Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sielaaankaaaa2223

kto z was kupił ostatnio mieszkanie przez biuro nieruchomosci? mam pytanie

Polecane posty

Gość sielaaankaaaa2223

otoz mam zamiar kupic m przez biuro ale po pierwze boje sie ze ktos mnie oszuka nie wiem na co zwrocic uwage? ktos mi cos podpowie

Gość asdddddd
nie oszula cie tylko weznie prowizje,. jak sie kupuje mieszkanie podpisuje sie akt wlasnosci u notariusza, a on wpisuje do ksiegi wieczystej zmiane wlasciciela...albo hipoteke na 30 lat

Gość sielaaankaaaa2223
tak, ale slyszy sie tyle o przypadkach ze biuro nie bylo legalne albo ze sprzedano 1 mieskzanie kilku osobom wiem ze dramatyzuje ale boje sie strsznie

Gość ja kupiłam
biuro istnaiło kilkanascie lat , popytałam przechodniów o to ( biuro na osiedlu ) raz kupiłam przez biuro i nigdy wiecej , wyzruciłam 8 tys czyli 2 % wartosci mieszkania dogadałm sie ze bez watu ale co z tego jesli w tym momencie nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci :( kasa wyzrucona w błoto :( nastepne wieksze kupowałam bezposrednio , sprawdziałm spoldzielnie , pytałam sasiadów , zaswiadczenia o niezaleganiu , o tym ze nikt tam nie jest zameldowany itp zreszta to samo potem jest ujete w akcie a i tak mnie oszukali bo gdy pytałam o wysokosc zcynszu powiedzieli 350 zł ( stary druk pokazali -migneła pod moim nosem ) a czynsz wynosil 650 zł ! poniewaz u nich było wiecej osób niz u mnie to spadł czynsz do 500 zł ale trzeba na wszytkism uwazac mało tego po pzreprowadzce okazało sie ile rzeczy ukryli i sa dodatkowo do naprawy - ale to juz uczciwosc człowieka

Gość ja kupiłam
acha nie zanizaj wartosci mieszkania na akcie bo jesli byłoby cos nie tak to zwróca ta kwote co na akcie a i jeszcze niepzryjemnosci z urzedu skarbowego ( tak miał znajomy )

Gość sielaaankaaaa2223
na co jeszcze mam zwrocic uwage np przy ogladaniu mieszkania

Gość sielaaankaaaa2223
no wlasnie i jak z tym meldunkiem bo jak sie kupuje np mieszkanie od rodziny ktora tam wciaz mieszka to jak to pozniej wyglada z ich wymeldowaniem w sumie moga kase zabrac i sie nie wymeldowac:(