na wielką wodę. Stancję znalazłam u pewnej starszej pani. W liceum i wcześniej zawsze miałam sporo towarzystwa, byłam lubiana. A w Warszawie... Jakoś nie mogę się tu odnaleźć. Nie zamierzam być nadmiernie przebojowa, lansować się na siłę. A tutaj, na studiach liczy się tylko lans, zamiast pokazania się z pozytywnej, wartościowej strony. Wszyscy pędzą, jak w wyścigu szczurów. Mam masę osób na roku, ale już widzę że z ok. 80% będzie mi się ciężko dogadać. Trzymam się z jedną dziewczyną. Nie liczę na imprezowy szał, że zaimponuję tym że uchleję się w klubie i palnę jakąś głupotę. Jak tu sie odnaleźć, gdy chce się coś osiągnąć więcej, poza lajkami na fb i "szacunkiem" wśród kolegów i koleżanek - którzy poszli na studia by zaspokoić ambicje nadzianych rodziców?

Gość cholerna
nie martw sie.. to dopiero poczatek. Tez jestem na pierwszym roku i trzymam sie z jedna dziewczyna, ale powoli zaczynam lapac kontakt z innymi choc nawet niewiem jak maja na imie. Na pewno po pierwszym semestrze bedzie inaczej. Jesli jestes towarzyska, poradzisz sobie. Kwestia czasu...

Gość Katiaaaaaaaaaaaaaaaa
to narazie sie trzymaj z ta kolezanka. za jakis czas sie moze ,, wkrecisz" w towarzystwo tylko sie staraj i sie nie izoluj

Gość eee nastepna
wsiura pacha sie tam, gdzie jej nikt nie chce:/ po uj do Warszawy? W zasiegu 300 km musialas miec kilka innych duzych miast. A potem zdziwienie, ze korki, ze podwyzki biletow, a podatki na wiochach placa u siebie, bo niby gdzie indziej. Potem praca za 1000 zl, bo wsiurstwo za pol darmo bedzie pracowac, zeby sie utrzymac ryjem nad woda. WOOOOON!!! do krowy z powrotem

Gość kurka na wacie -
do osoby wyżej - jakie zrozumienie dla koleżanki... wszadź sobie gdzieś swoją wielkomiejskość, mentalny plebejuszu

Gość Gosc
Dnia 14.10.2011 o 01:15, Gość eee nastepna napisał:

wsiura pacha sie tam, gdzie jej nikt nie chce:/ po uj do Warszawy? W zasiegu 300 km musialas miec kilka innych duzych miast. A potem zdziwienie, ze korki, ze podwyzki biletow, a podatki na wiochach placa u siebie, bo niby gdzie indziej. Potem praca za 1000 zl, bo wsiurstwo za pol darmo bedzie pracowac, zeby sie utrzymac ryjem nad woda. WOOOOON!!! do krowy z powrotem

Masz rację, po xuj oni tu przyjeżdżają? Jest tyle fajnych miast w Polsce: Gdansk, Kraków, Wrocław, są też miasta średniej wielkości gdzie fajnie się studiuje typu Bydgoszcz, Toruń, Opole. W ostatnich latach fajnie się zrobiło w Łodzi. A i tak wszyscy muszą się wpierdzielac do Warszawy. Koszmar. 

Gość vvv
4 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Masz rację, po xuj oni tu przyjeżdżają? Jest tyle fajnych miast w Polsce: Gdansk, Kraków, Wrocław, są też miasta średniej wielkości gdzie fajnie się studiuje typu Bydgoszcz, Toruń, Opole. W ostatnich latach fajnie się zrobiło w Łodzi. A i tak wszyscy muszą się wpierdzielac do Warszawy. Koszmar. 

Ja jestem z mniejszego miasta i w życiu bym nie chciał mieszkać w Warszawie. Gdańsk, Kraków i Wrocław są o wiele lepsze. Nie wiem, co tych ludzi tak ciągnie do stolicy.

Gość Jajajaja

A co to za studia?

Nie chcę źle wróżyć, ale właśnie z takimi ludźmi będziesz później pracować. A w pracy trzeba współpracować, jeśli nie założysz własnej działalności. Jeśli założysz własną działalność, wszyscy będą milusi.

Gość Jajajaja

A no tak, temat wygrzebany sprzed 8 lat. Niepotrzebnie się porodukowałam.

Gość Jajajaja

Przecież Bydgoszcz, Toruń, Opole to to samo, co Ciechanów prawie.