Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość który lepszy???

Grzaniec lepszy z wina czy z piwa?

Polecane posty

Gość który lepszy???

Jakie macie preferencje?

To zależy na co ma się ochotę, ale ja lubię bardzo grzane wino ze specjalnymi przyprawami i plasterkiem pomarańczy z goździkami. Zwłaszcza gdy są na zewnątrz zimne wieczory to to bardzo rozgrzewa.

Gość b.b.b.b.
Ja wolę piwo, jakoś lepiej mi wchodzi. Najlepiej wtedy z sokiem malinowym i przyprawami.

Gość który lepszy???
no chiba TO słabą masz głowę:) Ja chyba też raczej wino.....dzisiaj sobie chyba zapodam :) A polecacie takie gotowe grzańce, ze sklepu? Czy same robicie?

Gość kobita chudego
ja robię sama na pól litra wina daje łyżeczke przyprawy korzennej nie byle jakiej tylko dr. oetker plus 2 łyzeczki miodu czasami dorzucam skórkę pomarańczy jak mam i kawałki jabłek pychota i rozgrzewa niesamowicie :)

Gość erkas
Do grzańca bardzo fajną przyprawę sobie zimą zamawialiśmy do domu przez stronę http://nmr.com.pl. Mają też dużo innych mieszanek, w tym sporo do mięs. Mam w planie kupić ich przyprawę do gęsi bo planujemy za jakiś czas sobie z żoną zrobić takie mięso na obiad. Szybka wysyłka, przyprawa doszła bez jakiś uszkodzeń, opakowanie dobrze zabezpieczone.

Gość gość
z wina chyba lepszy

Gość gość
Uwielbiam Piwo i to bardzo ale picie cieplego Piwa powinno byc KARALNE !!!

Gość gość
Lepiej robić chyba samemu , gotowe grzańce mają najczęściej coś wino podobnego i sztuczne aromaty , mnie po zbójeckim głowa bolała jak przy ostrej migrenie. Przyprawy lepiej samemu niż gotowe. Parę goździków , rodzynek czy co tam z korzeni lubicie bo w gotowych przyprawach więcej cukru niż przyprawy:(

Gość gość
jak piwko to zimniusie najlepiej do grilla a grzańczyk zdecydowanie z wina :P

Gość gość
Wino według mnie to tylko grzaniec galicyjski wchodzi u mnie w rachubę, poza tym teraz mozna wygrać prosto 3 butle grzańca na www.grzaniecgalicyjski.pl Lubie takie knkursy