Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Quartz

Katolicy najbardziej dyskryminowną grupą społeczną w Polsce? Na własne zyczenie!

Polecane posty

Gość .Quartz

Wytłumaczcie mi jedna rzecz, dlaczego najczesciej zagorzali katolicy, ktorzy na kazdym kroku podkreslają wiare w Boga (a raczej w koscioł i klerykow) sieja największa nienawisc w stosunku do osob homoseksualnych, transeksualistow, ateistów, osób popierających in vitro albo typowo swieckie panstwo? Mam znajomych, ktorzy są ateistami i nigdy nie słyszałam, by obrazali osoby wierzące, za to, ze wierzą w Boga! Za to katolicy, ci najbardziej religijni są jednakowoz najbardziej obłudni i pełni nienawisci! To oni zyczą innym smierci, wyzywają od "pedałow" albo grozą karą boską:o Jak to ma się do dekalogu? Dlaczego tak wiele katolikow nie akceptuje odmiennosci i ją szykanuje, łamiąc w ten sposob przykazania ustanowione w wyznawanej przez nich religii? A juz najbardziej smieszy mnie, gdy ktos uwaza sie za katolika, a nie chodzi do koscioła, nie spowiada sie it. Tzw. "wierzacy-niepraktykujący":o Ocknijcie sie, katolicy! Zalicie sie, ze jestescie dyskryminowani, a dzieje się tak przez wasze zasciankowe myslenie i odpychające zachowanie wobec kazdego, kto nie zgadza sie z waszym poglądem na swiat! Trzeba szanowac zdanie innych, zamiast mieszac z błotem (szczegolnie w Internecie, gdzie wydaje wam sie, ze jestescie anonimowi) kazdego, kto stoi w opozycji do waszych przekonan!

Gość .Quartz
czyzby nikt nie podjał sie dyskusji?

Gość szczęśliwy:-)
Niech zgadnę ? Pedał jesteś ?

Gość katolik nie od święta
jeśli nie akcepuję ładowania się w zad przez homosiów a także ich parad gdzie na mieście roznegliżowani się obściskują, bo mnie to zwyczajnie brzydzi, a przy tym grozi za to kara boska, to sieję nienawiść?

Gość .Quartz
Tak, ale co to ma do rzeczy?

Gość bardzo rzadko np na forach
ktoś podkreśla że jest gorliwym katolikiem ale za to bardzo często ktoś podkreśla swój ateizm albo antyklerykalizm. Taka moda.

Gość szczęśliwy:-)
A tak sobie zgadłem :) Wiesz co ? w doopie mam z kim śpisz i kogo w jaki otwór posuwasz lub dajesz posuwać . Dla mnie możesz posuwać się koniem albo pasikonikiem . Twoja sprawa !. Ale koorwa szlak mnie trafia jak ty i tobie podobni wychodzą na ulicę i obnoszą się z tym, jak też żądają coraz to większych praw, de facto zagrażających egzystencji gatunku . Czy ja wychodzę na ulicę i drę się, że śpię z żoną i płodzę dzieci ? . A po za tym tak jak ktoś pisał wyżej, mam zwyczajny odruch wymiotny na wasze zachowania . TEŻ MAM PRAWO !

Gość katolicy miomo pozorów
niczym się nie różnią od komunistów. Tak samo jak komuniści, muszą być w stanie permanentnego zagrożenia i prześladowania, wtedy mają sens życia i istnienienia. Jeśli jak w aktualnej Polsce nie są prześladowani, muszą sobie sami znaleźć i sprowokować aby ich prześladowano, tzn aby im się wydawało, że ich prześladują. Widać to dokładnie po wpypwiedziach stardartowego katolika, o.Rydzyka, który miał odwagę bezczelnie na forum miedzynarodowym oświadczyć, że jest w Polsce reżim i jest prześladowany. Amen.

