Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiki miki foteliki

Jak fotelik dla dzieci kupić? Poradźcie mi.

Polecane posty

Gość fiki miki foteliki

Drogie mamy, Musze kupić foteliki dla moich dzieci. Mają 3 lata i 5 lat. Nie wiem jakie wybrać. Dodam, że mamy niewiele pieniędzy. Przedział cenowy to max 250 zł za jeden fotelik i to już z wysyłką. Znalazłam takie. Który z nich byłby najlepszy? http://allegro.pl/bezpieczny-berber-infinity-9-36kg-wys-0zl-5xgratis-i1875678194.html http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-coneco-favo-9-36kg-nowosc-2011-i1863654211.html http://allegro.pl/foteliki-samochodowe-fisher-price-9-36-kg-krakow-i1875008864.html http://allegro.pl/4b-fotelik-samochodowy-9-36-caretero-spider-7-kol-i1859896462.html http://allegro.pl/fotelik-jumbo-baby-design-grupa-2-3-nowosc-2011-i1870722395.html ewentualnie Graco ale one nie mają pasów http://allegro.pl/graco-fotelik-samochodowy-junior-cars-3hotwheels-i1869535998.html A może takie całkiem tanie? http://allegro.pl/fotelik-nania-beline-9-36-kg-w-wa-najtaniej-i1865446916.html Niestety na nic innego mnie nie stać. Doradźcie coś, proszę.

Gość fiki miki foteliki
A może warto już kupić tylko podstawki? Dzieci ważą 16 i 18 kg, a czytałam, ze od 15 kg już się poleca podstawki. Czy to dobre rozwiązanie?

Gość padający wąż
matko dziewczyno. Chodzi Ci tylko o to, aby nie dostać mandatu za przewóz dzieci bez fotelików a nie myslisz w ogóle o bezpieczeństwie. Jeśli wsadzisz je do tego typu siedzeń (bo ciężko to nazwać czymkolwiek innym) to równei dobrze możesz przewozić je na dachu samochodu. Przecież tu chodzi o zdrowie o ŻYCIE dziecka. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Te podstawki co polecała następna osoba-one są dla starszych dzieci a nie 3-latków!

Gość idzie zima............
Moja córka ma 5 lat i waży 20 kg. W lato pytałam policjanta jak to jest,czy ona musi jeszcze być w foteliku czy już może na podstawce.Powiedział mi że głównie chodzi o to żeby dziecko które siedzi na podstawce było na tyle wysokie żeby mu pasy nie przechodziły po szyi,żeby główke miało na wysokości zagłówka. Kupiłam podobny do tego: http://allegro.pl/graco-fotelik-samochodowy-junior-cars-3hotwheels-i1869535998.html

Gość fiki miki foteliki
A jakie foteliki w ogóle są polecane? Nie znam się na tym. Dopiero teraz kupujemy auto i nie mam pojęcia co warto kupić, jakie formy są dobre. Wiem, ze dla maluchów to maxi cosi rodzice kupują, ale dla starszych dzieci czego szukać? Jak patrzyłam co rodzice mają w samochodach to widziałam ze przeważnie graco albo baby design, coneco. Dlatego też szukałam takich na allegro.

Gość padający wąż
popatrz na testy zderzeniowe fotelików i wybierz. Napewno trzeba patrzeć na BEZPIECZEŃSTWO a nie na cenę. To co pokazałaś nie nadaje się do niczego. Na prawdę. Dobre foteliki, jeśli pytasz o markę to np. tak jak wspomniałaś maxi cosi, recaro, romer. One są w różnych przeciałach cenowych, ale napewno droższe niż 250 zł z przesyłką. Przecież wiedziałaś wczęśniej, że będziesz potrzebowała fotelików dla maluchów. Można było nie wiem, uzbierać, pożyczyć czy możesz wziąć na raty. Ja bym zrobiła wszystko, aby zapewnić bezpieczeństwo dziecku. Kup tańszy samochód jeśli nie stać Cię na dobry fotelik a dołóż do fotelika w takim razie.

Gość padający wąż
ludzie dajcie sobie spokój z tymi fotelikami, które polecacie. kaskadaaa przetestowałaś ten fotelik w wypadku, że go polecasz?

Gość kaskadaaa
padający wąż weź się odpierdol.... Wszystkie sa złe tylko twój najlepszy....

Gość padający wąż
proszę macie link do testów fotelików http://fotelik.info/pl/testy/ nie mowię, że mój najlepszy, bo być może nie zauważyłaś, ale nie podałam żadnego. Napisałam kilka firm, które przechodzą testy i są bezpieczne. I nie przeklinaj proszę Cię, tylko jeśli nie masz nic w tym temacie do powiedzenia poza polecaniem dziewczynie badziewnego fotelika to proszę nie wypowiadaj się. Albo przynajmniej poszerz swoją wiedzę klikając na link, który podałam.

