Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OIKUJYHGTRFEDSW

JAK SIE UMOWIC DO GINA NA NFZ?

Polecane posty

Gość OIKUJYHGTRFEDSW

chce isc na pierwsza wizyte ale nie wiem czy lepiej prywatnie czy na nfz. jak prywatnie to wiem ze zadzwonie pod numer do rejestracji nr moge znalezc w necie i po klopocie. ale jak chce isc na nfz to musze isc do ogolnej przychodni czy jak??? czy moze dopiero od lekarza rodzinnego dostaj skierowanie? ktos wie?

Gość kaskadaaa
u mnie w przychodni po prostu idziesz pod drzwi gina i czekasz na swoja kolej a jak już wejdziesz to gin założy ci kartę i

Gość mhgfds
nie wiem jak, ja chodzę prywatnie do gina wlasnie i do dentysty - mysle, ze jest wyższa jakość uslug po prostu

Gość mhgfds
a nie możesz zadzwonić do przychodni i sie dowiedziec?? do prywatnego gabinetu możesz iść, ale jedynie gdy ma podpisaną umowę z nfz to Cie przyjmie za darmo

To nie tak. Idź do ogólnej rejestracji (powiedzą Ci gdzie masz iść) albo tam gdzie gabinet ma ginekolog, będzie miał swoją rejestrację. Założą Ci kartę (weź dowód osobisty i dowód ubezpieczenia) i wyznaczą termin - ok. 2 miesiące

Gość OIKUJYHGTRFEDSW
2 miesiace???? zartujesz chyba?? toz to masakra! ja mam drobny problem i nie moge znim czekac 2 miesiace. a prywatnie tez tyle trzeba czekac????

Prywatnie zależy - zwykle koło tygodnia, bo lekarz nie przyjmuje codziennie, tylko np. 2 razy w tygodniu. Idź najpierw do rejestracji na NFZ i zapytaj ile będziesz musiała czekać (może akurat zwolni się jakieś miejsce w kolejce albo lekarz nie jest tak "popularny"). 100zł na prywatną wizytę zawsze zdążysz wydać.