Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgjfiyitfg

BOJE SIĘ,ŻE ZAWALĘ STUDIA...

Polecane posty

Gość fgjfiyitfg

Boję się,że nie zaliczę roku. Trochę mam problemów- nerwica i kłopoty zdrowotne- ciężko mi się uczyć, ale staram się. mimo tego,że się staram boję się,że zawalę rok( jestem na pierwszym roku). Myślę o tym często ,zamartwiam się:( Boję się co powiedziałaby rodzina...Snuję jakies tam plany awaryjne typu praca+ inny kierunek zaocznie lub szkoła policealna...Poza tym u mnie w rodzinie wszyscy przemadrzali, skonczyli kierunki typu socjologia, zdrowie publiczne... Ja jestem na geodezji, a moje rodzenstwo mówi " co tam, ja przeszedłem studia z bardzo dobrym wynikiem, to ty tez musisz przejsc"

Po pierwsze przestań się zamartwiać, bo jak będziesz sobie wmawiał, ze zawalisz, to to zadziała jak samospełniająca się przepowiednia:P Po drugie nie jest tak łatwo zawalić studia, geodezja w dużej mierze opiera się na matmie, wiec jak jesteś kumaty, to i dużo uczyć się nie będziesz musiał. Głowa do góry, fajny masz kierunek, bardzo ciekawy, może kiedyś spotkamy się na budowie ;)

Gość Zdzisiek
gdzie geodezja a socjologa nieporównywalne no więc kurwa na nerwice weź sobie walerianę i kurwa marsz na wykłady to połowa sukcesu siedząc na tyłku i słuchając więcej się nauczysz niż z książki i kurwa jeszcze zmień kurwa postawę uda ci się na pierwszym roku zawsze cisną

Gość fgjfiyitfg
jestem dziewczyną;) no z ta matmą właśnie ciężko:(

No to się zastanów, czy dobrze trafiłaś z kierunkiem, bo geodeta musi mieć matmę w małym paluszku:P Trygonometria w pamięci to podstawa. Jasne, ze latasz z teodolitami, ale jednak, żeby do tego dojść to 5 lat musisz spędzić z ta matma:P Generalnie na 1 roku pewnie jest mało przedmiotów, które Ci się później przydadzą. Na 1 roku możesz być przeciętna i zdać semestr, ale prawda jest taka, ze multum osób odpada. Grunt to odpowiednie nastawienie i praca i nauka. No i szczęście:P Chociaż szczerze myślę, ze odpaść na 1 roku, to trzeba być tumanem, sory:P