Gość fiki miki foteliki
padający wąż chyba nie do końca przemyślalaś wypowiedź. Tanszy samochód a drozsze foteliki i to ma być bezpieczeństwo? Wyobraź sobie ze samochód przede wszystkim wplywa na bezpieczeństwo bo wiadomo że im solidniejszy tym bezpieczniejszy. Ale i z tym bywa różnie. Ostatnio oglądalam wypadek, dziecko bylo w maxi cosi i niestety zginęlo na miejscu, a rodzić przezyl i drugie dziecko bez fotelika bo już nastoletnie też przezylo tylko nogę zlamało. Przykre, ale taka prawda ze jak ma się coś stać to zaden fotelik nie pomoże. Oczywiście jest za zapinaniem pasów i jazdą w fotelikach. Nie mam 2 tysięcy żeby kupić maxi cosi. Nie mam od kogo pożyczyć, a na raty mam samochód. Mieszkam w PL zarabiam tyle co przeciętny Polak. Pytalam o rozsądne wypowiedzi. Gdybym miala pieniądze to pewnie bym nie pytala tylko poszla do sklepu i kupila najdroższe jakie mają. Rozglądałam się wśród znajomych i wlasnie w przedziale wagowym 15-36 to najwięcej ludzi ma graco albo baby design albo coneco. Zastanawiam się nad tymi graco. Sąsiadów dzieci w takich jeżdżą, będe musiala popytać. Moze wypowiedzą się inne mamy jakich ich dzieci jeżdzą fotelikach? Dziękuje za wypowiedź na temat graco i baby design. No wlaśnie te podstawki chyba nie sa najlepszym pomysłem. Dzieci są małe jeszcze i te pasy by miały na pewno na szyi.

Gość my mamy dla dziecka
maxi cosi i też do bogatych nie należymy. Na bezpieczeństwie dzieci oszczędzać nie można. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Przy wyborze fotelika kierowałam się głównie ocena w teście adac. Moja siostra ma 3 letnia córkę i ma dla niej fotelik graco z motywem księżniczki i jest zadowolona bo umie go instalowac sama bez niczyjej pomocy a to dla niej ważne bo została młoda wdowa. I jest lekki z tego co widziałam.

Gość fiki miki foteliki
Z tego linku co podalaś to foteliki fisher price które wymienilam w swoich linkach też braly udzial w testach i uzyskały całkiem niezle wyniki, a nawet te najtańsze Nienia byly testowane. Więc to chyba nie znaczy ze tanie znaczy złe.

Gość padający wąż
napisałam po prostu moje zdanie. Wiadomo zrobisz jak chcesz. I nie chodzi mi o to, żeby samochód kupować tańszy o 2000, bo dobre foteliki można kupić już za ok. 400 zł. Nie piszę tutaj żeby z kogoś się śmiać czy mu ubliżać. Chciałaś poznać zdanie to go wyraziłam. Akurat się trochę w tym temacie znam i tyle. Widzę, że już i tak podjęłas decyzję, więc pozostaje mi tylko życzyć szerokiej drogi, miękkich drzew i bezpiecznych zakrętów.

Gość fiki miki foteliki
Nie mam za bardzo wyboru bo po prostu nie mam pieniędzy. Tańszego samochodu już nie kupie, chyba ze taki do ciągnięcia na sznurku.

Gość padający wąż
za bezpieczeństwo dostał 2, więc czy jest bezpieczny bym się zastanowiła...

Gość rack up rock out
padajacy wąż...czy ty zrozumialas post autorki tępa dzido? czy dalej bedziesz pierdolic od rzeczy??

Gość my mamy dla dziecka
no ale jak widziałaś wypadek z którym dziecko siedziało w maxi cosi i zginelo to lepiej nie wsadzaj dziecka do auta. Tylko z buta z dziećmi ale uważaj bo i na chodnikach może coś wam spaść na głowę. Szkoda słów i czasu na ten topik

Gość ja się zgadzam z padającym
wężem-na bezpieczeństwie dzieci nie ma co oszczędzać. No ale skoro autorka uważa, że to nie ma znaczenia to niech kupi cokolwiek. W takim wypadku trzeba kierować się po prostu wyglądem:O Ja mam dla dziecka maxi cosi i poza bezpieczeństwem jest też niezwykle wygodny. Prztestowaliśmy go podczas wakacji-1600 km i dziecko nie miało zastrzeżeń. Córka znajomych z którymi jechaliśmy po kilku godzinach skarżyła się na ból pupy

Gość jak nie masz pieniędzy
to po co decydujesz się na posiadanie dzieci? Chyba tylko po to żeby mieć dylemat który z najtanszych fotelików kupić. A jaki macie samochód? A teraz tak szczerze bez sciemy. Weź pod uwagę czy dużo podróżujecie? Im mniej tym mniejsza szansa na wypadek. Jak jeździsz tylko po mieście z dopuszczalna prędkoscia to kup siedzisko za 30 zł.

