Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niskakobieta26

czerniak?

Polecane posty

Gość niskakobieta26

witam, w wakacje tego roku byłam kilka razy na basenie, mocząc się całe dnie w wodzie moj pieprzyk na piersi się poprostu skruszył, ma około 1,5 cm, został zmiękczony przez wodę i odpadł, zostało takie miejsce po nim, jak na zdjęciu widać, przyznam,, mam go od lat, od zawsze był popękany, z dnia na dzień dosłownie zauważyłam, że pojawiła się w środku pieprzyka dziwna czarna pałeczka, jest twarda, dodaje foto: http://imageshack.us/f/687/dsc0754gw.jpg/ z kolei miesiąc temu zaczął mi wyrastać ząb, tzw ząb mądrości, na gorze, nieopodal tego miejsca, jakieś 2 tygodnie temu zauważyłam czarną kropeczkę, jakby malutki pieprzyk, zapomniałam o tym, aż do teraz, gdy pieprzyk na piersi zaczął mi się zmieniać, obejrzałam i jamę ustną i na dziś dzień tych kropeczek mam już 3, także foto do wglądu http://imageshack.us/photo/my-images/802/dsc0738w.jpg/ więcej zmian na ciele nie zauważyłam. czy dzieje się ze mną coś poważnego? czy to mogą być już przerzuty? boję się, bo mam tylko 26 lat.

Gość nieładnie to
wygląda. Idź do lekarza to sie uspokoisz. Ja też panicznie boję się raka. A ma 32 lata. Tyle sie teraz o tym slyszy...

Gość niskakobieta26
gdybym nie zrobiła zdjęcia nie uwierzyłabym, ale teraz 3 godziny pozniej kropek w jamie nustnej jest już 4. Może to ze stresu, bo się strasznie zaczęłam bać. Mam umowioną wizytę u dermatologa na środę, ale nie chce tyle czekać. Czy można z czymś takim jechać na pogotowie?

Gość niskakobieta26
pytam poważnie, pomożcie, aż się cała trzęsę...

Gość na pogotowiu Ci nic nie
pomogą. To nie nagły przypadek, ani poronienie. rzezuty nie wyskakuja co minute:) > Jak pojedziesz na pogotowie to Cię mogą skierowac/odesłać tylko do szpitala na dokładne badania. Głowa do góry ;)

Prawdopodobnie ząb ci podrażnił buzię. Na czerniaka ani pieprzyka to nie wygląda. A z pieprzykiem do dermatologa. Czasami one odpadają. Mi też odpadł.

Gość bez obaw
uspokoj sie:) Nie umrzesz ! Nic Ci nie jest ! Ja tez czasem mam takie zaczerwienienia w jamie ustnej. Poza tym, nie wiem czy wiesz, ale organizm w stresie potrafi naprawde wariowac:) Nawet nasza wyobraznia potrafi dzialac takie rzeczy, nawet przy zdrowym organizmie( ja o malo nie mialam zawalu bo sobie wkrecilam i rzeczewiscie, serce mi bilo b.szybko a bylam zdrowa) A co do pieprzyka, groznie to nie wyglada ale idz do lekarza, tak bedzie najlepiej bo sie uspokoisz jak wyksztalcona osoba powie Ci, że wszystko z TOba w porzadku:) Pisz jak sie udala wizyta