Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czesc, potrzebuje waszej pomocy. Jakies dwa tygodnie temu odstawilam tabletki Yaz. zabezpieczam sie od tego momentu. Od jakis 4dni dziwnie sie czuje. Mam zawroty glowy,zimne,spocone rece,dreszcze ogolnie straszne samopoczucie. Moze mi ktos powiedziec z czym to moze byc zwiazane?? Prosze o odpowiedź.

Gość przeziębiłaś
się i tyle

Robilam test. Okazal sie negatywny.Po jakim czasie test wykrywa ciaze? Mam codziennie takie objawy. odstawilam tabletki jakies dwa tygodnie temu. Mam zawroty glowy,okropne samopoczucie,uczucie jakbym zaraz miala zemdlec,zime,spocone rece. Boje sie. Moze to byc sprawa zwiazana z hormonami?? Prosze,pomozcie.nie wiem co robic.

Gość spokojnie na zakupy masz
może to efekt odstawienia anty?

Nie wiem wlasnie. A po jakim czasie test wykrywa ciaze? Tak mi przeszkadza w zyciu ten stan ze masakra;/ nie wiem co mam robic. czasami kluja mnie nerki tez. jestem senna. Macie jakis pomysl co to moze byc?? bo ja juz nie wiem :(

Gość hgou
zrób morfologię krwi, a przy okazji test ciążowy z krwi takie objawy daje zbyt wiele przypadłości, żeby ot tak pstryk i postawić diagnozę, idź do lekarza, możesz mieć anemię, zaburzenia pracy tarczycy, niedociśnienie, słabe krążenie, raczej to nie ciąża a co nie zabezpieczałaś się przez te dwa tyg. czy jak ?

wlasnie zabezpieczalam sie. Dwa dni temu zrobilam test,wyszedl negatywny. od 2tygodni nie biore tabletek anty i zabezpieczam sie prezerwatywa. Ale mam takie objawy jak ciaza;/ test od razu wykazuje czy jestem czy nie??

Gość nie wiem nie bylam
test powinno sie zrobic w dniu spodziewanej miesiaczki

Gość hgou
to nie są objawy ciaży, skąd ci to przyszło do głowy ? test od razu pokazuje, pod warunkiem, że jest zrobiony zgodnie z instrukcją , nie dotyczy to twojego przypadku, ponieważ test robi się PO terminie spodziewanej miesiączki... brak magnezu i tyle :)

Gość ojejjkuuuuu
idź do wróżki to Ci na pewno pomoże

a po odstawieniu miałaś normalne krwawienie z odstawienia czy nie?

Gość hgou
o rany ! po odstawieniu miałaś krwawienie z odstawienia, tak ? mniej więcej po 3 tyg. będziesz miała owulację, a po kolejnych 14 dniach powinna być miesiączka, i dopiero od niej liczysz kolejny cykl brałam 12 lat tabsy, z przerwami to mam trochę doświadczenia

"Odstawienie pigułek antykoncepcyjnych a cykl miesiączkowy Po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych miesiączka może rozpocząć się albo zbyt szybko albo z dużym opóźnieniem trwającym nawet dwa tygodnie. Jest to spowodowane nagłym zmniejszeniem poziomu hormonów w naszym organizmie, do którego nasze jajniki muszą się przyzwyczaić. W momencie, w którym oswoją się ze zmianami, podejmą pracę. Wahania w długości cyklu po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej mogą trwać nawet sześć miesięcy i są powszechnym zjawiskiem."

Tak,Tak rozumiem. Ale zastanawiam sie, czy te bole by byly az tak silne. zebym miala takie "skoki" emocjonalne... Nigdy wczesniej nie zdarzylo mi sie to. Jedno jest pewne: na badania wybrac sie trzeba.