Gość fiki miki foteliki
Uważam ze to ma znaczenie ale chwilowo nie stać mnie na to. Moze za 2 lata splace auto i będe mogla kupić coś lepszego choćby tylko dla młodszego dziecka bo starsze pewnie będzie jeździło już na podstawce. W chwili obecnej po prostu nie mam i tyle. Z pustego Salomon nie naleje. Co do wyglądu to te Graco z disneya sa śliczne, ale to akurat najmniejszy problem.

Gość jak nie masz pieniędzy
i wybierz ten który ci się podoba. Bo tylko tym w twoim przypadku możesz się kierować. No bo nie bezpieczeństwem przecież. Do przed mówczyni ta pani widziała wypadek i dziecko w maxi cosi nie przezylo. Jak możesz go lek polecac :)

Gość mataniartz
padający wąż popatrz na testy zderzeniowe fotelików i wybierz. Napewno trzeba patrzeć na BEZPIECZEŃSTWO a nie na cenę. To co pokazałaś nie nadaje się do niczego. Na prawdę. Dobre foteliki, jeśli pytasz o markę to np. tak jak wspomniałaś maxi cosi, recaro, romer. One są w różnych przeciałach cenowych, ale napewno droższe niż 250 zł z przesyłką. Przecież wiedziałaś wczęśniej, że będziesz potrzebowała fotelików dla maluchów. Można było nie wiem, uzbierać, pożyczyć czy możesz wziąć na raty. Ja bym zrobiła wszystko, aby zapewnić bezpieczeństwo dziecku. Kup tańszy samochód jeśli nie stać Cię na dobry fotelik a dołóż do fotelika w takim razie.-----------------------------------------------------------------------------------NASTEPNA MATKA POLKA; TEPA DZIDO PRZY WYPADKU MOZESZ MIEC FOTEL ZE ZLOTA ;NIE MASZ WPLYWU NA STOPIEN CIAZENIA I SILY BO KAZDE JEST INNE: AUTORKO FOTELIKI DOBRE

Sama się dziwię jak mogę polecać:) Toteż mówię, żeby kierowała się wyglądam, bo nawet o wygodzie mowy tu nie ma :) Znajomi mają zdaje się graco, a wcześniej mieli też jakiś tani i podobny był problem-brak wygody na dalszych trasach. Autorka pewnie ma rację-Ci od testów się nie znają:O

autorko, nigdy nie pisz na kafe, ze cie na co snie stac... bo zaraz przeczytasz, ze kiepska z ciebie matka,ze po co sie decydowalas na dzieci i inne blabla...takie pieprzenie zeby komus wbic szpile:( i wyleczyc troche kompleksów:( pamietaj, na kafe pisza tylko wirtualne bogaczki,ktore stac na fotelik za tysiac, ich dzieci maja po 10 par butow na zime, 5 kombinezonow po 300 zl kazdy...taaa, szkoda tylko ze co druga stoi w kolejce do mopsu po zasilek,no ale na kafe mozna poudawac prawdziwe bogate zycie:) nie przejmuj sie tymi idiotkami wyzej,kup foteliki na jakie cie stac,jezdzij ostroznie i tyle...:) pozdrawiam:)

No to w takim wypadku po cholerę w ogóle fotelik-kupić najtańszą podkładkę. W końcu przy wypadku nie ma to znaczenia wg niektórych:O

ma znaczenie głupia kobieto, ale czy rozumiesz to ze autorki chwilowo nie stac na lepszy????????????

teosia-czy ja Cię obrażam? Nie, choc frustracją od Ciebie jedzie na kilometr:O Nie odpowiadam autorce akurat, ale taka wybitna jednostka jak Ty czytania ze zrozumieniem sie nie nauczyła, jak widać:O Autorce wcześniej napisałam, żeby kierowała się wyglądem:O Dotrało czy jednak trzeba jeszcze bardziej łopatologicznie?:D

Gość mataniartz
1 [zgłoś do usunięcia] teosia autorko, nigdy nie pisz na kafe, ze cie na co snie stac...----------------------------------TEOSIA BRAWO DOLOZYLAS JAK DO PIECA NAJLEPSZY KOMENT MIESIACA :)

mnie nie obrazasz, ale piszac tak do autorki obrazasz wszystkie matki,w gorszej sytuacji finansowej:O "15.10.2011] 10:32 [zgłoś do usunięcia] jak nie masz pieniędzy to po co decydujesz się na posiadanie dzieci? Chyba tylko po to żeby mieć dylemat który z najtanszych fotelików kupić." jak moglas tak napisac? jak???