Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kod_F_Bótach

Studia a karalność

Polecane posty

Gość Kod_F_Bótach

Mam jeszcze jedno pytanie post jednej osoby mi to nasunął. Jak to jest ze studiami ?? Czy osoba karana mająca wyrok w zawieszeniu (np. dwa lata na pięć) za kradzież. Może po zdaniu matury ubiegać się na studia ?? Czy musi to zgłosić uczelni ??

A co karana byłaś ??? Jeżeli uczelnia nie zażąda od Ciebie zaświadczenia, nie musisz się przyznawać. Jeżeli tak o albo da Ci do podpisania oświadczenie, że nie byłaś karana. jeżeli skłamiesz - i to wyjdzie poniesiesz konsekwencje. Albo będziesz musiała wystąpić do KRK z prośbą o takie zaświadczenie. Musisz się dobrze zorientować. Inna sprawa - teraz człowiek nie jest anonimowy. Są NK, Facebooki i inne. Gorzej jak wyjdzie gdzieś, że byłaś karana za kradzież. Grupa może pewne zastrzeżenia.

Gość masdamera
taka osoba może studiować ale nie może wykonywać pewnych zawodów np. nauczyciel, nie musi tego nikomu zgłaszać na uczelni

Gość julka19x
karani moga studiowac

Pisałam o zastrzeżeniach grupy. Mogą do Ciebie nic nie mieć. Ale gdyby ten fakt wyszedł na jaw. Cóż, jeżeli zaszłaby taka okoliczność - pierwszą podejrzaną będziesz TY. Jest grono osób, które uważają, że jeżeli ktoś raz zrobił coś złego, to może wyciągnąć z tego wnioski. Będzie ostatnią osobą, która porwie się na taki czyn. Bo wie czym to się może skończyć. Natomiast drugą grupę stanowią Ci, którzy uważają, ze ktoś zrobił coś raz- zrobi i drugi. Mogą być wobec Ciebie podejrzliwi i niechętni.