Gość rydzyk to katolicka mniejszość
Jest setki tropicieli słów rydzyka a jakieś skandaliczne zdanie to znajdują raz na rok. Gorsze są opasłe grubasy pokroju dziwisza czy pieronka albo cały KUL i i nne sukienkowe z dostępem do dużych pieniędzy co robili kampanie platformie.

Gość rydzyk i taki ksiadz natanek
psują opinie normalnym katolikom...ludzie przestańcie utożsamiać katolików z moherami

Gość katolicy mimo pozorów
wydawałoby się , że katolicy w Polsce to monolit, twarda niezachwiana skała, a okazuje się, że frakcje zwalczają się z zajadłością niezwykłą, frakcja toruńska z krakowską, a na dodatek niezwykle prężna sekta ks Natanka, lekceważona, ale do czasu, nie mówiąc już o niezwykle agresywnej sekcie smoleńskiej.....

Slyszalem kilka razy tego rydza z Torunia, ktory sieje nienawisc. Jego wystapienia sa sprzeczne z Pismem Swietym!

Gość nie bądź smieszny
komu zagraża rydzyk? kościół łagiewnicki to jest zagrożenie, tam jest ścisła hierarchia i duże pieniądze. Gdzie masz w Biblii napisane, że w kościele ma byc hierarchia?? A rydzyk to radyjko które opanowało 2% rynku zwane przez lemingów "imperium medialne". Kogo do kogo ty porównujesz?

Chwilka. Są katolicy, którzy wierzą w Boga, są wśród nich zarówno piekarze, tynkarze, księgowe, lekarze, nauczyciele ( w tym akademiccy). Normalnie chodzą do Kościoła, modlą się itd. Zyją własnym zyciem, mają swoje własne problemy, rodzinę , pracę i mają naprawdę większe problemy, niż to czy ktoś jest gejem czy, nie. Po prostu mają swoje własne życie. tak samo jak ateiści- mają swoje życie i nie zajmują kwestią czy w sejmie powinien wisieć krzyż czy nie. Bo to akurat nie jest ich największy problem. MAJĄ SWOJE ŻYCIE. Rozmawiają ze wszystkimi. Są nawet małzeństwa, w których jedno jest katolikiem, drugie ateistą. Całkiem zgodne i dobrane. Jest natomiast grupka ateistów (pseudo), którzy wyzywają od najgorszych ludzi wierzących. Mieszają ich z błotem. niestety też sieją nienawiść, nietolerancję. Głoszą, że są lepsi tylko dlatego, że jak twierdzą nie wierzą w Boga. uważasz, że takich osób ?? Otwórz sobie jakąkolwiek stronę, forum zobaczysz ile tam tego ?? Ze strony osób katolików również są takie wpisy nie twierdzę, że nie ma. Ale pokazywać, że tylko Katolicy są źli, okrutni, rozwydrzony ciemny tłum, a ateiści to ludzie światli, zrównoważeni to już przesada. Bo i po tej drugiej stronie też są opisane przypadki. Poza tym obraża to osoby żyjące sobie spokojnie własnym życiem ( mam tu na myśli wierzących i niewierzących) Miarą wartości człowieka ma być wiara lub niewiara ?? Natomiast co do homoseksualistów to przeciwnikami parad są nie tylko, ale również ateiści. Nie wszystkim to się podoba. Może inaczej - z własnych obserwacji. Zarówno wśród moich znajomych katolików jak i ateistów zauważyłam jedno. Oni do samych homoseksualistów nie mają większego ale. Nikt nikomu nie ma zamiaru układać życia. jego sprawy intymne to jego sprawa . Natomiast inną kwestią jest "wychodzenie z seksem na ulicę". Ulica to przestrzeń publiczna po niej chodzą dzieci, osoby starsze itd. Nie każdy ma ochotę oglądać roznegliżowane panie i panów obściskujących się. To się tyczy zarówno par homoseksualnych jak i heteroseksualnych. Co kogo to obchodzi - kto z kim seks uprawia ?? To jest jego sprawa - nie musi obwieszczać tego całemu światu.

