Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwewrerwerw

Dziewczyny, jakich kosmetyków używacie regularnie? Jak dbacie o siebie?

Polecane posty

Gość ewwewrerwerw

Jeśli chodzi o mnie, oprócz płynów do kąpieli (uwielbiam Ziaję Kakaową :D) i szamponu, używam jedwabiu do włosów samoopalacza lakieru do paznokci wosku na nogi i to właściwie wszystko... jak jest u Was?

Gość ODPOWIEDZI na czas
regularnie stosuję: peeling perfecta balsam nawilżający Garniera (czerwony) i krem do stóp scholla i pasków z woskiem do depilacji meszku nad ustami (rózne firmy)

Codziennie, pomijając makijaż: balsam do calego ciala krem do rak krem do stop krem do twarzy lakier do paznokci mgielka na wlosy perfumik regularna depilacja

Gość mewrwea
peeling balsam do ciała żel do mycia twarzy płyn do demakijażu oczu pasta cukrowa do depilacji ( zamawiam na allegro bo sama tego cholerstwa przygotować nie umiem) odżywka do włosów truskawkowa z Joanny krem do stóp i rąk i ty chyba na tle :P

Gość ewwewrerwerw
Używam różnych przeróżnych (również balsamów brązujących). Xen Tan, St Tropez, samoopalacz Rossmanowy, Lirene w musie, balsam Yves Rocher i inne :classic_cool: Dlaczego pytasz? :D

Gość mewrwea
no i krem do twarzy ale to chyba standard :)

codziennie używam tylko i wyłącznie nivea soft. Do buzi i do ciała. oczywiście oprócz kosmetyków do mycia ;) a z tych to masło kakaowe z ziai (tylko po tym mnie skóra nie swędzi), i szamponu syos.

Gość ewwewrerwerw
Do twarzy natomiast obecnie Chanel, ładnie pachnie i fajnie wygląda

a bo dostałam do testowania te chusteczki z daxa (robiłam na noc) i rano wyglądałam fajnie, a jak wróciłam ze szkoły to jak pomarańcza i szukam czegoś lepszego :D:D

Gość co mi toolototo
a pasty do zebow nikt nie uzywa kurwa?

Gość sjcjcbw
regularnie uzywam: - szampon ziaja lawendowy - maska ziaja wygładzająca - krem eva natura ziola polskie z melisa - paski do depilacji twarzy - antyperspirant nivea - plyn intymny ziaja macierzanka - szare mydlo w plynie - olejek myjacy drzewo herbaciane z BU - ziaja med zel myjacy do twarzy lojotok,tradzik -lakier bezbarwny do paznokci - spray pinio ulatwiajacy rozczesywanie wlosow - jedwab joanna - nafta kosmetyczna z biopierwiastkami - antyperpirant w sprayu do ciala - perfumy truskawkowe - krem do rak rumiankowy isana - hydrolat oczarowy z BU

Gość ewwewrerwerw
Pasta do zębów, ba - nawet nić! - jasne że tak :D Ah, skizto, spoko :D Polecam wszystkie, które wymieniłam, choć przyznam, że moje początki z samoopalaczami były biedne :) (zacieki itd :D) ale doszłam do wprawy, a ponadto te dwa pierwsze, St. Tropez i Xen Tan są ciemne, więc łatwiej je aplikować

Gość Żrę banana
Nie myjecie sromu ?

Gość mewrwea
bo pasta do zębów to standard :D zapomniałam jeszcze o szamponie do włosów - Elseve ten taki z żółtą obwódką :)

o kurczę dziewczyny... nie wiem nawet co oznaczają niektóre nazwy kosmetyków.. To ja jestem taka zacofana, czy Wy za duzo ładujecie tej chemii na siebie..? dodam, ze mam ładne długie włosy, zdrową cerę, gładką jasną skórę... co więcej..?

Używam kilku szamponów równocześnie. Kilku kremów, kilku różnych żeli/pianek do twarzy, peelingu do twarzy i ciała, oliwki i pasty do zębów. A, jeszcze odżywki do włosów i mleczka do demakijażu.

Gość sjcjcbw
no tak pasta, jak moglam zapomniec. elmex i colodent.

Gość ewwewrerwerw
Qwerty, założyłam ten temat, bo rozmawiałam dziś ze znajomymi, które używają tysiąca kosmetyków, chodzą regularnie do kosmetyczki itd. Poczułam się niezadbana, ale wydaje mi się, że przesada w żadną stronę nie jest wskazana

Gość atracyjna-dziewczyna-09196
1-2 razy w tygodniu maseczkę z Ziaji z zieloną glinką. 1 raz w tygodniu lub 1 raz na 2 tygodnie peeling-zalezy jaki kupię (najczęściej perfecta) lakier do paznokci odzywka do włosów

Gość mewrwea
ja do kosmetyczki chodzę może raz na miesiąc żeby oczyścić pory, dogłębnie nawilżyć skórę i zadbać o stopy i dłonie. fryzjerów omijam na kilometr bo oni tylko potrafią opitolić mi moje długo zapuszczane włosy :P

a używacie kremu na noc? moim zdaniem to bez sensu jeśli się ma skórę normalną, mieszaną lub tłustą. Po co tyle chemii na twarz?

Gość ewwewrerwerw
Na noc nie używam nic oprócz samoopalacza :D Rano się myję, bo nie lubię jego zapachu

Gość sjcjcbw
Tak uzywam kremu na noc.

Gość mewrwea
na noc używam serum z firmy Ziaja- redukcja naczynek czy coś takiego.

Gość garagarahaha
ja tak : sudokrem ( na pryszcze miejscowo nakładam ) krem tonujący z ziai balsam z ziai lakier do włosów kulke kosmetyczna szampon

Ja postanowiłam ze nie bede nakładać kremu na noc ;) do tej pory używałam raczej kermów z dolnej półki (np.ziaja) no i sobie myślę, co taki krem mi da? Przeciez nawet jesli zawiera wyciągi roślinne czy witaminy to i tak w śladowych ilościach. Sama chemia i zapychacze :( na dzien to juz inna sprawa. Trzeba zainwestować w dobry krem z filtrami uv.

Gość sjcjcbw
Ja bardzo nie lubie filtrow, poprostu nie znosze i dlatego nie uzywam. Moim zdaniem skora w nocy lepiej wchlania krem niz w dzien. Pozatym na noc mozna nalozyc bardziej tresciwy krem. W dzien takiego nie uzyje, bo bedzie za tlusty. To tylko moje zdanie:)

Masakra tyle chemii..... Ja używam zwykłego mydełka antybakteryjnego do mycia twarzy, płynu do higieny intymnej, pasty do zębów, delikatnych ziołowych szamponów do włosów, odżywki WAX i jak mam suche dłonie to czasem kremu do rąk. Włosy, cerę, paznokcie i wszystko mam zdrowe, bez problemów.... nie rozumiem po co komu aż tyle chemii...