Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamyslona,prosze o pomoc

Pytanie bardzo pilne dot. tabletek anty, bardzo prosze o pomoc..

Polecane posty

Siedze za granica i nie mam mozliwosci kontaktu z ginekologiem:( Sytuacja wyglada tak, ze zazywam tabletki Yaz, 24+4. W 9dniu brania 3h po zazyciu wystapila u mnie biegunka. Nie zazylam dodatkowej tabletki. W 20 dniu dopiero sie kochalam a dzisiaj w 28dniu nie mam okresu-cos poplamilo jedynie... Zwykle @ pojawial sie w 3 badz 4 dniu zazywania tabletek placebo. teraz nie wiem czy mam sie czym martwic? czy spokojnie poczekac do jutra? Ostatni okres tez mialam taki bardzo skapy... nie wiem co i jak....

dobrze a czy odpowiedz dostane na temat... bardzo sie stresuje...

podnosze...

Byloby za wczesnie Nie wiem co sadzic, chcialam poprosic o rade

Gość empress83
Nie znam dokładnie tych tabletek więc ciężko mi powiedzieć. Jeżeli bierzesz tabletki od jakiegoś czasu i nie zapominałaś, to jeden mały incydent nie powinien wpłynąć na zabezpieczenie. Odczekaj troszkę i dla swojej pewności zrób test. Bardziej bym się na twoim miejscu przejmowała tym, że może coś ci tabletki w hormonach poprzestawiały.

Tak zawsze bralam dokladnie, tzn w poprzednim blistrze zdarzyla sie sytuacja, ze dzieci mojej rodziny wyszukaly tabletki i pozjadaly co niektore.... wtedy mimo wszystko bralam te tabletki ale je odstawilam na 4dni czekajac na okres... Pojawil sie skapy i w tym dniu zaczelam blister ktory dzisiaj skonczylam... Ale jesli istnieje ryzyko, ze tabletka sie nie wchlonela w 9dniu to uwazam, ze powinnam sie zabezpieczac przez kolejne 7 dni, ja sie kochalam dopiero 11dni pozniej

Gość sarah brightman
biore te same ;P a czytałaś w ulotce, że w skutkach ubocznych jest bardzo skąpe lub zanik okresu? to się często zdarza przy 24+4 :)

Gość lekko....
po takiej sytuacji że coś przestawiałaś z tabletkami to raczej wpływ hormonów.....Spokojnie dzidzi nie będzie.:)

Co to patolgii, hamowalabym sie z tym stwierdzeniem. Latwo jest oceniac cos o czym sie nie ma pojecia. Pozostalym dziewczynom bardzo dziekuje, uff troche sie uspokoilam. Ale czy rzeczywiscie jest tak, ze jsli tabletka sie nie wchlonie trzeba sie zabezpieczac przez dokladnie 7dni?