Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kombikombi

jaki rozmiar dla noworodka

Polecane posty

Gość kombikombi

musze kupic kombinezonik na zimę, synek urodzi sie na koniec stycznia, jaki kupic rozmiar? 62? czy 68? juz jest długaśny wiec bedzie kawał chłopaka... co radzicie?

Gość Słuchajcie...skoro
Zależy ile ma teraz (ja wiedziałam przez USG ) ale radziłabym w razie czego kupić na 68 gdyż maluch może mieć i 55 cm jak się urodzi a kombinezon powinien być luźniejszy i nei krępować ciała więc na pewno większy będzie wygodniejszy.

Gość kombikombi
no to mam poczekac na jakies usg blizej rozwiązania? i wtedy na podstawie wymiarów kupowac?

Gość hhhhhhhhhdjk
poczekaj jeszcze ale raczej 68 bo potem go jeszcze założysz dziecku np do lekarza na wizytę kontrolną bez sensu w ciągu jednej zimy kupować 2

najlepiej chyba poczekać, na ostatnim usg lekarz w miarę dokładnie określa jakie duże dziecko będzie

Gość zrób jak uważasz... ale
ale gadacie bezsensu. Mój się urodził miał 58cm więc najmniejszy nie był. teraz ma 4,5 miesiąca i ubranka w rozmiarze 68 są powiedzmy OK, ale i tak przydużawe. ja myślę, że 62 będzie OK

Gość anilka
zdecydowanie 62! w 68 bedzie plywac a w tym kombinezonie to tez za dlugo nie pochodzi przeciez wiec duzo nie urosnie.

Gość blekit nieba
a ja myślę, że w tych czasach gdzie wszystko jest dostępne, spokojnie poczekaj z zakupem do porodu. Najwyżej pokaż mężowi jaki chcesz i on ci kupi odpowiedni rozmiar. To już nie te czasy, żeby zbierać wyprawki od początku ciąży. A może się okazać, że zanim urodzisz,to kombinezonów dostaniesz kilka od przyjaciół :P