Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

dziecko nie chce smoczka-jaki kupic zeby mial kształt brodawki?

Polecane posty

Gość calineczkacelina

mam z Aventu i z Lovi a takze z Nuka. wszystkie silikonowe. mala je wypluwa . jaki kupic zeby chciala? moze na ksztalt brodawki tylko z jakiej friy takie są?>

Gość MAM BABY dla
noworodków polecam

Gość lalaalala
a po ci smoczek?? jak nie chce to lepiej dla ciebie bo pozniej bedzie ciezko odzwyczaic . moja mala ma prawie 2 lata a ciagle ma smoka i ciezko jest zeby ja odzwyczaic zaluje ze wogole jej go dalam.wiec zastanow sie dobrze bo moze byc tak ze w nocy bedzie wyplowala i bedziesz musiala wstawac kilka razy tak jak ja

Gość calineczkacelina
dziecko marudzi i ciagle chce jsc. jest niespokojne a co to za firma MAM BABY?

To super, że nie chce! Masz mądre dziecko.. po co taki zatykasz człowieczkowi małemu? żeby dorośli nie słyszeli płaczu? Smoczek lub taka nazwa zakłamana - uspokajacz - matko! świat stoi na głowie! Moi chłopcy nie mieli smoczków i ok.

Gość calineczkacelina
czy maja kształt brodawki?

jak jest niespokojne to mów do niego, śpiewaj... jak chce jeść to może ma okres wzmożonego wzrostu, niemowlaki ta kmają i w tym czasie więcej potrzebują, a może po prostu potrzebuje obecności mamy?

Gość calineczkacelina
mala ma 4 tygodnie. ciagle chce jesc myslalam ze jak dam jej smoczek to troche sie uspokoi bo ja nic nie robie tylko karmie karmie karmie

Gość calineczkacelina
jaka próżniejszy poleci.. (rozdaja matkę) i po kilku dniach wszystko wracało do normy. nie rozumiem

Gość koka a słyszaląs
o czymś takim jak odruch ssania u noworodków? Jak nie będzie ssalo smoczka to będzie ssalo palec jeśli ma silny odruch ssania i taką potrzebę. Widocznie twoje dzieci nie miały, albo pierwsze miesiące non stop mialy twoją pierś w buzi. Nie każdy tak może. MAM BABY to dobra firma. Tu masz stronkę z ich produktami. http://www.mambaby.pl/ A jeśli myslisz ze smoczek to nowość to wyobraź sobie że smoczki są znane od bardzo dawna. Dawniej nie bylo smoczków uspokajających i dawano dzieciom zwykle smoczki od butelki, albo odcięte palce z gumowych rękawiczek, ale dzieci się tym dlawiły.

Gość gość
No tez mówiłam ze absolutnie nie dla smoczka! Ale po kilku dniach płaczu, karmienia non stop (a w zasadzie nie karmienia tylko ssania, bo małemu nawet nie tyle chce się jeść bo nie połyka tylko ssie) przy piersi non stop i pogryzionych sutkach mam watpliościany czy po niego nie sięgnę bo mam dość. :) ha

Gość gość
A ja zaluje ze dalam. Jakbym mogla cofnac czas to bym tak nie naciskala na dziecko by polubilo smoczek.

Gość Vixa

Smoczek to nie jest zło, dla matek które ciągle karmią ha ! Robią za żywego smoczka to bardzo dobre rozwiązanie, kwestia tego kiedy już z niego zrezygnować