Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sedomillka

co robić jak noworodek jest ciągle glodny>?

Polecane posty

Gość sedomillka

moja córka ma juro miesiąc. karmie piersia od poczatku jednak ona ciagle jest glodna. dopajam wodą i wypija jednorazowo az 100 ml oprócz piersi. czy moge miec za mało mleka>>>? albo słabej jakosci?

Gość 89898989899
ja tak mniałam, przeszłam na mieszankę

Gość 89898989899
100 ml WODY???????

Gość sedomillka
tak samej wody 100ml a jakie mleko podawałas? i czy tylko modyfikowane czy moze dzieckk bylo tylko dokarmiane modyfikowanym

Gość moja opinia .....
mój synek miał tak samo zjadał 110 ml mleka mojego ściągniętego i 100 ml mleka sztucznego aż się bałam że będzie gruby teraz ma 2 lata i 4 miesiące i jest strasznym niejadkiem. Jak jest głodne to daj jeść widocznie potrzebuje tyle.

Gość na pewno NIE, bo dziecko
przez pierwsze 3 miesiące ma prawo dosłownie "wisieć" na piersi też byłam zdesperowana i zdecydowana odstawić synka, ale na szczęście położna odwiodła mnie od tego tłumacząc co i jak zacisnęłam zęby i wytrzymałam pełne 3 miesiące i faktycznie przestał już jeść tak często, ale moje dziecko potrafiłam karmić i po 5-7 h bez przerwy więc u mnie to faktycznie była masakra po 3 miesiącach jadł co 1,5 - 2 godziny i dla mnie to było naprawdę wybawienie;)

Gość na pewno NIE, bo dziecko
i absolutnie nie dopajaj, bo nie ma powodu nie ma upałów więc sama pierś wystarczy

Gość takich maluchow
nie dopaja sie az tak bardzo woda!!! Woda wypelnia jej zoladek i "zabija" glod, ale dziecko nie otrzymuje odpowiednich skladnikow, w efekcie nie bedzie prawidlowo rosnac. Proponuje podac mieszanke.

Noworodka nie nalezy dopajac a czesciej przystawiac do piersi. Do ok 3 miesiaca normuje sie laktacja. Wiem ze ciezko cokolwiek zrobic z dzieckiem wiszacym ma cycku. Dasz rade - zbliza sie zima a nic nie chroni lepiej dziecko niz przeciwciala zawarte w mleku matki. Ja karmie nadal mojego malucha co 2-3 godz takze w nocy. Dokarmiam juz troche mlekiem modyfikowanym i kaszkami ale bez rezultatu - nadal jest flodny po 2 - 3 godz. Taki urok dziecka. Odstaw wode bo ona nie jest potrzebana dziecku - mozesz tym zrobic wiecej krzywdy niz pozytku.

Gość sedomillka
ale dziewczyny ja nic nie moge robic przy malej. ja ciaglę wiszę z piersią. pierwsze 2 tyg po wyjsciu do domu byly ok. spala 3 h jadla 15 minut i znów spala. teraz ma miesiąc i spi 1,5 godziny i je czasem ponad godzinę. \ a powiedzcie mi jak dziecko ssie piers i robi chwile przerwy bez ssania mam ja pobudzac zeby ciagla czy mam dac jej czas odetchnąc chwilke?

po co dajesz mu wode? dziecko karmione piersia nie musi byc dopajane. Nie dawaj zadnej wody tylko jak najczesciej przystawiaj dziecko do piersi. Dobrze jedz u mnie ( mam 2-sieczniaka tez na samej piersi) np sprawdza sie roslo z makaronem , ryzem, kasza manna lub klusskami po tym mam bardzo duzo pokarmu. Polecam tez piwo karmi jets super na laktacje. J atez na poczatku mailam straszne problemy ale wytzrymalam i teraz karmie tylko piersia. Nie ma czegos takeigo jak mleko slabej jakosci jest tylko slaba laktacja ktora tzreba rozbujac. Powodzenia zycze i pamietaj , najwazniejsze to sie nie poddawac a uda sie zobaczysz.

Gość takich maluchow
albo przystawiac czesciej do piersi, jesli nie przystawiasz do piersi to nie produkujesz odpowiedniej ilosci mleka.

Jesli widzisz ze mala zasypia to pogladz ja po policzku , nosku zeby sie obudzila staraj sie zeby nie spala przy cycku tylko jadla. To dopiero poczatki , nie martw sie. Moj nie potzrebuje zadnych przerw w ssaniu. Karmie w dzien nawet co godzine a w nocy co 3h .Maly jest kapany o 20 wtedy go karmie , 23 nastepne karmienie potem 3 i 6 -7 rano.