Gość .Quartz
z 12.03 podszyw:o Jestem osobą wierzącą i mam rodzinę. Nie pisałem nigdzie, ze wszyscy katolicy są tacy czy inni. Mam na mysli pewną grupę wsrod nich. Nie utozsamiam tez katolikow z moherami. Razi mnie tylko jakie swiadectwo sami sobie wystawiamy, jako ludzie:o Cała europa się z nas podsmiewa, a mu dalej idziemy w zaparte. Gdy słysze od ksiedza w jaki sposob mam zyc, jak wychowywac własne dzieci i jak wspierac koscioł (oczywiscie finansowo) to krew mnie zalewa😠

Gość katolic
komu się nie podobają zasady panujące w kościele niech sobie idzie w świat. byleby potem nie przyłaził brać slub czy chrzcić dziecko bez odpowiedniej pokuty.

Gość pewnie im ktos wyprał mózgi
Tak samo jak w sektach. I tacy ludzie sa jak konie z klapkami na oczach. nic im nie mozna powiedziec bo reagują agresją. Jak ktoś nie ma sensownych argumentów do dyskusji to właśnie reaguje złością i epitetami. Najgorsze jest to, że oprócz starszych ludzi, których jeszcze mozna zrozumieć bo wychowali się w innych realiach są jeszcze młodzi gniewni "katolicy", którzy chodza do jakichs Oaz i tam im cwani księża robią wode z mózgów. Na szczęście tych oszołomów jest coraz mniej i w koncu potęga kleru w Polsce się skończy, bo w nowoczesnej Europie nie ma miejsca na takie skanseny rodem ze sredniowiecza.

Gość juz go nie pamietam
wyluzuj autorze takich oszołomów jak np taki "szczęsliwy" zawsze w społeczenstwie będzie jakis procent, ale zobacz Biedroń dostał sie do sejmu, ta transeksualistka tez - to znak że cos sie zmienia, coraz wiecej ludzi nie widzi w homoseksualizmie, transseksualizmie nic złego i fajnie. za to naprawde oburza mnie głupota ludzi pokroju "szczesliwego" i za takich mi wstyd

Gość te katolic
a umiesz prosty człowieczku napisać coś ciekawszego niż oklepany frazes? :P

Gość katolic
19:30 nie będę powtrzał setny raz specjalnie dla Ciebie jak powinien zachowywać się katolik. poczytasj Biblię, katolickie portale, tygodniki.

Gość fqwk[pfqw
a ja jestem chrześcijaninem a nie katolikiem, wkurza mnie KK, wiecie że Kościół zabija wiarę w Boga? Dogmaty, bałwochwalstwo, czczenie świętych jak święty jest jedynie Bóg, wiele by pisać...

Gość .Quartz
Owszem powoli cos sie zmienia, chocby ostatnie wybory są tego przykładem. Ale daleko nam jeszcze do tego by byc powaznym, tolerancyjnym narodem.......

Gość gdy katolicy nie przestrzegaja
miłosci blizniego- mimo,ze ja głoszą, to nic dziwnego,ze taka obłuda budzi niesmak. Z kolei ksiądz , ktory nie postepuje moralnie, ma kochanki, pije itd - nie moze wbudzc szacunku i byc traktowany powaznie poniewaz moralne postepowanie powinno byc czescia jego"zawodu". Kosciól, ktory na takie sppawy przymyka oko, jest niewiarygodny i zaklamany. Uczciwy czlowiek takich rzeczy nie trawi.

wielu tych prawdziwych katolikóww to zwyklu hipokryci... z resztą KK w polsce jako intytucja i jako mentalnosc wiernych nie ma za wiele wspólnego z nauczaniem jezusa...wwiec ma Kk polsce z wiary żydokiej i ich kultu, sstarego testamentu niż z nowego testamentu i przełąnia jezua chrytusa..............ale nie chce mi sie tego udowadniać;D

Gość zew ryczacej gesi
a faryzeusze mieli hierarchie jezus wypełnił pismo czyli nie znius hierarchii