Gość sedomillka
do jagody. no moja mala tez kąpana jest o 20 i je w tych samych godzinach co Twoje dziecko Tyle ze karmienie trwa czasem 1 godzine:(((((((((

Gość olka3000
witam mam 9 dniowa corke , karmie piersia ale szystko na nic ciagle jest glodnna jak dam butelke zje 80 spi 5 godzin czy z moim mlekiem jest cos nie tak??

Z twoim mlekiem jest wszystko w porządku. To z mm jest cos nie tak. Zapycha zolodek Twojego dziecko jest ociężale, zasypia i spi tyle bo caly organizm skupia się na strawieniu mm. Mleko matki jest najlepsze, jest lekkostrwane. Dziecko szybko je trawi dlatego ciągle chce byc przy piersi.

Gość Majka Nowa mama
Nie prawda że nie można dzieci dodając mój synek ma prawie 4 miesiące a po pierwszym miesiącu dawałam mu już herbatę koperkowa i bardzo ją lubi do tej pory jestem farmaceutka i wiele się o uczyłam i że dziecka nie dopaja to ludzie tak myśleli 20 lat temu teraz się to zmieniło :-)

Dziewczyny jestem mamą bliźniaków i moi chlopcy zaczynają robić to samo śpią 1.5-2h i wołają jeść ale to tylko w nocy a w dzień śpią i budzą się co 3-4 h dlaczego tak się dzieję . A wogóle pytałam się lekarza i położonej o tym przepijaniu powiedzieli że można i to robie ale nie wwodom tylko herbatą koperkowa, a ja mam wcześniaki. Ja sciagam pokarm i jak oni dalejw będą tyle jeść a jedzą 60 a maja dopiero 3 tygodnie i ok 10 ml tej herbatki boje się że niedam rady z ściąganie mleka a może mam za słabe mleko. Pomocy nie wiem co robić :)

Gość gość
Corka potrzebuje byc przy Tobie. Ja swoja po karmieniu tzn kiedy wypuscila sutka z buzi kladlam na siebie na klatkę piersiową. Corka lezala na brzuszku i po jakims czasie jej sie odbilo. Jak męczą gazy to stosuj kateter windi.

Gość gość
A ja bym proponowala noszenie w chuscie lub nosidle, noworodek jest lekki, to sie tak nie umeczysz, a mlodej wymasuje si brzuszek i spokojnir gazy odejda a powietrze odbije.

Gość gość
i dodam, ze bardzo dobrze, ze dopajasz, nastepna moda jakiegos idioty...

Gość gość
ojej, ja odpowiadalam na post pierwszy :) do pani mamy 8 dniowego malucha - na razie sie wszystko normuje i stabilizuje. najlepiej bacznie obserwować :) pozdrawiam i przepraszam za nieporozumienie

Gość gość
a niby co tu jest jak nie powinno ? dziecko ma 8 dni wiec moze sobie wisiec na piesi nawet pol dnia . Po cholera zaraz dawać mm i ?

Gość gość
Jedna kobieta na kilkanascie nie bala sie zlamac stereotypu. Gratuluje! Zaloze sie ze wszystkie kobiety, ktore tu doradzaja to pierworodki i doswiadczenia nie maja... Mam 3 dzieci i po pierwsze: dziecko mozna dopajac bo moze mu sie chciec pic!!! Mleko matki jest slodkie,pamietajcie o tym. Po drugie, sa pokarmy gorszej i lepszej jakosci-zalezy od dietu mamy. Po trzecie- nie bojmy sie mleka modyfikowanego bo jest tak skonstruowane, zeby dostarczyc jak najwiecej wartosci odzywczych. Po czwarte- wiele matek boi sie przyznac przed sama soba, ze poprostu nie chce karmic- macie takie prawo!! Najwazniejsze jest by mama byla szczesliwa, wtedy dziecko też bedzie szczesliwe. Ps. Jedno dziecko karmilam, drugie dokarmialam, trzecie bylo na samej butli. Pozdrawiam

Gość gość
Fanatyczki piersi sie zlecialy buahahahaha. Daj dziecku porzadnie pojesc jak na cycku glodne.

Gość gośćJowita
Może masz za mało pokarmu, kup sobie prolaktan pomoże Ci rozhulać laktację.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
NAjlepiej przejsc na mm i nie meczyc siebie i dziecka

Gość gość
19:45 Przez takie rady tylko 10% matek karmi piersią dluzej niz 2 tygodnie...

Gość gość
Wypierdalać z tą Hafiją.